Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Συμφώνησε με Κουλιμπαλί η Τσέλσι

Η Τσέλσι είναι σε αναζήτηση κεντρικού αμυντικού τον τελευταίο καιρό μετά και τις απώλειες που είχε στην συγκεκριμένη θέση. Ο Τούχελ ψάχνει τον παίκτη στον οποίο θα χτίσει το κέντρο της άμυνάς του την επόμενη χρονιά. Ο εκλεκτός του Γερμανού προπονήτη δεν είναι άλλος από τον Καλιντού Κουλιμπαλί της Νάπολι.

Έπειτα και από την φυγή των Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ το κέντρο άμυνας της Τσέλσι «φωνάζει» για ενίσχυση. Οι «μπλε» έχουν ως μοναδικές λύσεις αυτή τη στιγμή τον αειθαλή Τιάγκο Σίλβα και τους ελπιδοφόρους μεν άγουρους δε Σαρρ και Τσάλομπα. Επομένως, η ανάγκη να έρθει το συντομότερο παίκτης στην συγκεκριμένη θέση μοιάζει κάτι παραπάνω από επιτακτική.

Ο Τούχελ εξέτασε αρκετές περιπτώσεις παικτών. Ωστόσο, αυτές που ξεχώρισαν είναι των Ντε Λιχτ, Κουλιμπαλί και Νέιθαν Άκε. Πρώτος στόχος εξαρχής ήταν ο Ματάις Ντε Λιχτ. Παρ’ όλα αυτά, τόσο οι απαιτήσεις της Γιουβέντους όσο και η διστακτικότητα του παίκτη να μεταβεί στο Λονδίνο, κατέστησαν τη συμφωνία μη υλοποιήσιμη. Παράλληλα η εμπλοκή της Μπάγερν στην υπόθεση δεν έκανε ευκολότερο το έργο της ομάδας του Τούχελ.

Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, η Τσέλσι δεν θα μπορούσε να επιμείνει και να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του. Η ανάγκη των «μπλε» να βρουν τον βασικό κεντρικό τους αμυντικό για την επόμενη χρονιά τους έκανε να στραφούν στις υπόλοιπες περιπτώσεις. Έτσι ήρθαν σε επαφή με τη διοίκηση της Νάπολι για την απόκτηση του Καλιντού Κουλιμπαλί.

Οι «παρτενοπέι» ήταν αρχικά διστακτικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Για την ακρίβεια, έχουν καταθέσει εδώ και καιρό πρόταση ανανέωσης στον παίκτη, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το καλοκαίρι του 2023. Από την πλευρά του ο Κουλιμπαλί ψάχνει τρόπο να φύγει από τη Νάπολι θεωρώντας πως δεν έχει να δώσει κάτι άλλο στην ομάδα. Επιπλέον, καταλαβαίνει πως, στα 31 του χρόνια, ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία για τον ίδιο, αν θέλει να αγωνιστεί σε κάποιο άλλο κορυφαίο πρωτάθλημα. Αυτός είναι και ο λόγος που καθυστερεί να δώσει θετική απάντηση στην πρόταση της Νάπολι.

Συμφώνησε ο παίκτης και μένει να τα βρουν οι ομάδες

Η αλήθεια είναι ότι η προοπτική της Τσέλσι των εξιτάρει. Θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Premier League, το κορυφαίο πρωτάθλημα αυτήν την εποχή. Όπως αναφέρουν τα τελευταία δημοσιεύματα, ο Κουλιμπαλί ήρθε σε τελική συμφωνία με την Τσέλσι. Ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός είπε «ναι» στην πρόταση των Άγγλων για συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας. Δεν είναι ξεκάθαρο αν το συμβόλαιο αυτό είναι κλειστό ή τριετές με επιλογή ανανέωσης για ακόμα μία σεζόν. Οι απολαβές του θα φτάνουν τα 8.000.000 ευρώ ετησίως συν 1.000.000 ως μπόνους.

Από την μεριά της η Νάπολι μοιάζει για πρώτη φορά έτοιμη να διαπραγματευτεί και να πουλήσει τον παίκτη σε μια λογική τιμή. Αναμφίβολα το γεγονός πως σε ένα χρόνο τελειώνει το συμβόλαιο του και κινδυνεύουν να τον χάσουν ως ελεύθερο, παίζει κομβικό ρόλο. Αν και οι διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες, όλα δείχνουν ότι ο παίκτης καταλήγει στην Τσέλσι. Η Νάπολι έχει στα χέρια της πρόταση ύψους 40.000.000 ευρώ. Πρόταση που βλέπουν με καλό μάτι στην διοίκηση της ομάδας. Και αυτό διότι η εναλλακτική για την πώληση του 31χρονου είναι η Γιουβέντους, μια άμεση αντίπαλος δηλαδή.

Αντικαταστάτης του Κουλιμπαλί στη Νάπολι θα είναι όπως όλα δείχνουν ο Μαξένς Λακρουά. Ο Γάλλος στόπερ της Βόλφσμπουργκ έχει ξεχωρίσει και αναμένεται να αποτελέσει την επόμενη μεταγραφή τον «παρτενοπέι», εφόσον φυσικά προχωρήσει η μεταγραφή του Κουλιμπαλί. Ταυτόχρονα με την υπόθεση του Σενεγαλέζου, η Τσέλσι δουλεύει και αυτή του Νέιθαν Άκε από την Μάντσεστερ Σίτι. Ο Ολλανδός αμυντικός έχει ήδη συμφωνήσει και αυτός με τους «μπλε» και είναι έτοιμος να επιστρέψει στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Απομένει απλά οι «πολίτες» να λάβουν τα 45.000.000 που αξιώνουν για τον παίκτη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ