Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Διπλή ‘κανονιά’ του Όντεγκααρντ και Χριστούγεννα στην κορυφή

Η εκπληκτική Άρσεναλ θα κάνει Χριστούγεννα στην κορυφή μετά από 15 χρόνια! Οι ‘κανονιέρηδες’ πέρασαν από το ‘Μολινό’ επικρατώντας της Γούλβς με 2-0, χάρις σε δύο τέρματα του Όντεγκααρντ και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την γκέλα της Σίτι, φεύγοντας στους πέντε βαθμούς!

Στο πρώτο μέρος η Άρσεναλ είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων προσπαθώντας να διασπάσει την άμυνα των ‘Λύκων’ και έτσι φτάσαμε στο 36′ για να δούμε καλή ευκαιρία στο ματς, με το σουτ του Γκαμπριέλ Ζεσούς να σταματά στο δοκάρι του Ζοσέ Σα. Ενώ οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους φάνηκαν απειλητικοί σε δύο περιπτώσεις, αρχικά σε σουτ του Τραορέ στο 41′ και στην συνέχεια έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Γκονζάλο Γκέντες να φεύγει στην πλάτη της άμυνας της Άρσεναλ, να πιάνει το σουτ και την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο δεύτερο μέρος οι Λονδρέζοι είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους, κρατώντας την μπάλα στην κατοχή τους και στο 54′ έφτασαν στο γκολ. Σε εκείνο το λεπτό ο Ζεσούς έκανε υπέροχη κάθετη στον Βιεϊρά, ο οποίος γύρισε την μπάλα στον Όντεγκααρντ, με τον τελευταίο να έχει εύκολο έργο και να κάνει το 0-1 σε κενή εστία. Το ματς στην συνέχεια απέκτησε ρυθμό, με την Γούλβς να δίνει περισσότερη ‘ορμή’ και να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης, απειλώντας δύο φορές, μία με τον Γκέντες και μία με τον Τραορέ, με τους Λονδρέζους τελικά να φτάνουν στο 2-0 και να κλειδώνουν την υπόθεση νίκη χάρις σε δεύτερο προσωπικό τέρμα του Οντεγκααρντ στο 75′. Έπειτα από φάση διάρκειας στα καρέ της Γούλβς, ο Σα έκανε επέμβαση σε σουτ του Μαρτινέλι, για να έρθει ο Νορβηγός στο ριμπάουντ και με ‘οβίδα’ να στείλει την μπάλα στην γωνία και να κλειδώσει την νίκη των ‘Gunners’. Οι ‘λύκοι’ προσπάθησαν να αντιδράσουν και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 87′, όταν το ανάποδο ‘ψαλίδι’ του Ποντένσε έφυγε ελάχιστα άουτ. Το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε έως το τέλος και έτσι οι Λονδρέζοι θα κάνουν Χριστούγεννα στην κορυφή μετά από 15 χρόνια και την σεζόν 2007-2008!

ΓΟΥΛΒΣ: Σα, Κλίμαν, Κόλινς, Τότι (80′ Ματέους Νούνες), Μπουένο, Σεμέδο (68′ Λεμπικίσα), Νέβες, Τραορέ, Ζοάο Μουτίνιο (68′ Ποντένσε), Γκέντες, Τραορέ.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Ζιντσένκο (91′ Σέντρικ), Γκάμπριελ, Σαλίμπα, Πάρτεϊ, Όντεγκααρντ, Τζάκα (16′ Βιεϊρά λ.τρ., 91′ Ελνένι), Μαρτινέλι, Σάκα (91′ Νέλσον), Ζεσούς.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ