Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τι πάει λάθος με την Μπάγερν;

Η Μπάγερν Μονάχου είχε ένα ιδιαίτερο καλοκαίρι καθώς υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ, με κύρια απώλεια αυτή του Πολωνού επιθετικού Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι. Επιπλέον οι αποχωρήσεις των Κορεντίν Τολισό και Νίκλας Σούλε ήταν σημαντικές για την ομάδα. Ήρθαν βέβαια άξιοι αντικαταστάτες τους Σαντιό Μανέ από την Λίβερπουλ, Ματίας Ντε Λιχτ από την Γιουβέντους, Ράιαν Γκράβενμπεργκ και  Νουσέρ Μαζραουί από τον Άγιαξ. Επίσης οι Βαυαροί έκαναν μια επένδυση για το μέλλον με την μεταγραφή του 17χρονου Ματίας Τιλ, ενός πολύ ενδιαφέρον παίκτη που έχει ήδη γίνει ο μικρότερος σε ηλικία σκόρερ για την Μπάγερν Μονάχου.

 

Οι πρωταθλητές Γερμανίας έχουν κάνει ένα μέτριο ξεκίνημα με βάση αυτά που κάνει την τελευταία 10ετια, καθώς από την μια είναι πρώτη στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ νικώντας ήδη Μπαρτσελόνα και Ίντερ χωρίς μάλιστα να δεχτεί γκολ και φαίνεται να είναι το φαβορί για την κατάκτηση της 1ης θέσης του ομίλου. Αντίθετα στο πρωτάθλημα συνεχίζει να προβληματίζει καθώς έχει κάνει τέσσερις συνεχόμενες γκέλες, με τελευταία την ήττα από την Άουγκσμπουργκ εκτός έδρας. Βρίσκεται στην 5η θέση της Bundesliga με μόλις 12 βαθμούς σε 7 αγωνιστικές. Δείχνει να βρίσκεται σε μια κρίση και αυτή η διακοπή για τις εθνικές θα της κάνει καλό για να επιστρέψει δριμύτερη και να αρχίσει να παίρνει νίκες εντός συνόρων αλλά και να συνεχίσει την καλή πορεία στην Ευρώπη.

Ο Νάγκελσμαν χρειάζεται να κάνει αρκετή δουλειά για να “ξυπνήσει” τους παίκτες του αν θέλει να κρατήσει την θέση του. Απέχουμε 2 μήνες από την έναρξη του Παγκόσμιου κυπέλλου στο Κατάρ και ως τότε θα πρέπει να συμμαζέψει τα πράγματα όσο γίνεται. Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την συνέχεια του γερμανικού πρωταθλήματος, για να δούμε αν φέτος θα είναι επιτέλους η χρονιά που οι Βαυαροί θα χάσουν το πρωτάθλημα ή τουλάχιστον αν θα πάει μέχρι το τέλος του νήματος η φετινή Bundesliga.

 

Επιμέλεια : Βαγγέλης Κουβαράς

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ