Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Εκτός Μουντιάλ ο Καντέ!

Ο τραυματισμός του Ενγκολό Καντέ στον οπίσθιο μηριαίο αποδείχθηκε πιο σοβαρός απ’ ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί. Παρόλο που ο Γάλλος μέσος είχε αποφασίσει να το πάει συντηρητικά, υποτροπίασε και έτσι δεν γλίτωσε το χειρουργείο.

Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για απουσία τριών μηνών από την αγωνιστική δράση. Ωστόσο, μετά και την επιτυχή χειρουργική επέμβαση στον μηριαίο έγινε γνωστό πως ο 31χρονος χαφ θα μείνει εκτός για τουλάχιστον τέσσερις μήνες.

Αναμφίβολα τα νέα είναι αρκετά δυσάρεστα τόσο για τον ποδοσφαιριστή όσο και για της ομάδες του (Εθνική Γαλλίας, Τσέλσι). Ο Καντέ βλέπει πως η ευκαιρία του να αγωνιστεί σε ένα ακόμα Παγκόσμιο Κύπελλο κάνει φτερά. Τα περιθώρια είναι αρκετά στενά. Ειδικά από τη στιγμή που λόγω ηλικίας ίσως να μην έχει ξανά την ευκαιρία.

Από την άλλη μεριά, η απουσία του θα κοστίσει στην Γαλλία που βλέπει ένα από τα βασικά της γρανάζια να μένει εκτός. Συνεπώς, η προσπάθειά της για διατήρηση των σκήπτρων δυσκολεύει ακόμα περισσότερο. Ο Ντιντιέ Ντεσάν έχει δηλώσει πως δεν θα καλέσει ποδοσφαιριστές με προβλήματα τραυματισμών ανεξαρτήτως ονόματος.

Επιπλέον, το μέτριο ξεκίνημα της Τσέλσι στο πρωτάθλημα είναι αποτέλεσμα και της πολύ κομβικής απουσίας του Καντέ. Οι «μπλε» αναγκαστικά θα μάθουν να ζουν χωρίς τον βραχύσωμο χαφ από εδώ και στο εξής. Τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο. Το γεγονός πως σε αυτό το διάστημα τα πρωταθλήματα θα έχουν διακοπή ελέω Μουντιάλ, «γλυκαίνει» κάπως την κατάσταση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ