Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Πρεμιέρα με το “δεξί” και τεσσάρα στο σπίτι της η ΑΕΚ – Αποθεώθηκε από τον κόσμο της!

Η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να χάσει στην επιστροφή της στη Νέα Φιλαδέλφεια! Η Ένωση πήρε την πρώτη της νίκη στην “Αγιά Σοφιά – OPAP Arena”, “πατώντας” τον Ιωνικό (4-1) και έκανε ποδαρικό με το “τεσσάρα” στο παλάτι της!

Είναι γεγονός! Η ΑΕΚ πήρε την πρώτη ιστορική νίκη στην “Αγιά Σοφιά – OPAP Arena”, κάνοντας ποδαρικό με το δεξί στο νέο της γήπεδο απέναντι στον Ιωνικό για την 6η αγωνιστική της Super League 1.

Η Ένωση με την βοήθεια του κόσμου της (που τα έδωσε όλα και ήταν συγκλονιστικός), έπαιξε όμορφο επιθετικό ποδόσφαιρο, παίρνοντας μια εύκολη νίκη και επικρατώντας κόντρα στην ομάδα της Νίκαιας με σκορ 4-1. Το πρώτο ιστορικό τέρμα στην “Αγιά Σοφιά – OPAP Arena” σημείωσε ο Γκατσίνοβιτς, ενώ συνέχισαν με τον χορό των γκολ οι Γκαρσία, Αραούχο και πάλι ο Σέρβος μέσος! Το γκολ της τιμής για τον Ιωνικό έβαλε ο Ελευθεριάδης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ιωνικός στο πρώτο μέρος δεν είχε ούτε τελική στην αναμέτρηση, κάτι που δείχνει το πόσο έχει δουλέψει το επιθετικό ποδόσφαιρο ο Ματίας Αλμέιδα στις προπονήσεις.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η αναμέτρηση (που ξεκίνησε με καθυστέρηση 25 λεπτών λόγω της εντυπωσιακής ατμόσφαιρας των φίλων της ΑΕΚ) είχε πολύ καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά. Ο Γκαρσία μετά από βαθιά μπαλιά έκανε το κοντρόλ με το στήθος, σούταρε, αλλά είδε τον Χουτεσιώτη να αποκρούει στο 2′. Ένα λεπτό αργότερα ο Ρότα έστειλε την μπάλα εκτός με μια προσπάθεια από μακρινή απόσταση.

Το πρώτο γκολ όμως για την ΑΕΚ δεν άργησε να έρθει! Με ένα μακρινό φαλτσαριστό πλασέ εκτός περιοχής, ο Γκατσίνοβιτς έκανε το 1-0 στο 6′ και έβαλε το πρώτο γκολ της Ένωσης στην “Αγιά Σοφιά – OPAP Arena”, ενώ το γκολ αφιερώθηκε σε όλους τους φίλους της ομάδας που έχουν φύγει από την ζωή, σε μια ακόμη συγκλονιστική στιγμή στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Στην συνέχεια του ματς, ο Βίντα πήρε την κεφαλιά από το κόρνερ του Ελίασον, στέλνοντας την μπάλα άουτ στο 12′ και στο 15′ ο Μοχαμάντι την έστειλε ψηλά άουτ με ένα δυνατό σουτ. Η ΑΕΚ συνέχιζε να πιέζει, δημιουργώντας ευκαιρίες και μια από αυτή έγινε το δεύτερο γκολ της Ένωσης στο 25′! Ο Ελιάσον σέντραρε, ο Γκαρσία πήρε την κεφαλιά και έκανε το 2-0 για την ομάδα του Αλμέιδα!

Η Ένωση έριξε για λίγο τον ρυθμό, αλλά και πάλι ήταν εκείνη που δημιουργούσε τις ευκαιρίες. Η κεφαλιά του Μουκουντί στο 36′ και οι προσπάθειες του Αραούχο στο 37′ και το 38′ δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα για την ΑΕΚ. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τρεις καλές στιγμές από τον Πινέδα στο 41′, τον Γκατσίνοβιτς στο 45′ και του Ρότα στις καθυστερήσεις!

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Αλμέιδα ξεκίνησε με ακριβώς τον ίδιο ρυθμό, πολιορκώντας την άμυνα του Ιωνικού. Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 52′, με τον Ιωαννίδη να αστοχεί μέσα από την περιοχή. Στο 58′ οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μια ανάσα από το τρίτο γκολ με τον Πινέδα έπειτα από σέντρα του Ελίασον, όμως ο Μεξικανός βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Χουτεσιώτη!

Ο αρχήγος της ΑΕΚ δεν γίνοταν να μην σκόραρει! Ο Σέρχιο Αραούχο από το ύψος της περιοχής σούταρε, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό του Ιωνικού και κατέληξε στα δίχτυα στο 62′ για το 3-0 της Ένωσης. Να σημειώσουμε πως ο Αργεντινός επιθετικός αποθεώθηκε και πανηγύρισε στο πέταλο με τους οργανωμένους!

Ελίασαν και Γκατσίνοβιτς ήταν εκπληκτικοί στο αποψινό ματς και το απέδειξαν και στο 65ο λεπτό. Ο Ελίασον σέντραρε, ο Γκατσίνοβιτς σούταρε και έβαλε το δεύτερο γκολ του στην “Αγιά Σοφιά – OPAP Arena” για το 4-0 της ΑΕΚ!

Παρά το ευρύ προβάδισμα που πήραν οι “κιτρινόμαυροι”, δεν σταμάτησαν να πιέζουν μέχρι το τέλος του ματς και να απειλούν ακατάπαυστα την εστία του Χουτεσιώτη. Αραούχο, Άμραμπατ, Τσούμπερ και Μάνταλος ήταν οι πρωταγωνιστές επιθετικά στα τελευταία 20 λεπτά για την ΑΕΚ, ενώ η δεύτερη τελική του Ιωνικού ήρθε στο 78′ με τον Λοβέρα. Στο τελευταίο λεπτό του ματς ο Ιωνικός βρήκε το γκολ με τον Ελευθεριάδη και έκανε το 4-1 στην αναμέτρηση.

Η ομάδα του Αλμέιδα εν τέλει τελείωσε το ματς στο 4-1 και μαζί με τον κόσμο της (που την αποθέωσε) ξεκίνησε με το δεξί στο “παλάτι” της, παίρνοντας ταυτόχρονα ένα “τρίποντο” που την φέρνει στο -6 από τον Παναθηναϊκό και την 2η θέση.

Ενδεκάδες

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα, 4-3-1-2): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ελίασον (70′ Άμραμπατ), Σιμάνσκι, Πινέδα (70′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (82′ Γαλανόπουλος), Γκαρσία (70′ Τσούμπερ), Αραούχο (87′ Κοσίδης)

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός, 3-5-2): Χουτεσιώτης, Ρομαό, Αντούνες (67′ Μίλο), Τσιριγώτης (87′ Σάκιτς), Μύγας, Τσίμπσαχ, Κάνιας, Λοβέρα, Βαλεριάνος, Οφόσου (67′ Ελευθεριάδης), Ν. Ιωαννίδης (67′ Μάντζης)

Διαιτητικό team

Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς Α’ Βοηθός: Χρυσούλα Κουρομπύλια Β’ Βοηθός: Ρέινχαρντ Μπουξμπάουμ 4ος διαιτητής: Άγγελος Αγγελάκης VAR: Αθανάσιος Τζήλος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ