Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

GP Βελγίου – Qualifying: Pole Position για τον Verstappen, στην πρώτη θέση ο Sainz

Μια άνετη Pole Position κατέκτησε ο Verstappen στο Spa, όμως θα εκκινήσει από τις τελευταίες θέσεις του Grid, μετά από αλλαγή στην PU της RB18. Συνεπώς, στον αυριανό αγώνα, από την πρώτη θέση θα εκκινήσει ο Sainz, δεύτερος ο Perez και τρίτος ο εξαιρετικός Alonso.

Στο Q1, εκτός συνέχειας έμειναν οι Vettel, Latifi, Magnussen, Tsunoda, Bottas. Τεράστια έκπληξη η πρόκριση του Albon αι του Zhou. Στις πρώτες θέσεις, ο Verstappen έδειχνε ότι η Red Bull είναι σε πιο γρήγορο ρυθμό έναντι της Ferrari, με την διαφορά στο μισό δευτερόλεπτο.

Στο Q2, απογοήτευσε για ακόμη μια φορά ο Ricciardo, στην τελευταία του χρονιά με την McLaren, καθώς δεν κατάφερε να περάσει στο Q3. Εκτός έμειναν και οι Gasly, Zhou, Stroll και Schumacher. Ο φοβερός Albon ολοκλήρωσε την έκπληξη, διότι κατάφερε να προκριθεί ξανά, με ένα κακό μονοθέσιο.

Στο Q3, η τελική κατάταξη στις πρώτες θέσεις διαμορφώθηκε από τις πρώτες προσπάθειες. Ο Verstappen με περίπατο βρισκόταν στην πρώτη θέση, γνωρίζοντας ότι αύριο δεν θα εκκινήσει από κει, ο Sainz με αρκετά καλό γύρο βρέθηκε δεύτερος, ενώ ο Perez δεν μπόρούσε να βρει κάτι καλύτερο, έμεινε στην τρίτη θέση. Ο Leclerc, θα εκκινήσει και αυτός από τις τελευταίες θέσεις, έμεινε στην τέταρτη θέση, προσπαθώντας να βοηθήσει τον Sainz στην δεύτερη προσπάθεια, να παρει Tow, όμως δεν κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του ο Ισπανός, όπως και οι υπόλοιποι πιλότοι.

Αναλυτικά πως θα εκκινήσουν τον αυριανό αγώνα στις 16:00 ώρα Ελλάδος, μετά τις ποινές.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ