Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αποδράση από το “Βικελίδης” με αέρα και αυτοπεποίθηση “Αγιά Σοφιάς” η ΑΕΚ!

Στο “Κ. Βικελίδης” ο Άρης υποδέχτηκε την ΑΕΚ για το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής και η Ένωση πήρε ένα σπουδαίο-σαρωτικό “διπλό”, μένοντας στο -6 από τον Παναθηναϊκό και στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα πρωταθλητισμού!

Όλα “δούλεψαν ρολόι” για τον Αλμέιδα στο “Κ. Βικελίδης” και η ΑΕΚ επικράτησε απέναντι στον Άρη με σκορ 0-2, στέλνοντας πια ξεκάθαρα μήνυμα πρωταθλητιμσού προς τους αντιπάλους της, με αέρα “Αγιά Σοφιάς”!

Η ΑΕΚ ήταν εντυπωσιακή, πίεζε συνεχώς ψηλά, έχασε πολλές ευκαιρίες και πήρε ένα δίκαιο “διπλό” στην Θεσσαλονίκη, με το σκορ να μπορούσε όμως να ήταν περισσότερο ευρύ υπέρ της.

Σιμάνσκι, Γκαρσία ήταν οι σκόρερς της αναμέτρησης, ενώ γενικότερα η ομάδα του Αλμέιδα λειτούργησε εξαιρετικά σαν σύνολο. Από την άλλη πλευρά, ο Άλαν Πάρντιου σίγουρα θα έχει παράπονα από τους παίκτες του για την αποψινή εμφάνιση και την 2η σερί ήττα μετά το 2-0 κόντρα στον ΝΠΣ Βόλο.

Να σημειώσουμε πως πριν την έναρξη της αναμέτρησης οι παίκτες της ΑΕΚ τίμησαν την μνήμη του αδικοχαμένου 19χρονου Άλκη Καμπανού και αποθεώθηκαν από τους φίλους του Άρη!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Δυναμικά ξεκίνησαν και οι δύο ομάδες στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ πιέζει ψηλά, όπως συνηθίζει άλλωστε έχοντας τον Αλμέιδα ως προπονητή στον πάγκο της. Η πρώτη καλή προϋπόθεση για γκολ ήρθε για τον Άρη στο 11′, με τον Ιτούρμπε να πατά στην περιοχή και να κόβεται από τον Μουκουντί πριν εκείνος απειλήσει την εστία του Αθανασιάδη. Οι φιλοξενούμενοι μετά από κόρνερ στο 14′, έφεραν κίνδυνο στην άμυνα του Άρη με την κεφαλιά του Μουκουντί, ενώ στο 16′ οι γηπεδούχοι έβγαλαν ακόμη μια τελική με τον Μαντσίνι, αλλά ο Αθανασιάδης μπλόκαρε εύκολα.

Ο Άρης συνέχισε να δημιουργεί φάσεις, όπως το μακρινό σουτ του Νταμπό στο 19′, προκαλώντας τα παράπονα του Αλμέιδα για την αμυντική λειτουργία της ομάδας του. Η ΑΕΚ όμως έβγαλε αντίδραση και απάντησε γρήγορα στις καλές στιγμές των γηπεδούχων! Μετά το σουτ του Γκατσίνοβιτς στο 25′ που μπλόκαρε ο Κουέστα, την πολιορκία της Ένωσης που κατέληξε σε χαμένη ευκαιρία του Ρότα, ήρθε το γκολ για την ομάδα του Αλμέιδα! Ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε φάουλ στο 28′ και με κεφαλιά “ψαράκι” ο Σιμάνσκι έκανε το 0-1 για την ομάδα του.

Μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι δεν επαναπαύτηκαν, ίσα-ίσα που πίεζαν ακόμη ψηλότερα. Ο Αραούχο στο 30′ και στο 31′ έχασε δύο μεγάλες στιγμές για να κάνει δύο τα τέρματα της ΑΕΚ, ενώ μάλιστα στην 2η φάση αστόχησε με τον Κουέστα εξουδετερωμένο και το τέρμα κενο! Ο Γκαρσία στο 36′ βγήκε στο τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Άρη (έπειτα από κάθετη του Σιμάνσκι), πλάσαρε, αλλά ο Μαζικού έσωσε τους γηπεδούχους με διώξιμο της μπάλας πάνω στην γραμμή! Η κεφαλιά του Νταμπό στο 38′ και το σουτ του Σιμάνσκι στο 40′ ήταν οι τελευταίες τελικές του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο μέρος δεν θα μπορούσε να ξεκίνησει ιδανικότερα για την ΑΕΚ! Τραγικό λάθος του Μαντσίνι, που έδωσε την μπάλα στον Αραούχο, ο Αργεντινός έβγαλε στο τετ α τετ τον Γκαρσία και με ένα σκάψιμο της μπάλας εκείνος την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2 στο 50′! Η Ένωση μέχρι το 60′ προσπάθησε να διαχειριστεί το προβάδισμα της και να παγώσει αρκετά τον ρυθμό του ματς

Στο 65′ ο Γκατσίνοβιτς ήταν εκείνος που βγήκε απέναντι από τον Κουέστα, αλλά είδε το σουτ του να περνάει μακριά από την εστία του τερματοφύλακα του Άρη. Οι “κιτρινόμαυροι” βγήκαν στην κόντρα στο 67′ με τον Πινέδα να πασάρει στον Γκαρσία, τον τελευταίο να σκοράρει, αλλά το γκολ να ακυρώνεται δίκαια καθώς ο παίκτης της ΑΕΚ ήταν εκτεθειμένος! Οι επόμενες μεγάλες στιγμές της αναμέτρησης ήταν και πάλι για τη Ένωση. Πινέδα στο 71΄με σουτ και Γκατσίνοβιτς με κεφαλιά στο 75′, έπειτα από σέντρα του Γκαρσία δεν έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα.

Οι παίκτες του Άρη προσπάθησαν να απειλήσουν με σέντρες, στημένες μπάλες και γεμίσματα, χωρίς να ενοχλήσουν ιδιαίτερα τον Αθανασιάδη και την εστία του. Στο 86′ ήρθε μια πολύ καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, με τον Καμάτσο όμως να αστοχεί. Χωρίς κάποια άλλη μεγάλη φάση μέχρι το τέλος του ματς λοιπόν, η ΑΕΚ πέρασε από την Θεσσαλονίκη με αέρα “Αγιά Σοφιάς” και έστειλε μήνυμα πρωταθλητισμού, ενώ ο Άρης προβλημάτισε στο τρίτο ματς με τον Άλαν Πάρντιου στον πάγκο!

Ενδεκάδες

Άρης (Άλαν Πάρντιου, 4-3-3): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Μαζικού, Ματέο (65′ Πάλμα), Νταμπό, Γκαρθία (82′ Καμάτσο), Μαντσίνι (57′ Οντουμπάγιο), Ιτούρμπε (66′ Ντίοπ), Γκρέι (57′ Ζερβίνιο)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα, 4-4-2): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Ελίασον (80′ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (80′ Τσούμπερ), Πινέδα (90′ Γιόνσον), Γκαρσία (89′ Μάνταλος), Αραούχo

Διατητικό team

Διαιτητής: Γκουστάβο Κορέια (Πορτογαλία)
Α’ βοηθός: Τιάγκο Κόστα (Πορτογαλία)
Β’ βοηθός: Πάουλο Μπρας (Πορτογαλία)
4ος διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (Κυκλάδων)
VAR: Βάσκο Σάντος (Πορτογαλία)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ