Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Καθάρισε από νωρίς και έφυγε για Καραϊσκάκη

Η ΑΕΚ πέτυχε τον στόχο της, καθάρισε το ματς από το 10λεπτο και έστρεψε το βλέμμα της στο ματς της ερχόμενης Κυριακής στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Η Ένωση μπήκε δυνατά και πήρε κεφάλι στο σκορ μόλις στο έκτο λεπτό, χάρις την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος έφτασε τα 7 τέρμα στο πρωτάθλημα. Την έσχατη των ποινών κέρδισε ο Άμραμπατ έπειτα από μαρκάρισμα του Μιγκέλ Μεγιάδο (πολύ αμφισβητούμενη η φάση). Οι ‘κιτρινόμαυροι’ στην συνέχεια πίεσαν για να βρουν και δεύτερο γκολ και το βρήκαν πέντε λεπτά (5′) μετά, με τον Πέτρο Μάνταλο να σεντράρει στο πέναλτι και τον Γκατσίνοβιτς με εκπληκτικό πλασέ στην κίνηση να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 2-0 πολύ νωρίς! Στην συνέχεια η ΑΕΚ είχε την μπάλα στα πόδια έριξε τον ρυθμό της και έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι, με τον Αθανασιάδη να είναι θεατής στο παιχνίδι και να απειλείται μόλις μία φορά λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους, από ένα σουτ του Μπαλογιάννη.

Η Ένωση μπήκε στην επανάληψη κάπως χαλαρή, παίρνοντας γρήγορα γρήγορα όμως τα ηνία του παιχνιδιού και επιβάλλοντας πάλι τον ρυθμό της στο ματς. Έτσι φτάσαμε στο 61ο λέπτο για να ρθει το τρίτο γκολ. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, έπειτα από φάση που ξεκίνησε από τα δεξιά ο Λιβάι Γκαρσία πήδηξε ψηλότερα από όλους και τροφοδότησε ουσιαστικά τον Μάνταλο, ο οποίος με κεφαλιά πρόλαβε την έξοδο του Μανδά και έγραψε το 3-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα στην Νέα Φιλαδέλφεια και το πρώτο του γενικά στο φετινό πρωτάθλημα. Στην συνέχεια ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε αλλαγές, έριξε στο ματς τους Αραούχο, Μαχαίρα και Γαλανόπουλο, αντί των Γκατσίνοβιτς, Πινέδα και Μάνταλου, θέλοντας να ξεκουράσει και να δώσει ανάσες στους παίχτες του ενόψει της Κυριακής. Στην συνέχεια ακολούθησε ένα εκρηκτικό τρίλεπτο για τον δικέφαλο, όπου έχασε σημαντικές ευκαιρίες με Σιντιμπέ και Μάνταλο, ενώ λίγο αργότερα ο Άμραμπατ είδε τον Μανδά να κάνει εκ νέου σημαντική επέμβαση σε τελική του ενέργεια. Έως το φινάλε το σκορ δεν άλλαξε, με την Ένωση να περνάει ακόμη ένα άνετο απόγευμα στην Νέα Φιλαδέλφεια και να φτάνει σε εύκολη και πειστική νίκη, ενώ πλέον στρέφει όλο της το μυαλό στο ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Χατζισαφί, Μουκουντί, Μήτογλου, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (66′ Αραούχο), Άμραμπατ, Πινέδα (66′ Γαλανόπουλος), Λιβάι Γκαρσία (87′ Κοσίδης), Μάνταλος (70′ Μαχαίρας).

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Θοράρινσον, Βούρος, Διαμαντής (83′ Πασαλίδης), Περέα (74′ Στάικος), Μεγιάδο, Ντιουσέ (83′ Νέιρα), Ντζου (66′ Ντίκο), Μπαλογιάννης, Γκερέρο (66′ Ντουρμισάι).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ