Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Ξεκίνημα με το δεξί… του Τάσου Μπακασέτα για την Εθνική

Η Ελλάδα δεν έθελξε με την απόδοση της στο Μπέλφαστ αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Η Εθνική Ομάδα στο πρώτο επίσημο παιχνίδι με το Γκουστάβο Πογιέτ στο πάγκο της χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης κατάφερε με ένα πολύ όμορφο γκολ του Τάσου Μπακασέτα να πάρει το τρίποντο και παράλληλα να μπει με το δεξί στον όμιλο του Nations League.

Η Βόρεια Ιρλανδία παρατάχθηκε στο γήπεδο με διάταξη 3-5-2. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Πίκοκ- Φάρελ. Τη τριάδα στην άμυνα αποτέλεσαν οι  Μπάλαρντ, Έβανς και ΜακΝέρ. Στη δεξιά πλευρά βρέθηκε ο Μπράντλεϊ, στην αριστερή ο Λέιν ενώ Ντέιβις και Σάβιλ ήταν οι κεντρικοί χαφ με τον ΜακΚάν να βρίσκεται λίγο πιο μπροστά τους ενώ οι Λάβερι και Γουάιτ αποτέλεσαν το δίδυμο στην επίθεση.

Από την άλλη η Εθνική Ομάδα παρατάχθηκε με διάταξη 4-3-3. Ο Βλαχοδήμος βρέθηκε στο τέρμα με τη τετράδα στην άμυνα να αποτελείται από τους Ρότα, Μαυροπάνο, Χατζηδιάκο και Τσιμίκα. Μπακασέτας, Σιώπης και Μπουχαλάκη αποτελέσαν τη τριάδα στα χαφ  ενώ η επιθετική τριάδα από Λημνιό , Μάνταλο και Γιακουμάκη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Γηπεδούχους να μπαίνουν καλύτερα στο γήπεδο χωρίς πάντως να δημιουργουν κάποια μεγάλη ευκαιρία μπροστά στην εστία της Εθνικής. Το μοναδικό που κατάφεραν στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού ήταν ένα σουτ του ΜακΝέρ στο 18ο λεπτό που μπλόκαρε εύκολα ο Βλαχοδήμος. Μετά τη συμπλήρωση του 20ου λεπτού οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοση τους και στο 22ο λεπτό έφτασαν κοντά στο γκολ αλλά ο Πίκοκ-Φάρελ εξουδετέρωσε τη κεφαλιά του Γιακουμάκη. Στο 39ο λεπτό ωστόσο ήρθε η επιβράβευση για την Εθνική. Ο Λημνιός υποδέχθηκε εξαιρετικά  την μπάλα από τα δεξιά, την έστρωσε στον Μπακασέτα, που έκανε το κοντρόλ και με ένα εξαιρετικό σουτ άνοιξε το σκορ γράφοντας το 0-1 το οποίο και παρέμεινε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Εθνική είχε την ευκαιρία να κλειδώσει το τρίποντο ωστόσο ο Γιακουμάκης δε μπόρεσε να βρει τη μπάλα μετά από γύρισμα του Λημνιού και πάλι από τα δεξιά. Από το σημείο εκείνο και μετά οι γηπεδούχοι είχαν τη μπάλα στα πόδια τους και έψαχναν τρόπο να διασπάσουν την ελληνική άμυνα κυρίως με γεμίσματα προς τη περιοχή. Στο 67′ το σουτ του ΜακΓκιν μπλόκαρε ο Βλαχοδήμος, ενώ στο επόμενο λεπτό εκείνο του Ντέιβις πέρασε πάνω από το δοκάρι. Τελευταία ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήταν η καλοτραβηγμένη εκτέλεση φάουλ του Λάφερτι στο 82ο λεπτό η οποία πέρασε λίγο άουτ. Από το σημείο εκείνο και μέχρι το τέλος  οι Έλληνες διεθνείς κατάφεραν να διαχειριστούν το 0-1 και να ξεκινήσουν νικηφόρα τον όμιλο.

Οι Συνθέσεις

Βόρειος Ιρλανδία (Ίαν Μπάρακλαφ): Πίκοκ-Φάρελ, Μπράντλεϊ (62′ ΜακΓκίν), Έβανς, Μπάλαρντ, Λέιν (78′ Χιουμ), ΜακΝέρ, Ντέιβις, Σάβιλ (79′ Σ. Τσαρλς), ΜακΚάν, Λέιβερι (62′ Λάφερτι), Γουάιτ (71′ Ντ.Τσαρλς).
Ελλάδα (Γκουστάβο Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Ρότα (92′ Μπάλντοκ), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Σιώπης (82′ Τζαβέλλας), Μπακασέτας (69′ Κουρμπέλης), Μπουχαλάκης, Λημνιός (69′ Παυλίδης), Μάνταλος, Γιακουμάκης (69′ Χατζηγιοβάνης).

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ