Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Κριστιάνο των γκολ και ο Μέσι που θέλει να κάνει χαρούμενους τους άλλους

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Κύπελλο του Κατάρ ήταν εδώ και καιρό δεδομένο πως θα αποτελούσε την τελευταία ευκαιρία για τον Ρονάλντο και τον Μέσι να πετύχουν κάτι μεγάλο με τη χώρα τους αλλά και κάποια σπουδαία ρεκόρ που από μόνα τους αρκούν να απογειώσουν το μύθο τους.

Για παράδειγμα ο Κριστιάνο με το γκολ που πέτυχε απέναντι στη Γκάνα την πρώτη του 8ου ομίλου έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που σκοράρει σε 5 Μουντιάλ.

Από την άλλη,ο Μέσι με την ασίστ του στον Έντσο Πέρεζ για το 2-0 της Αργεντινής απέναντι στο Μεξικό πριν από λίγες ώρες έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των Μουντιάλ που δίνει έστω μια τελική πάσα σε 5 διαφορετικές διοργανώσεις.Επιπλέον,η παραπάνω ασίστ τον κατέστησε τον γηραιότερο ποδοσφαιριστή που καταγράφει έστω μια ασίστ σε Παγκόσμιο Κύπελλο.Τέλος,αξίζει να αναφέρουμε πως ο Αργεντινός έχει καταγραφεί στα βιβλία της ποδοσφαιρικής ιστορίας και ως ο νεότερος παίκτης που έχει δώσει τελική πάσα σε Μουντιάλ.

Συνοψίζοντας, τα δύο ρεκόρ μας δείχνουν πέρα από το μεγαλείο των δύο αυτών αθλητών και την εντελώς διαφορετική τροπή που πήραν οι καριέρες τους στο πέρασμα του χρόνου.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ