Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι επόμενοι στόχοι της Σίτι μετά τον Χάλαντ

Η Μάντσεστερ Σίτι ολοκλήρωσε με επιτυχία την απόκτηση του Χάλαντ κάνοντας το μπαμ του καλοκαιριού. Ως εκ τούτου συνεχίζει ακάθεκτη την προσπάθεια ενίσχυσής της και σε άλλες θέσεις της ενδεκάδας. Επόμενοι στόχοι οι Κάλβιν Φίλιπς και Μαρκ Κουκουρέγια.

Οι «πολίτες» στοχεύουν στην απόκτηση του Άγγλου διεθνή με σκοπό την ενδυνάμωση της μεσαίας τους γραμμής. Από την άλλη ο Κουκουρέγια θα αντικαταστήσει τον Ζιντσένκο που μοιάζει να οδεύει προς πώληση.

Αρχικά ο Ισπανός μπακ, με παρελθόν στη Μασία, τα πήγε εξαιρετικά στην παρθενική του σεζόν στην Premier League με τη φανέλα της Μπράιτον. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα θέλει ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνας μιας και ο Ζιντσένκο δεν τον καλύπτει. Επιπλέον, τα εξωαγωνιστικά ζητήματα που ταλαιπωρούν εδώ και καιρό τον Μεντί δεν του επιτρέπουν να παίρνει μέρος στις αγωνιστικές δραστηριότητες της ομάδας. Όπως υποστηρίζει η Athletic, η Μπράιτον αξιώνει ένα ποσό κοντά στα 60 εκατομμύρια ευρώ για τον παίκτη. Η Σίτι από την μεριά της επιθυμεί να το μειώσει έχοντας και ως σύμμαχο τον ποδοσφαιριστή. Το συμβόλαιό του με τους «γλάρους» εκπνέει το 2026.

Από την άλλη πλευρά ο Κάλβιν Φίλιπς είχε κάνει ένα πολύ καλό EURO με την εθνική Αγγλίας το 2020. Ωστόσο, ένας τραυματισμός που τον κράτησε εκτός για μεγάλο διάστημα την περασμένη χρονιά, τον πήγε πίσω. Φέτος ο Άγγλος μέσος επανήλθε δριμύτερος κάνοντας μια γεμάτη σεζόν με τη φανέλα της Λιντς. Για τον παίκτη έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον και η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ.

Επομένως για να γίνουν αυτές οι μεταγραφές, η Μάντσεστερ Σίτι έχει βγάλει κάποιους από τους ποδοσφαιριστές της στο σφυρί. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις των Ραχίμ Στέρλιγνκ και Γκάμπριελ Ζεσούς. Εντούτοις, στη λίστα αυτή προστέθηκε εσχάτως και ο Ζιντσένκο (έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024) δημιουργώντας έτσι κενό στη θέση του αριστερού μπακ. Πιο ζεστό ενδιαφέρον για τον Ουκρανό διεθνή μπακ έχει δείξει μέχρι στιγμής η Έβερτον.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ