Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (1-1): Δεν το τελείωσαν οι φιλοξενούμενοι και το πλήρωσαν!

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε, δεν κατάφερε να τελειώσει το παιχνίδι όταν έπρεπε και με ένα καθαρό πέναλτι στο τέλος, ο Παναθηναϊκός πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας που μοιάζει με..νίκη.

Το ντέρμπι δεν είχε μεγάλες… συγκινήσεις για πάνω από 20 λεπτά. Στο 24′ ο Ολυμπιακός… άγγιξε το 0-1. Οι φιλοξενούμενοι με μια πάσα μπήκαν στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Μπακαμπού “έσπασε” για τον Χάμες Ροντρίγκες, αλλά το σουτ του Κολομβιανού δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπρινιόλι.

Στο 29 ο Παναθηναϊκός κατάφερε να… κουνήσει τα αντίπαλα δίχτυα, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο Παλάσιος πήρε την κάθετη, “έσκαψε” την μπάλα και αυτή κατέληξε στο δοκάρι. Ο Σπόραρ προσπάθησενα μπει στη φάση, ο Ντόι τη βρήκε με το χέρι και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Ο Αργεντινός όμως υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ. Δυο λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, με τον Μπρινιόλι να βγάζει -με το ένα χέρι- το σουτ του Μασούρα.

Το ματς… έγειρε στη συνέχεια υπέρ των “ερυθρόλευκων”. Ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο του αγώνα, έκλεισε τους γηπεδούχους στα καρέ τους και είδε τον Μπρινιόλι να βγάζει σε κόρνερ την κεφαλιά του Μασούρα (61′) και το σουτ του Χάμες Ροντρίγκες (63′).

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την ανωτερότητα του στο ντέρμπι, λίγο πριν τη λήξη του ντέρμπι. Η νίκη και το “διπλό” ήρθε στο 84′! Η σέντρα βγήκε από τα δεξιά, ο Ελ Αραμπί προσπάθησε να κάνει το κοντρόλ που… βγήκε σε πάσα στον Μπιέλ. Ο δεύτερος έπιασε με τη μια το σουτ εντός μεγάλης περιοχής, η μπάλα έσκασε και νίκησε τον Μπρινιόλι για το 0-1.

Το ντέρμπι όμως δεν είχε… τελειώσει ακόμα. Στο 90+7′ και ενώ όλα έμοιαζαν να είχαν τελειώσει, ο Άβιλα βρήκε με τον αγκώνα του τον τον Ιωαννίδη. Αφού τα νεύρα κόπασαν, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι, κάτι που επιβεβαίωσε και με τη χρήση του onfield review. Ο Σπόραρ ανέλαβε την εκτέλεση και διαμόρφωσε στο 90+13 το τελικό 1-1.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ