Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τόπι, εσύ σούπερ σταρ! Νέα επιτυχία για την Προσοτσάνη Δράμας (Video)

Όταν το περασμένο καλοκαίρι η διοίκηση του Γιώργου Βουγιουκλή έφερνε το Μάριους Τόπι στην Προσοτσάνη, η κοινή πεποίθηση ήταν ότι με το συγκεκριμένο παίκτη η ούτως ή άλλως καλοδουλεμένη μηχανή των «ροχιμπλάνκος» έβαζε το κατάλληλο γρανάζι στη σωστή θέση.


 

Παίκτης γεννημένος για μεγάλα ματς κι ένα τέτοιο ήταν και το παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης κόντρα στην ΑΕ Καλαμπακίου, που ήρθε στο «Γεώργιος Μακρής» παίζοντας το τελευταίο της χαρτί για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Ο 27χρονος όμως ακραίος επιθετικός με το 15ο φετινό του γκολ στην Α’ ΕΠΣ Δράμας όχι μόνο έδωσε την 4η κατά σειρά νίκη στην ομάδα του με το ίδιο ακριβώς σκορ (σ.σ. 1-0), αλλά σε συνδυασμό με το ισόπαλο αποτέλεσμα στο έτερο ντέρμπι της αγωνιστικής, η ομάδα του αύξησε τη διαφορά στους τρεις βαθμούς με την ολοκλήρωση του α’ γύρου του…σπριντ τίτλου!

Παρουσία 300ων και πλέον φιλάθλων με τον καιρό να είναι σύμμαχος για να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο και τον αγωνιστικό χώρο μακράν του 2ου τον καλύτερο στη Δράμα, η Προσοτσάνη μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και θέλησε να επιβάλλει το ρυθμό της, χτυπώντας κυρίως από τα άκρα κι εκμεταλλευόμενη τις αργές επιστροφές των μπακ της ΑΕ Καλαμπακίου.
Η πρώτη μεγάλη φάση πάντως προήλθε από στατική φάση με τη συμπλήρωση των 15 λεπτών με τον Τάφα να σώζει προ του Παπαμιχαήλ μέσα στη μικρή περιοχή.
Το Καλαμπάκι προσπάθησε ν’ απειλήσει κυρίως με μακρινά σουτ από τον άξονα έχοντας τους Μαυροβασίλη και Καπτέλι ως κινητήριους μοχλούς και εκφραστές αυτών, ωστόσο η κλασσική ευκαιρία έλλειψε από τους «κιτρινόμαυρους».
Η ομάδα του Φώτη Χατζηκυριάκου βρήκε το γκολ σε μια φάση που ξεκίνησε από τη σωστή τοποθέτηση και κλέψιμο του Αστερίου μακριά από το χώρο δράσης του και με τρεις μπαλιές ο Τόπι βρέθηκε απέναντι στον εξελθόντα Τάφα, τον οποίο ψύχραιμα κι εκτός περιοχής νίκησε για το 1-0 στο 36’.

Στο β’ ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, με την Προσοτσάνη να προσπαθεί να βρει στον κενό χώρο τη μία καλή ευκαιρία για να «κλειδώσει» το τρίποντο κάτι που μπορεί εν τέλει να μην κατάφερε, όμως αυτό δε φαίνεται να…χάλασε και ιδιαίτερα τους γηπεδούχους, οι οποίοι με το αγαπημένο τους σκορ πρόσθεσαν εύκολα όπως αποδείχθηκε άλλους τρεις βαθμούς στην απόλυτη μέχρι στιγμής συγκομιδή τους και πλέον περιμένουν το Σάββατο τους Αμπελόκηπους για ένα ακόμα ντέρμπι στην έναρξη του β’ γύρου. Το Καλαμπάκι στο ίδιο διάστημα φάνηκε φλύαρο και πολλές φορές με αδυναμία, πλην κάποιων στατικών φάσεων, να φέρει την μπάλα στα καρέ του Αβραάμ, με μοναδικές καλές στιγμές τα δύο σουτ από τα όρια της περιοχής των Δημητρίου και Μαυροβασίλη που έφυγαν δίπλα στα δοκάρια.

 

*οι φωτογραφίες είναι από τη φωτογράφο Χριστίνα Γεωργιάδου

 

* video επεξεργασία : Πούλιος Θεόδωρος

 

Τα στοιχεία του αγώνα 

Α’ ΕΠΣ Δράμας – 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ PLAY OFF
ΤΕΤΑΡΤΗ 06 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 – 5μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Προσοτσάνης «Γεώργιος Μακρής»


Διαιτητής: Πουλικίδης Κώστας
Α’ Βοηθός: Σιαμανής Αντώνης
Β’ Βοηθός: Χασιώτης Βαγγέλης

 

Λεπτό προς λεπτό:

6’. Φάουλ με το Ρούσσο να φέρνει την μπάλα στο ύψος του πέναλτι εκεί όπου ο Κ. Τσακμακίδης πιάνει την κεφαλιά με τον Τάφα να μπλοκάρει στη γωνία του.

10’. Κόντρα επίθεση για την Προσοτσάνη με τον Τόπι να τροφοδοτεί στον κενό χώρο τον Κ. Τσακμακίδη, προ της περιοχής πλασέ στην έξοδο του Τάφα, η μπάλα φεύγει δίπλα στο αριστερό δοκάρι άουτ.

16’. 1ο και μοναδικό κόρνερ για τους γηπεδούχους στο α’ μέρος από δεξιά ο Κ. Τσακμακίδης η μπάλα με δύναμη περνάει στο 2ο δοκάρι πάσα του Ρούσσου βρίσκει σε θέση βολής τον προωθημένο Παπαμιχαήλ που κοντρολάρει και πλασάρει με το μέσα στη μικρή περιοχή με τον Τάφα να αποσοβεί το γκολ.

17’. Ωραία ο Μαυροβασίλης δέχεται την κοντινή πάσα του Καπτέλι κι εξαπολύει το σουτ με τον Αβραάμ να παραχωρεί δύσκολα με τα ακροδάχτυλα το κόρνερ.

22’. Κατά μέτωπο κίνηση με την μπάλα του Τόπι την κατάλληλη στιγμή «σπάει» πιο δεξιά εκεί όπου βρίσκεται ο Ματζιάρης, όμως το σουτ του νεαρού άσσου φεύγει εκτός.

26’. Ένα-δύο Σαλωνίδη και Αγγελόπουλου πλασέ χλιαρό του τελευταίου έξω.

33’. Σουτ του Καπτέλι εκτός περιοχής στέλνει την μπάλα λίγο έξω.

1:0 στο 36’. Ο Αστερίου με καίρια τοποθέτηση κλέβει προ του Καπτέλι κι ο Λίπο βρίσκει στο κέντρο τον Κ. Τσακμακίδη που πετάει με τη μία την μπάλα ανάμεσα σε Δεμενελούδη και Λεονταρίδη. Εκεί κινείται ο Τόπι όπου χωρίς κοντρόλ και βλέποντας την έξοδο μακριά από την περιοχή του Τάφα με ψύχραιμο ψηλοκρεμαστό πλασέ ανοίγει μέσα σε αποθέωση το σκορ.

41’. Καλοζυγισμένο σουτ του Λίπο από πλάγια θέση, ο Τάφα ελέγχει κι αφήνει να περάσει εκτός.

48’. Παράλληλη σέντρα του Λίπο μακριά από την περιοχή ο Τόπι μαζεύει την μπάλα και σουτάρει συρτά στα χέρια του τερματοφύλακα.

56’. Συνδυασμός Κ. Τσακμακίδη και Τόπι νέο σουτ του σκόρερ εύκολα μπλοκάρει αυτή τη φορά ο Τάφα.

66’. Ο Καπτέλι με ωραία κίνηση φέρνει τρεις αντιπάλους επάνω του και την κατάλληλη στιγμή βρίσκει τον αμαρκάριστο Θ. Δημητρίου πλάγια αριστερά, σουτ του 18άχρονου άσσου λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι με τον Αβραάμ να ελέγχει και να αφήνει την μπάλα να περάσει από πάνω του.

67’. Γρήγορη αντεπίθεση με τους Γεωργιάδη και Τόπι να συνδυάζονται και τον Κ. Τσακμακίδη έχοντας καλό οπτικό πεδίο να επιχειρεί το ψηλοκρεμαστό σουτ χωρίς να βρει στόχο.

70’. Σέντρα-σουτ του Μαυροβασίλη για τον Λεονταρίδη, στην πορεία της μπάλας πετάγεται ο Παπαμιχαήλ που ναι μεν δε βρίσκει την μπάλα, μπερδεύει ωστόσο τον αντίπαλό του κι αυτή περνάει ελάχιστα δίπλα στα δοκάρια άουτ.

78’. Γύρισμα του Τόπι στον Κ. Τσακμακίδη που σουτάρει μέσα από την περιοχή, τον Τάφα να χάνει την μπάλα σε μια φαινομενικά εύκολη επέμβαση με κέρδος το κόρνερ για την Προσοτσάνη.

79’. Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Κ. Τσακμακίδης αποδέκτης της μπάλας με το κεφάλι στο ύψος της μικρής περιοχής ο Γουνατίδη που δε σημαδεύει καλά και αυτή φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο.

88’. Ο Τόπι αν και είχε κυριολεκτικά στην πλάτη του κρεμασμένο το Δεμενελούδη κατάφερε να μείνει όρθιος σε αντεπίθεση 3 με 1, πάσα στον Κέντογλου που με τη σειρά του «τσιμπάει» για τον Καλαϊτζή, τελείωμα με το δεξί για τον επιθετικό της Προσοτσάνης άουτ.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων :

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ(Φώτης Χατζηκυριάκου): Αβραάμ, Γεωργιάδης(80’ Καλαϊτζής), Παγώνης, Παπαμιχαήλ, Αστερίου, Λίπο, Περσιανλής, Ρούσσος(65’ Αντωνιάδης), Ματζιάρης(65’ Γουνατίδης), Κ. Τσακμακίδης(80’ Κέντογλου), Τόπι(89’ Παναγιώτου)

ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ(Λάζαρος Μουρατίδης): Τάφα, Πέτρο(55’ Θ. Δημητρίου), Διαμαντί(78’ Καρασάββας), Κλόγκερι, Δεμενελούδης, Κυριαζάκης, Λεονταρίδης, Μαυροβασίλης, Σαλωνίδης(λ.τρ. 33’ Ποιμενίδης), Καπτέλι, Αγγελόπουλος.

 

* Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 4ης αγωνιστικής σε play off

  • Βώλακας-Ξηροπόταμος 1:1 (68’ Παρασκευούδης / 75’ Τανούσι)
  • Πετρούσα-Αμπελόκηποι 0:0
  • Νέα Αμισός-Χωριστή 2:1 (10’ Πούλας – 60’ Μουχτάρης / 35’ Μανωλεσάκης)
  • Προσοτσάνη-Καλαμπάκι 1:0 (36’ Τόπι)

 

Η βαθμολογία play off
PLAY OFF (σε 3 ματς)

Α/Α ΟΜΑΔΑ Ν Ι Η ΤΕΡΜΑΤΑ ΒΑΘΜΟΙ
1 ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 4 0 0 (49:14) 4:0 14
2 ΠΕΤΡΟΥΣΑ 2 2 0 (43:11) 4:1 11
3 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 2 1 1 (35:14) 2:1 10
4 ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ 2 0 2 (33:23) 5:6 7
5 ΧΩΡΙΣΤΗ 1 1 2 (35:18) 3:4 6
6 ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ 1 1 2 (38:21) 3:3 4
7 ΝΕΑ ΑΜΙΣΟΣ 1 0 3 (48:23) 4:7 3
8 ΒΩΛΑΚΑΣ 0 0 3 (40:18) 2:5 2
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ