Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Όλα μηδέν

Καλεσμένος του Γιάννη Αναστασίου σήμερα στο Αγρίνιο ήταν ο Ροναλντ Γκουμαν και αναμφισβήτητα η παρουσία του έδωσε ένα άλλο αέρα στο παιχνίδι.

 

Παναιτωλικός και Λεβαδειακός εξήλθαν ισόπαλοι 0-0 σήμερα στο Αγρίνιο. Ένας αγώνας που δεν πρόσφερε θέαμα ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Μεγάλος κερδισμένος ο Λεβαδειακός ο βαθμός της ισοπαλίας μοιάζει εξαιρετικός αν σκεφτεί κανείς τις πολλές απουσίες που είχαν οι Βοιωτοί. Οι γηπεδούχοι ίσως και να αδίκησαν τους εαυτούς τους μπορούσαν να βάλουν ένα γκολ που θα τους έδινε το πολυπόθητο τρίποντο αλλά…

 

ΤΟ ΜΑΤΣ 

Ό Λεβαδειακός χρησιμοποίησε την ίδια συνταγή με τον αγώνα ενάντια στον Ατρόμητο. Βασικό μέλημα της ομάδα του Velic ήταν να προστατέψει τα μετόπισθεν. Στα πρώτα λεπτά η μπάλα βρισκόταν στα πόδια των παιχτών της ομάδας του Αγρινίου χωρίς όμως να δημιουργήσει κάτι απειλητικό. Άμυνα από ψηλά ο Λεβαδειακός προσπαθώντας να μην αφήσει τους παίχτες του Γ. Αναστασίου να δημιουργήσουν παιχνίδι από πίσω. Αποτέλεσμα ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Παναιτωλικού να προσπαθεί είτε με μακρινές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας να βρει  τον Καρέλη είτε με διαγώνιες μπαλιές να προσπαθεί να πετύχει ένα από τα δύο εξτρεμ της ομάδας, κυρίως στα δεξιά εκεί που βρισκόταν ο Dago.

Η πρώτη αξιόλογη φάση ήρθε για των Παναιτωλικό στο 23ο λεπτό με τον Κολοβό να σπαταλάει την ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Ήταν και η μοναδική φορά στο πρώτο ημίχρονο που οι “Αγρινιώτες” έπαιξαν με την μπάλα κάτω. Μια επίθεση που ξεκίνησε από πίσω και έφτασε στην πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο μέρος ο Λεβαδειακός δεν άλλαξε και πολλά, σημαντική δουλεία από τα δύο εξτρεμ του που γυρνούσαν πίσω και έδιναν σημαντικές βοήθειες στο μαρκάρισμα τoν Dago και Shengelia. Απ’ την άλλη οι “Αγρινιώτες” Προσπάθησαν να γίνουν πιο πιεστικοί και να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Στο 54 ο Παναιτωλικός μπήκε από δεξιά στην περιοχή σέντρα στην καρδία της άμυνας εκεί που βρέθηκε ο Μιχάλης Μπακάκης έπιασε την κεφαλιά αλλά δεν βρήκε στόχο. Ο Παναιτωλικός συνέχισε να κρατάει την κατοχή, κατοχή που όμως ήταν ανούσια. Σε μια γρήγορη αντεπίθεση στο 72λεπτό η ομάδα του Αγρινίου έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία της στο παιχνίδι, ο πρώτος σκορερ της ομάδας Nίκος Καρέλης έφτασε στο τετ-α-τετ απέναντι στο Markovic όμως ο Βόσνιος είχε απάντηση στο πλασέ και κράτησε το μηδέν στην εστία του. Οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμα μια καλή στιγμή στο 80λεπτό με τον Cornelius από κοντινή απόσταση δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. Έτσι το παιχνίδι έμεινε στο 0-0.

 

Σημαντικός βαθμός για την ομάδα της Λειβαδιάς. Πολλές απουσίες που όμως δεν φάνηκε να επηρεάζουν την ομάδα τουλάχιστον στο μέσο-αμυντικό κομμάτι. Δημιουργεί αισιοδοξία στο κόσμο της για την συνέχεια.

Στο Αγρίνιο δεν έχουν κανένα λόγο να είναι χαρούμενοι σήμερα. Αν οι άνθρωποι του Παναιτωλικού θέλουν η ομάδα να ανέβει επίπεδο, πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως τέτοια παιχνίδια ειδικά στην έδρα τους δεν πρέπει να χάνονται.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ