Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Θάνος Αργυρόπουλος: «Το όνειρο μου ήταν να γίνω προπονητής και να ανέβω όσο πιο ψηλά γίνεται»! (pics)

Εδώ και κάποιες ώρες ο ΑΓ. Γεώργιος Ν. Κρήνης που αγωνίζεται στη Ά κατηγορία της Ε.Π.Σ.Μ ανακοίνωσε το νέο της προπονητή για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ο λόγος για τον νεαρό αλλά πολλά υποσχόμενο προπονητή Θάνο Αργυρόπουλο, ο οποίος συμφώνησε σε όλα με την ομάδα και ανυπομονεί να πιάσει δουλειά.


Ο «Αθλητικός Κόσμος» ήρθε σε επικοινωνία με το νεαρό προπονητή, ο οποίος μας άνοιξε την καρδιά του και μας είπε πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία από τη μέχρι τώρα παρουσία του στο χώρο του ποδοσφαίρου.

1) Πρόσφατα ήρθε μία πρόταση για να αναλάβετε προπονητής σε ομάδα της Ιταλίας. Γιατί απορρίψατε αυτή την πρόταση;

«Γενικά το μέλλον μου το βλέπω στο εξωτερικό, αλλά πρέπει να έρθουν και οι κατάλληλες προϋποθέσεις για ένα τέτοιο βήμα. Τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει ενδιαφέρον από το εξωτερικό όπως το Μάρτιο όπου έλαβα μια πρόταση από ομάδα 4ης κατηγορίας της Ιταλίας, αλλά δεν ήταν οι κατάλληλες προϋποθέσεις να φύγω. Πιστεύω ότι στο μέλλον θα έρθουν ξανά προτάσεις και με περισσότερη αυτοπεποίθηση θα μπορέσω να τις αποδεχτώ».

2) Ποιες είναι οι δυσκολίες που δεν σας επιτρέπουν να πάτε στη Σουηδία;

«Η πρόταση που έλαβα από την Σουηδία τον περασμένο Δεκέμβριο είναι κάτι πολύ πρωτοφανές για εμένα, καθώς δε το περίμενα. Η πρόσκληση ήρθε από έναν καλό μου φίλο και ατζέντη και αφορούσε τη δεύτερη ομάδα της Όστερ(Β Εθνική Σουηδίας). Η απόφαση να μην πάω ήταν κυρίως λόγω της μεγάλης απόστασης και δε θεωρούσα τον εαυτό μου έτοιμο να κάνω ένα τόσο μεγάλο βήμα σε μία τόσο μακρινή χώρα. Επίσης, είχα και κάποιες εκκρεμότητες που δε θα μπορούσαν να διευθετηθούν από τόσο μεγάλη απόσταση. Πάντως είναι κάτι που με ικανοποιεί, διότι βλέπω ενδιαφέρον από το εξωτερικό και μου δίνει κίνητρο να συνεχίσω τη δουλειά μου».

3) Πως και ασχοληθήκατε σε τόσο νεαρή ηλικία με την προπονητική και με τα ιταλικά τεστ αξιολόγησης; 

«Η ενασχόλησή μου με την προπονητική όπως έχω ξαναπεί άλλοτε ήταν αναμενόμενη καθώς στα 18 μου μετά τη σύντομη καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής λόγω και του τραυματισμού που είχα, δεν γινόταν να μείνω έξω από το χώρο! Για εμένα η ζωή μου δίχως το ποδόσφαιρο είναι όπως το φρένο στο αμάξι. Τόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην ζωή μου! Παρακολουθώ από μικρός πάρα πολλά παιχνίδια έως και σήμερα, περίπου 2-3 παιχνίδια την ημέρα ανεξάρτητου κατηγορίας και χώρας. Σίγουρα όταν έχω την επιλογή προτιμώ το Αγγλικό ποδοσφαίρο και έπειτα το Ιταλικό. Το κομμάτι του “management” αρχίζω και το αφήνω εδώ και λίγο καιρό πίσω μου, καθώς δεν ταιριάζουν και τα δύο μαζί στην Ελλάδα. Τα τελευταία 6 χρόνια είχα μια συνεργασία με τον ατζέντη κ. Παναγιώτη Δομουτζόγλου αρχικά σε συνεργασία με τον κ. Φώτη Μούντα και τα τελευταία τρία χρόνια μόνος μου, όπου κάναμε τεστ αξιολόγησης για παιδιά σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρος παρουσία σκάουτερ και τεχνικούς διευθυντες απο την Ιταλία με μεγάλη επιτυχία. Να αναφέρω πως πολλά παιδιά ήδη αγωνίζονται στη γειτονική χώρα από την Serie A μέχρι και την Serie D. Ενδεικτικά θα αναφέρω τους Elios Minaj (Spal), Papadopoulos Christos(Genoa), Karagiannidis Georgios(Venezia), Georgios Charalampoglou(Fiorentina), Kourfalidis Christos(Cagliari) , Konios Rafail(Santa Maria) κ.α.
Αυτή την περίοδο έχω σταματήσει και δε νομίζω ότι θα ξανά ασχοληθώ με αυτό το κομμάτι . Αρχικά από την μία δεν υπαρχεί χρόνος να ασχοληθώ και με τα δύο κομμάτια και από την άλλη σε αυτή τη χώρα υπάρχει έλλειψη παιδείας πρώτα από εμάς τους προπονητές, μετά τους γονείς και στη συνέχεια δεν υπάρχουν άνθρωποι να στηρίξουν αυτό το πλάνο. Πάντα μιλάω για την προσωπική μου άποψη».

4) Ποια είναι τα όνειρα σας; 

«Το όνειρο μου από μικρός ήταν να γίνω προπονητής και να ανέβω όσο πιο ψηλά γίνεται. Το πρώτο σκέλος το έχω πετύχει με τη βοήθεια του Θεού, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η ζωή δεν έχει νέες προκλήσεις άλλωστε ακόμα είμαι πολύ μικρός. Σίγουρα ένα όνειρο είναι να γίνω προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, καθώς το να φοράς το εθνόσημο είναι τιμή κάθε Έλληνα. ‘Ενας άλλος πιο κοντινός στόχος είναι να μπορέσω να κάτσω σε πάγκο ομάδας του εξωτερικού, γιατί όχι και στην πρώτη κατηγορία. Όμως για την ώρα έχω μόνο διάθεση για δουλειά και χαμηλά το κεφάλι. Μέσα στα επόμενα χρόνια θέλω να πάρω τα δύο τελευταία διπλώματα της προπονητικής, το UEFA A την φετινή χρονιά και αργότερα το UEFA Pro που θα βάλουν γερές βάσεις για να πατήσω και να πετύχω τους στόχους μου».

5) Αγαπημένος σχηματισμός στο παιχνίδι σας;

«Αγαπημένος σχήματισμος είναι το 3-6-1(Box) όπου είναι ο σχηματισμός που αγάπησα όταν τον πρωτοείδα στην Αταλάντα το 2018-2019 όταν καί έμεινα στην Ιταλία για λίγο διάστημα βλέποντάς τα απο κοντά. Έχω γράψει βιβλίο που ασχολούμαι εξ ολοκλήρουμε αυτόν το σχηματισμό. Πλέον αγωνίζεται με αυτόν τον σχηματίσμο η Τσέλσι όπως επίσης και πολλές ομάδες καθώς όπως συνηθίζω να λέω είναι το σύστημα του μέλλοντος. Έχω έναν δικό μου τρόπο σκέψης με εναν ιδιαίτερο σχήματισμο 2-6-2 που ακόμα δεν τον έχω δοκιμάσει και εδώ γράφω ένα βιβλίο που είναι ακόμα στην αρχή και σε πολύ πρώιμο στάδιο. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι σίγουρα ο σχηματισμός μετράει στο ποδόσφαιρο, αλλά η φιλοσοφία του κάθε προπονητή και οι αρχές της ομάδας είναι αυτά που κάνουν τη διάφορα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Επίσης ένα σημαντικό κομμάτι είναι ο προπονητής να έχει την οξυδέρκεια να διακρίνει πότε, πόσο και ποιοι παίχτες θα σχεδιάσουν το δύσκολο παζλ».

Για το τέλος, θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια τόσο για την περσινή χρονιά όσο και για τη φετινή που βρίσκεται μπροστά μας. 

«Η πορεία μου στην Ελλάδα είναι πολύ σύντομη και δεν έχω καταφέρει ακόμη τίποτα, καθώς είμαι ακόμα μια κουκίδα σε αυτόν το τεράστιο κόσμο του ποδοσφαίρου. Σίγουρα σημαντικό κομμάτι στην μέχρι τώρα δημιουργία μου είναι ο κ. Ίλια Ίβιτς και ο κ. Φώτης Μούντας που έμαθα τα πρώτα μου προπονητικά βήματα, όπως και ο πρώτος μου προπονητής σαν ποδοσφαιριστής κ. Νίκος Καρκαλετσης. Την περσινή χρονιά ήμουν υπεύθυνος ακαδημίας στην ακαδημία του Θωμά Ναζλιδη (Golden Βoys) στα Διαβατά Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος στην ακαδημία του Δ.Α.Σ Ωραιοκάστρου. Βέβαια μου έλειπε το προπονητικό κομμάτι και ήθελα να γυρίσω φέτος!
Ήδη έχω συμφωνήσει με τον ΑΓ. Γεώργιο Ν. Κρήνης για τη θέση του προπονητή. Τέλος, ανήκω και στις ακαδημίες του Οδυσσέα Κορδελιού που και εκεί έχω συναντήσει ένα πολύ όμορφο κλίμα με πολύ όρεξη για δουλειά.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον αθλητικογράφο Παύλο Τσούλη που μου έδωσε το βήμα, τον κολλητό μου Elios Minaj για την καθημερινή στήριξη προς το πρόσωπό μου και την οικογένεια μου».

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ