Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Άρσεναλ – Λίβερπουλ 3 – 2: Με τρεις “κανονιές” τελείωσαν τους “Κόκκινους”!

Η Άρσεναλ αναδείχθηκε μεγάλη νικήτρια στο κυριακάτικο ντέρμπι απέναντι στη Λίβερπουλ με σκορ 3-2, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. 

Η Άρσεναλ υπέταξε την Λίβερπουλ, πετυχαίνοντας μια σπουδαία εντός έδρας νίκη απέναντι στους “Κόκκινους“, με σκορ 3-2 για την 10η αγωνιστική της φετινής Πρέμιερ Λιγκ. Στο ανοιχτό καθ’όλη τη διάρκεια ντέρμπι στο Βόρειο Λονδίνο, από πλευράς γηπεδούχων σκόρερς αποτέλεσαν κατά σειρά οι Μαρτινέλλι και Σάκα, ενώ τα τέρματα των φιλοξενούμενων σημειώθηκαν από τους Νούνιεζ και Φιρμίνο.

Η Άρσεναλ μπήκε στο ματς με εμφανή διάθεση να επιβεβαιώσει το καλό φεγγάρι στο οποίο τη βρίσκει η εκκίνηση της σεζόν στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Έτσι, στο πρώτο μόλις λεπτό της αναμέτρησης, ο Μαρτινέλλι βάζει με την πλάτη στον τοίχο τους φιλοξενούμενους, γράφοντας το 1-0 μετά από μια όμορφη κάθετη μπαλιά από τον Όντεγκαρντ. Η Λίβερπουλ προσπάθησε αρκετές φορές να απελευθερώσει μπάλες και να βγει μπροστά, ωστόσο οι καλές τοποθετήσεις των παικτών της Άρσεναλ, δεν της επέτρεψαν να έχει το επιθυμητό γι’ αυτήν αποτέλεσμα. Στο 30‘, παραλίγο αυτογκόλ για την ‘Αρσεναλ από τον Σαλίμπα, ο οποίος έβαλε το πόδι του στην πορεία της μπαλιάς του Νούνιεζ, και υποχρέωσε
τον τερματοφύλακα του σε μία μεγάλη επέμβαση. Στο 34‘ η Λίβερπουλ φέρνει το παιχνίδι στα ίσα, όταν ο Νούνιεζ εκμεταλλεύτηκε με ταχύτητα ένα τρομερό γύρισμα του Ντίαζ που είχε ανοιχτεί στον χώρο, και οδήγησε την μπάλα στα δίχτυα του Ράμσντεϊλ, για το 1-1 της ομάδας του. Από τη συμπλήρωση του ημιώρου κι έπειτα, μια άλλη Λίβερπουλ εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο του “Έμιρεϊτς“, καθώς κράτησε καλύτερα την μπάλα στα πόδια της, και σε συνδυασμό με κάποιους πλέον κακούς υπολογισμούς από πλευράς γηπεδούχων, έγινε υπεύθυνη για τον έλεγχο του παιχνιδιού. Η Άρσεναλ δεν έδειξε επιθυμία να βγει από τον ρυθμό του ματς ακόμη και στα τελευταία λεπτά, με τους “Κανονιέρηδες” να επιδεικνύουν καλή κυκλοφορία της μπάλας μπροστά από τα καρέ του Άλισσον, χωρίς βέβαια να προκαλέσουν ιδιαίτερη ανησυχία στον Βραζιλιάνο γκολκίπερ. Όμως, η αυτοπεποίθηση της φετινής Άρσεναλ βγήκε σύντομα στην επιφάνεια, και πάλι με ουσιαστικό τρόπο, όταν στην εκπνοή του πρώτου μέρους, ο Σάκα δεχόμενος τη σέντρα του Μαρτινέλλι έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Η Λίβερπουλ ξεκίνησε την επανάληψη χωρίς τις υπηρεσίες του Αλεξάντερ-Άρνολντ, ο οποίος τέθηκε εκτός λόγω τραυματισμού. Η Άρσεναλ πίεσε πιο ψηλά τους “Κόκκινους” στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, δυσκολεύοντας την Λίβερπουλ να κυκλοφορήσει όπως θα ήθελε την μπάλα. Στο 53‘, ο συνήθης ύποπτος απέναντι στην Άρσεναλ Φιρμίνο, βρέθηκε έτοιμος να ξαναφέρει την ισορροπία στο ματς, ανεβάζοντας τον πίνακα του σκορ στο 2-2, με ένα υπέροχο τελείωμα. Οι ποδοσφαιριστές του Αρτέτα κυκλοφορούν και πάλι ωραία την μπάλα, τοποθετώντας στα σκοινιά τη Λίβερπουλ στην μία ώρα παιχνιδιού. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Λίβερπουλ στα χαφ γίνεται προφανές σε ένα ακόμη παιχνίδι, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στους αντιπάλους να αλλάζουν ευκολότερα την μπάλα στον χώρο του κέντρου. Στο 72‘ ήρθε μία μεγάλη φάση για την Άρσεναλ, με τον Κονατέ να δίνει τη λύση για τους φιλοξενούμενους. Στο 73‘, ο Όλιβερ καταλόγισε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Λίβερπουλ. Στο 75‘, ο Σάκα σημείωσε το 3-2 με μια εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, κι έβαλε για τρίτη φορά την Άρσεναλ σε θέση οδηγού. Η Λίβερπουλ έδειξε ανήμπορη να βρεί τα πατήματα της, και η σωρεία λαθών από τους παίκτες του Κλοππ στη συνέχεια, επέτρεψαν στον ενθουσιασμό των γηπεδούχων να υπερισχύσει στο ματς. To εκκωφαντικό 3-2 έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της μεγάλης αναμέτρησης!

Arsenal (Mikel Arteta): Ramsdale, White, Saliba, Gabriel, Tomiyasu, Partey, Хhaka, Saka (Vieira 90+4′), Odegaard (Tierney 83′), Martinelli, Jesus (Nketiah 90+1′)

 Liverpool (Jurgen Klopp): Alisson, Alexander-Arnold (Gomez 46′), Matip (Konate 69′), Van Djik, Tsimikas, Henderson, Thiago, Diaz (Firmino 42′), Salah (Fabinho 69′), Jota (Elliott 81′), Nunez

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ