Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Λίβερπουλ-Γουέστ Χαμ: Ανοίγει λογαριασμό και στο “Άνφιλντ” ο Νούνιεζ!

Λίβερπουλ-Γουέστ Χαμ 1-0

Με το πρώτο του γκόλ στο “Άνφιλντ”, από την στιγμή της απόκτησής του το φετινό καλοκαίρι, ο Ντάργουιν Νούνιεζ, με την βοήθεια του Κώστα Τσιμίκα, χάρισε την νίκη στους κόκκινους και τους έφερε λίγο πιο κοντά στην πεντάδα της Ευρώπης. Τα σφυριά όσο και αν προσπάθησαν να επανέλθουν βρήκαν κατεβασμένα τα ρολά του Άλισον, σε όλες τις καλές τους στιγμές.  

1ο ημίχρονο 

Καταιγιστική υπήρξε η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται σε συνεχή πολιορκία καθ’ όλη την διάρκεια του πρώτου μέρους. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία από πλευράς γηπεδούχων ήρθε στο 15′, μετά από εξαιρετική έμπνευση και βαθιά μπαλιά του Τιάγκο, ο Νούνιεζ βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Γουέστ Χαμ και δοκίμασε με δυνατό βολέ εκτός περιοχής να νικήσει τον Λούκας Φαμπιάνσκι. Ο γκολκίπερ όμως των φιλοξενούμενων με πίσω βήματα, έδιωξε με υπερπροσπάθεια την μπάλα σε κόρνερ. Η Λίβερπουλ δεν άργησε να ξαναφτάσει με αξιώσεις στα καρέ του Φαμπιάνσκι, αυτή την φορά με τον Κώστα Τσιμίκα να κουβαλάει την μπάλα. Ο Έλληνας αριστερός μπακ με μία σέντρα διαβήτη, βρήκε τον Νούνιεζ στην καρδία της αντίπαλης περιοχής και εκείνος με σκαστή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Πολωνού γκολκίπερ, κάνοντας έτσι το 1-0 στο 22′. Ο Νούνιεζ συνέχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του με διπλή ευκαιρία στο 24′ και στο 40′ αντίστοιχα, με την τελευταία προσπάθεια να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι! Αν και όλα έδειχναν ότι οι γηπεδούχοι θα πάρουν τον δρόμο για τα αποδυτήρια χωρίς να καρδιοχτυπήσουν, η τελευταία στιγμή του ημιχρόνου τους επιφύλασσε εκπλήξεις. Ο Τζο Γκόμεζ σε μία άτσαλη προσπάθεια απομάκρυνσης στο όριο της μεγάλης περιοχής, γκρέμισε τον Τζάροντ Μπόουεν εγείροντας τις διαμαρτυρίες των παικτών της Γουέστ Χαμ. Ο referee της αναμέτρησης, Στιούαρτ Άτγουελ, μετά από την χρήση VAR, έδειξε την άσπρη βούλα και την ευθύνη για τους φιλοξενούμενους ανέλαβε ο ίδιος ο Τζάροντ Μπόουεν με τον Άλισον να μαντεύει σωστά και να του αρνείται το γκολ της ισοφάρισης, κρατώντας το μηδέν για την εστία του.

2ο ημίχρονο

Στο δεύτερο μισό του αγώνα και οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν εξίσου επικίνδυνες, με τα “σφυριά” να χάνουν τον βαθμό της ισοπαλίας μέσα από τα χέρια τους. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες βρήκε χώρο για να απειλήσει την εστία του Άλισον στο 70ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Μπενραχμά έγινε δέκτης μιας μακρινής μπαλιάς μέσα στην μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων. Το σουτ του Μαροκινού αν και από καλή θέση βρήκε σωστά τοποθετημένο τον Βραζιλιάνο πορτιέρο, ο οποίος μπλόκαρε σταθερά την μπάλα. Λίγα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Λίβερπουλ να βγει στο προσκήνιο, με τον Κερτ Ζούμα να απομακρύνει άτσαλα σε σέντρα του Χέντερσον από τα δεξιά με την μπάλα να βρίσκει το δοκάρι πριν περάσει κόρνερ. Η τελευταία και μεγαλύτερη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου ανήκε στα “σφυριά”, με τον Σούτσεκ να αδυνατεί να βρει δίχτυα στο 86′ όταν σε γύρισμα του Μπόουεν στην μικρή περιοχή, ο Τσέχος δεν στάθηκε τυχερός, καθώς το πλασέ του προσέκρουσε στα πόδια του Άλισον πριν περάσει την γραμμή και πέρασε κόρνερ.

 

Ενδεκάδες:

Λίβερπουλ: (Κλόπ) Άλισον, Βαν Ντάικ, Γκόμεζ, Άρνολντ, Τσιμίκας, Χέντερσον, Τιάγκο (Φαμπίνιο), Καρβάλιο (Τζόουνς), Φιρμίνο, Σαλάχ, Νούνιεζ (Έλιοτ)

Γουέστ Χαμ: (Μόγιες) Φαμπιάνσκι, Ζουμά, Κέρερ, Τζόνσον, Κρέσγουελ, Σούτσεκ, Ράις, Φορνάλς (Μπενραχμά), Ντάουνς (Αντόνιο), Μπόουεν, Σκαμάκα

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ