Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

“Χαμένοι” και οι δύο στο ντέρμπι του “Γ. Καραϊσκάκης”

Στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ οι δύο μονομάχοι έμειναν στο μηδέν, με την Ένωση να είναι ανώτερη κατά την διάρκεια του ματς, αλλά να μην εμφανίζει την αποτελεσματικότητα που θα ήθελε.

Ολυμπιακός και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής, σε ένα πάντως πολύ καλό παιχνίδι. Οι δύο ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες και απείλησαν την εστία των αντιπάλων τους, αλλά τους έλλειπε η αποτελεσματικότητα.

Η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη στο πρώτο μέρος και δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Ολυμπιακό, ώστε να δημιουργήσει και να αναπτυχθεί όπως θα ήθελε. Στο δεύτερο μέρος το ντέρμπι ήταν ισορροπημένο ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τον Ολυμπιακό να εμφανίζεται βελτιωμένος σε σχέση με το πρώτο, αλλά η Ένωση στα τελευταία λεπτά απέκτησε και πάλι την κυριαρχία, χωρίς όμως να βρει το γκολ που έψαχνε!

Νικητής του ντέρμπι λοιπόν, φαίνεται πως είναι ο Παναθηναϊκός, αφού αύξησε την διαφορά από Ολυμπιακό και ΑΕΚ, παίρνοντας ένα μεγάλο προβάδισμα πριν την διακοπή για το Μουντιάλ του Κατάρ.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Με μεγάλη ένταση, δυνατές μονομαχίες και καλό ρυθμό ξεκίνησε το ντερμπί ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η πρώτη τελική ήρθε για την ΑΕΚ στο 12′, αλλά ο Άμραμπατ είδε το σουτ του, να καταλήγει εκτός στόχου. Ένα κλέψιμο του Αραούχο στο 16′, βγάζει μια απίστευτη ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Γκατσίνοβιτς πάσαρε στον Γκαρσία, εκείνος πάτησε στην περιοχή, πλάσαρε και ο Σωκράτης έδιωξε τελευταία στιγμή πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα!

Στο 19′ η ΑΕΚ έκρυψε την μπάλα με Γκατσίνοβιτς και Ρότα να συνεργάζονται, αλλά ο Πασχαλάκης είπε “όχι” με μια μεγάλη επέμβαση στον τελευταίο! Το μακρινό σουτ του Χάμες στο 26′ ήταν η πρώτη φάση στον στόχο για τον Ολυμπιακό, με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει εύκολα. Στο 30′ ο Γκαρσία πάτησε και πάλι στην περιοχή των γηπεδούχων, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη από δύσκολη πλάγια θέση.

Η Ένωση συνέχισε να απειλεί με τον Άμραμπατ στο 33′ και τον Πασχαλάκη να βρίσκεται ακόμη μια φορά σε ετοιμότητα. Η τρομερή ενέργεια του Πινέδα στο 37′, έβγαλε τον Γκαρσία μπροστά, συνεργάστηκε με τον Γκατσίνοβιτς κάνοντας το 1-2, αλλά ο επιθετικός των “κιτρινόμαυρων” αστόχησε όταν βρέθηκε απέναντι στον Πασχαλάκη. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να μένουν στο μηδέν.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε με Μασούρα στο 48′ και Εμβιλά στο 50′, δημιουργώντας κινδύνους στην περιοχή της ΑΕΚ. Η Ένωση προσπάθησε να απαντήσει με ένα σουτ εκτός περιοχής από τον Γκατσίνοβιτς στο 51′, αλλά ήταν πολύ άστοχο. Μέσα από στατική φάση στο 57′ ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα με τον Χάμες να σκοράρει, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως offside στον Μασούρα και έμεινε το 0-0.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Πασχαλάκης πραγματοποίησε ακόμη μια μεγάλη επέμβαση! Ο Γκαρσία βγήκε στο τετ α τετ και είδε τον Έλληνα τερματοφύλακα να του λέει και πάλι “όχι”. Στο 74′ ο Ολυμπιακός έχασε ανεπανάληπτη διπλή χαμένη ευκαιρία! Έπειτα από κόρνερ, Σωκράτης και Μπακαμπού είδαν τις προσπάθειες τους να βρίσκουν σε Αθανασιάδη και Βίντα αντίστοιχα πριν καταλήξουν στα δίχτυα, χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες για το προβάδισμα.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κοντά στο γκολ με τις δύο κεφαλιές του Μουκουντί στο 86′ και του Βαν Βεέρτ στο 88′. Από εκεί και έπειτα οι δύο πλευρές προσπάθησαν να σκοράρουν στα 9 λεπτά των καθυστερήσεων που έμεναν, αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι παραπάνω και έχασαν έδαφος στην βαθμολογία του πρωταθλήματος, απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ενδεκάδες

Ολυμπιακός (Μίτσελ, 4-2-3-1): Πασχαλάκης, Άβιλα (89′ Καμαρά), Ντόι, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μασούρας (60′ Γκάρι), Μπιέλ (82′ Βρουσάι), Χάμες (89′ Φορτούνης), Μπακαμπού (82′ Ελ Αραμπί)

ΑΕΚ (Αλμέιδα, 4-4-2): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Γιόνσον, Άμραμπατ (75′ Βαν Βεέρτ), Γκατσίνοβιτς, Πινέδα (81′ Μάνταλος), Αραούχο, Γκαρσία

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ