Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Champions League: Η ματσάρα του Μάντσεστερ και ο ελληνικός “εμφύλιος” της Λισαβόνας

Δύο αναμετρήσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης του UEFA Champions League.


 

Γράφει το “homeoffootball.gr

Η Μάντσεστερ Σίτι θα υποδεχτεί την Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00, COSMOTE Sport 2), με τους  «ροχιμπλάνκος» να προέρχονται από την νίκη-πρόκριση επί της Γιουνάιτεντ στον προηγούμενο γύρο, ενώ οι δύο ομάδες δεν έχουν τεθεί ποτέ αντιμέτωπες στην Ευρώπη.

Οι «πολίτες» θέλουν να επιβεβαιώσουν ότι είναι το φαβορί του αγώνα, παίρνοντας αποτέλεσμα πρόκρισης έναντι της ομάδας του Τσόλο Σιμεόνε. Την ίδια στιγμή που οι Άγγλοι είναι πιεσμένοι με το μυαλό τους να βρίσκεται και στο «Έτιχαντ», καθώς το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο ντέρμπι της Premier League ανάμεσα σε Σίτι και Λίβερπουλ.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν υπολογίζει στον τραυματία Ρούμπεν Ντίας και τον τιμωρημένο Κάιλ Γουόκερ. Από την άλλη πλευρά, η Ατλέτικο που μέτρα πέντε σερί νίκες στη La Liga, ταξιδεύει στο Μάντσεστερ χωρίς τον τραυματία Χοσέ Μαρία Χιμένες και τον τιμωρημένο Γιανίκ Καράσκο.

Η πρώτη εικόνα των αρχικών ενδεκάδων:

Μάντσεστερ Σίτι(Γκουαρντιόλα): Έντερσον,Κανσέλο, Λαπόρτ, Στόουνς, Ζιντσένκο, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ, Φόντεν, Στέρλινγκ

Ατλέτικο Μαδρίτης(Σιμεόνε): Όμπλακ, Σάβιτς, Φελίπε, Γιορέντε, Ρεϊνίλντο, Λόντι, Κόκε, Κοντογκμπιά, Λεμάρ, Γκριεζμάν, Φέλιξ

Διατητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ρουμάνος Ίστβαν Κόβακς. 

 

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς, η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου θα φιλοξενήσει την Λίβερπουλ του Κώστα Τσιμίκα (22:00, COSMOTE Sport 3), σε ένα ματς με ελληνικό “χρώμα” και ξεκάθαρο φαβορί.

Οι «αετοί» της Λισαβόνας έχουν ήδη κάνει την έκπληξή τους στην διοργάνωση, πετώντας εκτός τον Άγιαξ στους 16 του θεσμού, ενώ στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας βρίσκονται στην 3η θέση καθώς στο τελευταίο παιχνίδι που έδωσαν, ηττήθηκαν από την Μπράγκα με 3-2.

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος προορίζεται για βασικός για το σημερινό παιχνίδι. Στον αντίποδα, οι «κόκκινοι» έχουν το σημαντικό παιχνίδι της Premier League, όπως προαναφέραμε με τον Κώστα Τσιμίκα να μένει στον πάγκο της ομάδας για το σημερινό παιχνίδι.

Πιο πρόσφατη συνάντηση των δύο ομάδων ήταν το 2010, με την Μπενφίκα να επικρατεί με 2-1 στη Λισαβόνα, αλλά τη Λίβερπουλ να προκρίνεται με 4-1 στο Άνφιλντ.
Επίσης, στην ίδια φάση είχαν βρεθεί το μακρινό 1978 και το 1984, με τους Άγγλους να προκρίνονται με τέσσερις νίκες (1-2 και 4-1 το 1978, 1-0 και 1-4 το 1982).

Η πρώτη εικόνα των αρχικών ενδεκάδων:
Μπενφίκα(Βερίσιμο): Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο, Οταμένδι, Βερτόνχεν, Γκριμάλδο, Βάιγκλ, Τααράμπτ, Ζοάο Μάριο, Γκονσάλο Ράμος, Ράφα Σίλβα, Νούνιες
Λίβερπουλ(Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Τιάγκο, Λουίς Ντίας, Σαλάχ, Μανέ
Διατητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ισπανός Χεσούς Χιλ Μανθάνο.
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ