Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αποχωρεί από την Λίβερπουλ ο Μανέ

Έπειτα από μια εξαετία, Λίβερπουλ και Μανέ χωρίζουν τους δρόμους τους. Ο Σενεγαλέζος άσος πήρε την απόφαση να αποχωρήσει βάζοντας έτσι τέλος σε μια επιτυχημένη πορεία με τους «ρεντς».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο έγκριτος Ιταλός δημοσιογράφος, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, ο Μανέ αναζητεί νέες εμπειρίες μακριά από το «Άνφιλντ». Εκεί όπου τρύπησε το ποδοσφαιρικό του ταβάνι και επιτέλεσε καθοριστικό ρόλο στις επιτυχίες της ομάδας του Κλοπ. Ωστόσο, ο παίκτης δεν έχει κάνει ακόμα γνωστές τις προθέσεις του στη διοίκηση του συλλόγου. Κάτι που θα γίνει εντός των προσεχών ημερών.

Από την μεριά της η Λίβερπουλ δεν είναι αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αρκεί το ποσό της μεταγραφής να την ικανοποιεί οικονομικά. Επομένως, δημοσίευμα της Athletic υποστηρίζει, πως οι «κόκκινοι» εκτιμούν την αξία του Μανέ στα 50 εκαομμύρια ευρώ. Επιπλέον, τονίζει ότι δεν έχει πρόβλημα να χάσει τον παίκτη ως ελεύθερο εφόσον δεν βρει το συγκεκριμένο ποσό στην αγορά. Και αυτό διότι το συμβόλαιο του Σενεγαλέζου τελειώνει το 2023 και από τον ερχόμενο Ιανουάριο θα μπορεί να υπογράψει όπου ο ίδιος θέλει χωρίς να μπορεί η ομάδα να κάνει κάτι.

Φαβορί η Μπάγερν για την απόκτησή του

Αφού λάβουμε υπόψιν μας όλα αυτά, το δημοσίευμα της Equipe αποκτά άλλη βαρύτητα. Σύμφωνα με τους Γάλλους, λοιπόν, ο Μανέ είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με την Μπάγερν Μονάχου. Οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά στο να κλείσουν το deal, με την Λίβερπουλ να λαμβάνει 30 εκατομμύρια ευρώ ως αντάλλαγμα. Το ενδιαφέρον των Βαυαρών για τον Μανέ είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό. Νάγκελσμαν και Σαλιχάμιτζιτς βλέπουν στο πρόσωπο του Σενεγαλέζου τον αντικαταστάτη του Λεβαντόφσκι, που αποχωρεί για την Μπαρτσελόνα.

Όπως υποστηρίζει η Bild, η Μπάγερν δελεάζει τον Μανέ εξαιτίας της προσφοράς που του έχει καταθέσει. Για την ακρίβεια, του προσφέρει συμβόλαιο έναντι 327.000 λιρών την εβδομάδα. Δηλαδή κάτι λιγότερο από τις 400.000 που ζητούσε ο ποδοσφαιριστής από την Λίβερπουλ για να ανανεώσει και να γίνει από τους πιο ακριβοπληρωμένους της Premier League. Αξίζει να αναφέρουμε, πως ο Μανέ δεν παραπονέθηκε ποτέ για τις απολαβές του στους «κόκκινους». Παρ’ όλα αυτά, το γεγονός πως έπαιρνε λιγότερα ακόμα και από τον Άλεξ-Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν, έκανε τον παίκτη να νιώθει αδικημένος και να αναζητεί αλλού το μέλλον του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ