Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

GP Καναδά – Qualifying: Pole Position για τον Verstappen, συγκλονιστικός Alonso

Μια άνετη Pole Position κατέκτησε ο Verstappen στο υπό βροχή Μόντρεαλ. Φοβερός Alonso, λίγο πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατέκτησε την δεύτερη θέση. Τρίτη θέση για τον Sainz. Εγκατάλειψη για τον Perez και τον Norris.

Στο Q1, ο Verstappen έδειξε από την αρχή ότι θα κυριαρχήσει, ενώ δεύτερος προκρίθηκε ο Alonso. Εκτός συνέχειας έμεινε ο Tsunoda, ο οποίος προχώρησε σε αλλαγή κινητήρα και θα εκκινήσει έτσι και αλλιώς από την τελευταία θέση, καθώς ο Leclerc, ο οποίος δέχθηκε και αυτός ποινή τερμάτισε πάνω από τον Ιάπωνα. Εκτός επίσης έμειναν οι Latifi, Stroll, Vettel και Gasly. Άσχημο αποτέλεσμα και για την Aston Martin και για την Alpha Tauri.

Στο Q2, η κατάσταση στις δυο πρώτες θέσεις δεν άλλαξε με τον Verstappen και τον Alonso. Ο Leclerc δεν βγήκε να δοκιμάσει, καθώς δεν υπήρχε λόγος επιπλέον καταπόνησης του κινητήρα. Ο Norris εγκατέλειψε με το πρόβλημα στο κινητήρα να είναι σημαντικό, ενώ ο Perez βρέθηκε στις μπαριέρες, καταστρέφοντας το μονοθέσιο του. Εκτός έμειναν και οι Albon και Bottas.

Στο Q3, o Verstappen δεν απειλήθηκε σε καμία περίπτωση, με τον Sainz να βρίσκεται συνεχώς στα 2 δέκατα. Λίγα δευτερόλεπτα πριν ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Alonso πήρε την δεύτερη θέση από τον Sainz, με απίστευτο χρονομετρημένο γύρο. Εξαιρετική απόδοση και από τις δυο Haas, τερματίζοντας στο 5-6.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτήριων:

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ