Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

GP Βραζιλίας – Αγώνας Sprint: Πρώτη θέση για τον Russell

Στον καλύτερο φετινό αγώνα sprint, με πάρα πολλές μάχες, ο Βρετανός πιλότος της Mercedes, κατέκτησε την πρώτη θέση, και σε συνδυασμό με την δεύτερη θέση του Hamilton, η Γερμανική ομάδα έχει τεράστιο πλεονέκτημα για τον αυριανό αγώνα, καθώς ο Sainz τερμάτισε δεύτερος, άλλα δέχθηκε ποινή 5 θέσεων.

Στην εκκίνηση, ο Magnussen διατήρησε την πρώτη θέση, καθώς ο Verstappen είχε την μέση γόμα, με αποτέλεσμα να δυσκολευτεί αρκετά να απειλήσει στην αρχή, τον Δανό πιλότο της Haas.

Στον 3ο γύρο, ο Verstappen πέρασε τον Magnussen, ενώ μέχρι τον 7ο γύρο, ο Δανός είχε ήδη υποχωρήσει στην πέμπτη θέση. Ο δεύτερος Russell πίεζε διαρκώς τον Verstappen, με την διαφορά να βρίσκεται στα 8 δέκατα.

Στον 15ο γύρο, ο Russell με φοβερή κίνηση, πέρασε τον Verstappen για την πρώτη θέση. Ο Βρετανός δεν απειλήθηκε μέχρι το τέλος του αγώνα, ενώ από την μεταξύ τους μάχη, δόθηκε η ευκαιρία στους Sainz και Hamilton, να μειώσουν την διαφορά.

Στον 18ο γύρο, ο Sainz πέρασε τον Verstappen, για την δεύτερη θέση. Οι δυο τους είχαν επαφή, με αποτέλεσμα να σπάσει κομμάτι της αεροτομής του Ολλανδού πρωταθλητή. Μέχρι τον 20ο γύρο, τον πέρασε και ο Hamilton, καθώς το πρόβλημα ήταν αρκετά μεγάλο, για την ισορροπία του μονοθέσιου του.

Δεν υπήρξε κάποια μεγάλη αλλαγή μέχρι το τέλος, η Mercedes κατέκτησε 14 βαθμούς από την διαδικασία, σε αντίθεση με την Ferrari, η οποία κατέκτησε 10, καθώς ο Leclerc δεν μπόρεσε να το βρει σε καμία περίπτωση, τερμάτισε στην έκτη θέση.

Το αυριανό Grid μετά την ποινή του Sainz:

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ