Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Σεβίλλη: Επιστροφή Σαμπάολι και με τη βούλα

Με κάθε επισημότητα ο Χόρχε Σαμπάολι είναι ο νέος προπονητής της Σεβίλλης, επιστρέφοντας στην Ανδαλουσία έπειτα από πέντε χρόνια. Παράλληλα, παρελθόν αποτελεί ο Τζουλιέν Λοπετέγκι που είναι ήδη σε συζητήσεις με τους Γουλβς.

Η Σεβίλλη έχει ξεκινήσει πολύ άσχημα την φετινή χρονιά. Για την ακρίβεια, οι Ανδαλουσιάνοι έχουν μόλις μια νίκη σε δέκα παιχνίδια φέτος σε όλες τις διοργανώσεις. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η ταπεινωτική ήττα με 1-4 από την Ντόρτμουντ στα πλάισια του Champions League.

Προκειμένου να ανακόψει την πτωτική πορεία της ομάδας, η διοίκηση πήρε μια δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση. Και αυτή δεν είναι άλλη από την απομάκρυνση του Λοπετέγκι από την άκρη του πάγκου. Επομένως, ο 56χρονος Ισπανός τεχνικός, με τον οποίο η Σεβίλλη κατέκτησε το Europa League το 2020, αποτελεί παρελθόν. Φαβορί για διάδοχός του ήταν εξαρχής ο Χόρχε Σαμπάολι.

Ο Αργεντινός προπονητής κυκλοφορούσε ελεύθερος εδώ και καιρό μετά και το πρόσφατο του πέρασμα από την Μαρσέιγ. Ο Σαμπάολι έχει κάτσει στον πάγκο της Σεβίλλης και την σεζόν 2016-17. Κάτι που αναμφίβολα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση της διοίκησης των Ανδαλουσιάνων. Και αυτό διότι γνωρίζει την ομάδα, το πρωτάθλημα και δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής.

Με τον Σαμπάολι στον πάγκο της η Σεβίλλη μέτρησε 27 νίκες, 12 ισοπαλίες και 14 ήττες. Επιπρόσθετα, τερμάτισε στην 4η θέση του ισπανικού πρωταθλήματος και έφτασε μέχρι τους «16» του Champions League. Από την πλευρά του ο 62χρονος τεχνικός συμφώνησε σχεδόν άμεσα να αναλάβει την ομάδα για τους ίδιους λόγους που τον επέλεξε και η διοίκηση.

Επαφές με Γουλβς ο Λοπετέγκι

Την ώρα που ο Σαμπάολι υπογράφει τη νέα του συμφωνία με την Σεβίλλη, ο Λοπετέγκι μοιάζει έτοιμος για την πρώτη του εμπειρία στην Premier League. Συγκεκριμένα, οι Γουλβς έχουν τον Βάσκο τεχνικό πολύ ψηλά στην λίστα τους μετά και την απομάκρυνση του Μπρούνο Λάζε από τον πάγκο τους. Σύμφωνα με το Athletic, η αγγλική ομάδα θα μιλήσει εντός των προσεχών ημερών μαζί του για το ενδεχόμενο να αναλάβει το κλαμπ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ