Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Σε συζητήσεις για ανανέωση με την Μίλαν ο Λεάο

Οι εμφανίσεις του Ράφαελ Λεάο με την φανέλα της Μίλαν δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από τους συλλόγους. Τόσο πέρυσι όσο και φέτος ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός είναι εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του Στέφανο Πιόλι.

Οι «ροσονέρι» θέλουν να μαγειρέψουν πριν πεινάσουν και γι’ αυτον τον λόγο ξεκίνησαν ήδη συζητήσεις με την πλευρά του παίκτη για ανανέωση του συμβολαίου του. Το τρέχον συμβόλαιο του Λεάο λήγει το καλοκαίρι του 2024. Ωστόσο, η Μίλαν βλέποντας το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για τον αστέρα της δεν θέλει να χάσει χρόνο. Επιπλέον, η ανανέωση αποτελεί και μια μορφή επιβράβευσης προς την πλευρά του ποδοσφαιριστή.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο νεαρός Πορτογάλος έχει μπει στην λίστα ομάδων όπως οι Μάντσεστερ Σίτι, Ρεάλ και Τσέλσι. Σύμφωνα με το ιταλικό Sky Sports, οι πρωταθλητές Ιταλίας είχαν συνάντηση με τον πατέρα του ποδοσφαιριστή στα γραφεία της ομάδας. Ο πατέρας του Λεάο δεν τον εκπροσωπεί επίσημα. Δεν είναι ατζέντης του δηλαδή. Ωστόσο, συμμετέχει ενεργά στις συζητήσεις και έχει λόγο για την καριέρα του παιδιού του. Τις επόμενες μέρες θα δώσουν ραντεβού και με τον νέο ατζέντη του παίκτη μιας και συνεργασία του με τον Ζόρζε Μέντες έχει τελειώσει.

Οι δυσκολίες των διαπραγματεύσεων

Οι αρχικές επαφές κύλησαν σε θετικό στάδιο αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος πριν την οριστική συμφωνία. Τόσο ο Πάολο Μαλντίνι όσο και ο Φρεντερίκ Μασάρα, που έχουν αναλάβει τις διαπραγματεύσεις από πλευράς Μίλαν, ψάχνουν μια συμφωνία πριν από το Μουντιάλ. Η δυσκολία στο να γίνει αυτό αφορά τα χρήματα που χρωστάει ο Λεάο στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, τα οποία φτάνουν τα 17 εκατομμύρια ευρώ. Ως γνωστόν, ο Πορτογάλος είχε σπάσει το συμβόλαιό του παράνομα για να πάει στη Λιλ το καλοκαίρι του 2018.

Επιπλέον, πρόβλημα αποτελούν και οι υψηλές απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή. Συγκεκριμένα, ζητά τριπλάσιες αποδοχές (6-7 εκατομμύρια ευρώ) από όσες προβλέπει το τρέχον συμβόλαιο. Κάτι απολύτως λογικό όμως. Αφενός εξαιτίας των εμφανίσεών του και αφετέρου λόγω των χρημάτων που είναι έτοιμοι να του προσφέρουν οι επίδοξοι μνηστήρες από Premier League και La Liga.

Έχοντας βγει MVP του ιταλικού πρωταθλήματος την προηγούμενη σεζόν και τερματίζοντας 14ος στην ψηφοφορία της Χρυσής Μπάλας ο Λεάο έχει αλλάξει επίπεδο. Συνολικά μετράει 31 γκολ και 29 ασίστ σε 128 συμμετοχές με την Μίλαν. Τα 18 γκολ και τις 20 ασίστ από αυτά τα σημείωσε μόλις την περασμένη περίοδο!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ