Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

GP Ιαπωνίας – Qualifying: Pole Position για τον Verstappen

Μια αρκετά σημαντική Pole κατέκτησε ο Ολλανδός, καθώς με πιθανή νίκη και με τον βαθμό του ταχύτερου γύρου στον αγώνα της Κυριακής, κατακτά και μαθηματικά το πρωτάθλημα οδηγών. Για πρώτη φορά φέτος υπήρξε μάχη στο χιλιοστό με τον Leclerc.

Στο Q1, ο Verstappen ήταν ταχύτερος έναντι του Leclerc, όμως όλα έδειχναν ότι θα είχαμε μια κλειστή μάχη, καθώς η διαφορά τους ήταν στο 1 δέκατο. Από κοντά στο ίδιο δέκατο ήταν και η δεύτερη Ferrari, του Sainz. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Albon, Gasly (θα συνεχίσει στην Alpine από το 2023), Magnussen Stroll, Latifi.

Στο Q2, τα πράγματα στις πρώτες θέσεις ήταν διαφορετικά, με τον Perez να είναι ο ταχύτερος και τον Alonso να ακολουθεί, με μεγάλη διαφορά, όπως και ο Verstappen. Ο Leclerc πιέστηκε ελαφρώς, καθώς πραγματοποίησε τον ένατο καλύτερο χρόνο. Εκτός Q3 έμειναν οι Ricciardo, Bottas, Tsunoda, Zhou, Schumacher.

Στο Q3, ο Verstappen από την αρχή δεν άφησε την πρώτη θέση, όμως οι δυο Ferrari ήταν αρκετά ανταγωνιστικές. O Leclerc έμεινε στην δεύτερη θέση για μόλις 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου, ενώ ο Sainz, ήταν τρίτος για μόλις 57 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Από την τέταρτη θέση του Perez και κάτω, οι διαφορές ήταν άνω του μισού δευτερολέπτου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ