Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Μπάτσι: «Ο νέος ΠΑΟΚ θέλει χρόνο»

Αποκαλυπτικός Κριστιάνο Μπάτσι μίλησε για τον ΠΑΟΚ.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στη «Μακεδονία της Κυριακής» ο άμεσος συνεργάτης του Ραζβάν Λουτσέσκου, Κριστιάνο Μπάτσι.

Διαβάστε παρακάτω ένα απόσπασμα της συνέντευξης: 

Τι έφταιξε στα ματς με τη Λέφσκι Σόφιας;

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να ήταν το θεωρητικό φαβορί του ζευγαριού, λόγω και της περσινής πορείας του στην Ευρώπη, αλλά στην ουσία δεν ήταν έτοιμος για αυτά τα παιχνίδια. Η ομάδα βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο. Σε μία φάση πλήρους ανασυγκρότησης. Καμία ομάδα στον κόσμο δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη από μία τέτοια θεαματική αλλαγή σε επίπεδο έμψυχου δυναμικού. Τα ματς με τη Λέφσκι ήρθαν σε μία στιγμή κατά την οποία ο ΠΑΟΚ δεν ήταν έτοιμος».

Πώς κρίνεται το νέο αγωνιστικό πρότζεκτ;

«Ένας νέος κύκλος ανοίγει και το καινούργιο αγωνιστικό πρότζεκτ, που βασίζεται στη ριζική ανανέωση του ρόστερ, είναι πολύ ενδιαφέρον. Οι ανταγωνιστικές ομάδες δεν χτίζονται όμως από τη μία μέρα στην άλλη. Ο ΠΑΟΚ του νταμπλ είχε ως σημεία αναφοράς παίκτες με πολύ μεγάλη εμπειρία. Ο νέος ΠΑΟΚ έχει ταλέντο και προοπτική αλλά χρειάζεται χρόνο και τη στήριξη όλων. Εννοείται ότι και φέτος θα διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό σε επίπεδο στόχων, αλλά η ομάδα απέχει πολύ ακόμη από το σημείο της ακμής της. Είμαι σίγουρος πάντως ότι μετά από κάποιο διάστημα, το οποίο δεν μπορώ να προσδιορίσω επακριβώς, θα είναι πραγματικά δυνατή. Γνωρίζω βέβαια πως στο τέλος, τα πάντα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα».

Ο ΠΑΟΚ έκανε πέρσι μία εντυπωσιακή πορεία στην Ευρώπη αλλά έκλεισε τη χρονιά χωρίς τίτλο.

«Για να μπορείς να πρωταγωνιστήσεις σε τρεις διοργανώσεις ταυτόχρονα πρέπει να έχεις ένα πολύ μεγάλο και ποιοτικό ρόστερ. Με άλλα λόγια, δύο διαφορετικές ομάδες. Εμείς δεν είχαμε αυτήν την δυνατότητα και τη χρονιά του νταμπλ προτεραιότητά ήταν οι εγχώριες διοργανώσεις. Πέρσι προσπαθήσαμε να αντέξουμε σε όλα τα μέτωπα, αλλά το πρόγραμμα ήταν εξοντωτικό, λόγω της εξαιρετικής πορείας στην Ευρώπη. Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε παίξει τα διπλά ματς σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας.

Το αποτέλεσμα ήταν να μην κερδίσουμε κανέναν τίτλο, αφού στον τελικό κυπέλλου βασικοί μας παίκτες είχαν σοβαρά προβλήματα από τραυματισμούς και κόπωση. Η ήττα στον τελικό χάλασε την εικόνα της ομάδας και κάποιοι ξέχασαν γρήγορα την πορεία στην Ευρώπη. Μπορούσαμε να πάμε και ψηλότερα, μολονότι η Μαρσέιγ υπερείχε σαφώς από πλευράς εμπειρίας και παραστάσεων. Στο σύνολο των δύο αγώνων, η καλύτερη ομάδα ήταν ο ΠΑΟΚ».

Ποια είναι η προοπτική αξιοποίησης των ακαδημιών;

«Οι ακαδημίες δουλεύουν μεθοδικά και τα παιδιά που ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα έχουν προοπτικές γρήγορης ανέλιξης. Δεν είναι μόνον ο Κουλιεράκης, που επωμίστηκε από την αρχή της σεζόν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα. Σημαντικό ρόλο στην ομάδα παίζουν κι άλλα παιδιά, όπως ο Λύρατζης.

Εξαιρετική περίπτωση είναι και ο Κωνσταντέλιας, που έχει τα φόντα να προβιβαστεί και να γίνει πρωταγωνιστής στην πρώτη ομάδα. Πρόκειται για ένα παιδί με τρομερή ποιότητα, έναν μοντέρνο παίκτη που μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής, πλην αυτής του σέντερ φορ. Έχει τεράστιες δυνατότητες. Δεν είναι ακόμη έτοιμος, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα φτάσει πολύ ψηλά και θα αποτελέσει στόχο μεγάλων κλαμπ του εξωτερικού. Στον ΠΑΟΚ δείχνουμε εμπιστοσύνη στους νέους παίκτες και αυτή η νοοτροπία μου αρέσει πολύ.

Το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι υψηλότερο σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν;

«Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό σε σύγκριση με τη χρονιά που πήραμε το νταμπλ. Η διαφορά μεταξύ μεγάλων και μικρών έχει μικρύνει και όλοι χάνουν, πλέον, βαθμούς σε ματς που παλιότερα θεωρούνταν πιο εύκολα. Η ανταγωνιστικότητα αναβαθμίζει, πάντως, την ποιότητα της λίγκας. Είναι μία θετική εξέλιξη».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ