Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Επιστροφή στις ρίζες για τον Σουάρεζ (photo)

Έπειτα από μακρά αναζήτηση του επόμενου σταθμού της καριέρας του, ο Λουίς Σουάρεζ αποφάσισε να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, υπέγραψε προσύμφωνο με τη Νασιονάλ. Την ομάδα στην οποία έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

Τους τελευταίους μήνες ο Λουίς Σουάρεζ κυκλοφορεί ως ελεύθερος στην αγορά από τη στιγμή που το συμβόλαιο του με την Ατλέτικο έληξε. Ο έμπειρος Ουρουγουανός εξαρχής δεν ήταν βιαστικός στο να πάρει κάποια απόφαση για το μέλλον του. Ωστόσο, είχε καταστήσει σαφές πως προτεραιότητά του ήταν να παραμείνει στην Ευρώπη. Κατά προτίμηση σε κάποιο από τα κορυφαία πρωταθλήματα.

Οι ενδιαφερόμενοι πολλοί. Από την Φιορεντίνα έως και την Άστον Βίλα του Στίβεν Τζέραρντ, πρώην συμπαίκτη του Σουάρεζ στην Λίβερπουλ. Παρ’ όλα αυτά, οι απαιτήσεις του 35χρονου επιθετικού αποτέλεσαν τροχοπέδη στις προσπάθειες οποιουδήποτε μνηστήρα να αποσπάσει την υπογραφή του. Επομένως, ο ίδιος ο παίκτης άρχισε να ρίχνει ματιές και στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Η ομάδα του Λος Άντζελες εμφανίστηκε έτοιμη να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του και αυτομάτως έγινε φαβορί για την απόκτησή του. Λογάριαζε όμως χωρίς τους οπαδούς της Νασιονάλ. Οι τελευταίοι οργάνωσαν μια online εκστρατεία με κύριο και βασικό αίτημα την επιστροφή του Ουρουγουανού επιθετικού στην ομάδα που έκανε τα πρώτα του βήματα.

Όντας αποδέκτης τέτοιας αγάπης, ο Σουάρεζ αποφάσισε να εγκαταλείψει τις προσπάθειες παραμονής στην Ευρώπη και ήρθε σε αρχική συμφωνία με τη Νασιονάλ. Μάλιστα, την συμφωνία ανακοίνωσε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής με μήνυμά του στα social media. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Υπάρχει προσύμφωνο για να πάω στη Νασιονάλ. ‘Ηταν αδύνατο για μένα να πω ‘όχι’ σε αυτήν την ευκαιρία. Ελπίζω οι τελευταίες λεπτομέρειες να διευθετηθούν ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία και επίσημα».

Ο 35χρονος επιθετικός επιστρέφει στο Μοντεβιδέο από όπου έφυγε το 2006 σε ηλικία 19 ετών. Έπαιξε στα τμήματα υποδομής της Νασιονάλ από το 2001 έως και το 2005 όταν και έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο. Την σεζόν που ακολούθησε ο Σουάρεζ σκόραρε 12 γκολ σε 34 αγώνες. Η επίδοσή του αυτή αποτέλεσε διαβατήριο για την μεταγραφή του στην Χρόνινχεν και κατ’ επέκταση στην κορυφή του ποδοαφαίρου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ