Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Δεν είναι όνειρο, δεν είναι ψέμα – Η ΑΕΚ επέστρεψε σπίτι της!

19 χρόνια ήταν πολλά… Η ΑΕΚ επέστρεψε χθες στο σπίτι της, την Νέα Φιλαδέλφεια προσφέροντας μια μαγική βραδιά, γεμάτη χαρά, συγκίνηση, ανατριχίλα και πολλά ακόμα απερίγραπτα συναισθήματα στους φιλάθλους της!

Δεν είναι όνειρο, δεν είναι ψέμα η ΑΕΚ μετά από 19 ολόκληρα χρόνια αναμονής και προσφυγιάς, γύρισε εκεί που ανήκει στο σπίτι της, την Νέα Φιλαδέλφεια!

Χιλιάδες φίλοι της Ένωσης βρέθηκαν εντός και εκτός γηπέδου για να ζήσουν από κοντά αυτή την ονειρεμένη βραδιά, ενώ όσοι δεν μπόρεσαν παρακολούθησαν την εκδήλωση μέσα από την κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ3. Όπως και να έχει, δεν υπάρχει υγιής φίλαθλος που δεν συγκινήθηκε με τα όσα ζήσαμε στην «Αγιά Σοφιά».

Η χθεσινή δεν ήταν μια απλή εκδήλωση εγκαινίων, ήταν μια βεβαίωση πως η ΑΕΚ αλλάζει σελίδα, γίνεται πιο ισχυρή και με δύναμη πια το γήπεδο της και τον κόσμο της είναι έτοιμη να κατακτήσει πολλά επιτεύγματα. Άλλωστε αυτό φαίνεται και από την ομιλία του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο «Τίγρης» πραγματοποίησε τον πρώτο του ιστορικό λόγο στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ και τόνισε πως, «Η ΑΕΚ συναντά την ιστορία της, ιδρύεται ξανά. Σε δύο χρόνια εδώ θα γιορτάσουμε 100 χρόνια ιστορίας», ενώ κατέληξε αναφέροντας, «Τιμή και δόξα στην ΑΕΚ, ζήτω η ΑΕΚ».

Στην ομιλία του ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, δεν ξέχασε επίσης να αναφερθεί στις δυσκολίες που πέρασε η ομάδα για να φτάσει ως εδώ και να έχει αυτό το αποτέλεσμα, αλλά και στους ανθρώπους που δεν βρίσκονται πια κοντά για να ζήσουν αυτή την ιστορική στιγμή, αναφερόμενος και στον Στέλιο Σεραφείδη!

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από τα συγκινητικά λόγια του Δημήτρη Μελισσανίδη:

«Περιμέναμε πολύ, υπομείναμε πολλά, ξεπεράσαμε εμπόδια που έδειχναν ανυπέρβλητα. Πονέσαμε, κλάψαμε, αγωνιστήκαμε όλοι μαζί, αλλά είμαστε όλοι εδώ. Το έχει η μοίρα μας, μέσα από δυστυχία να γινόμαστε καλύτεροι. Η ΑΕΚ απόψε συναντά την ιστορία της, ιδρύεται ξανά. Σε δύο χρόνια εδώ θα γιορτάσουμε 100 χρόνια ιστορίας», υπογράμμισε αρχικά.

«Αυτή τη μεγάλη ιστορική επιβεβαίωση δεν τη ζούμε όσοι βρισκόμαστε απόψε εδώ και απολαμβάνουμε τις στιγμές. Δεν τη ζουν όσοι τη βλέπουν από τα σπίτια τους, μαζί μας από ψηλά είναι οι ιδρυτές μας. Όλοι όσοι πότισαν με ιδρώτα αυτό το γήπεδο. Κάπου εδώ δίπλα μας είναι και ο Στέλιος Σεραφείδης. Η ψυχή του θα ζει αιώνια σε κάθε γωνιά του γηπέδου.
Δικαιωμένοι μας θωρούν από ψηλά οι πατριάρχες μας, ο Νίκος Γκούμας και ο Λουκάς Μπάρλος. Οι πατεράδες μας που μας πήραν από το χέρι και μας κληροδότησαν το μεγαλείο αυτής της ομάδας. Τα αδέρφια μας που δεν πρόλαβαν να ζήσουν αυτό το όνειρο είναι εδώ μαζί μας. Χαίρονται και δακρύζουν μαζί μας.

Εδώ μπαίνουν τα ισχυρά θεμέλια για τα μεγάλα που έρχονται. Εδώ θα δημιουργηθούν οι νέες γενιές ΑΕΚτζήδων, εδώ θα μάθε όλος ο πλανήτης τις αρχές και τα ιδανικά που πρεσβεύει η ομάδα»

Και συνέχισε λέγοντας πως: «Οι δυσκολίες ήταν αμέτρητες. Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που δεν κουράστηκε να με ακούει τόσα χρόνια. Ό,τι του ζήτησα το έκανε πράξη. Ήταν όνειρο ζωής για όλους μας να γίνει το νέο γήπεδο σε αυτόν τον χώρο. Έχω μάθει στη ζωή μου να τηρώ τις υποσχέσεις μου. Η Αγια-Σοφιά είναι ένα κέντρο μνήμης, ιστορίας και πολιτισμού.

Φυσικά με την επιστροφή στα μέρη της, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να μην τιμήσει τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της που έχουν γράψει ιστορία στα «κιτρινόμαυρα». Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Κώστας Νεστορίδης με τον Ντέμη Νικολαΐδη που δέχτηκαν την μεγαλύτερη αποθέωση από τον κόσμο της ΑΕΚ, μαζί με όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έφτασαν την ΑΕΚ στο σημείο που βρίσκεται σήμερα!

Η χθεσινή λοιπόν, δεν ήταν μια γιορτή για την ΑΕΚ, αλλά για ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο, που με αυτό τον τρόπο αναβαθμίζεται και μεγαλώνει ακόμη περισσότερο! Όσα ζήσαμε το βράδυ της Παρασκευής, ήταν μόνο η αρχή. Ούτε που μπορώ να φανταστώ την ατμόσφαιρα που θα επικρατήσει στην κατάκτηση ενός τίτλου, σε ένα ντέρμπι ή ακόμη και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Ιωνικό! Η ΑΕΚ είναι ΕΔΩ, η ΑΕΚ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ και επιτέλους παίρνει αυτό που της αξίζει!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ