Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πορτογαλία-Ουρουγουάη: Με «διπλό» Μπρούνο Φερνάντες την πρόκριση οι «θαλασσοπόροι»

Δύο γκολ του Μπρούνο Φερνάντες ήταν αρκετά για τους Πορτογάλους ώστε να εξασφαλίσουν την πρόκριση. Από την άλλη οι Ουρουγουανοί θα παίξουν τα «ρέστα» τους την τελευταία αγωνιστική με τους Γκανέζους.

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίχρονο με εμφανή στόχο να κρατήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν. Οι λατινοαμερικάνοι ήθελαν την νίκη για να διευκολύνουν το έργο τους και να μην μπαίνουν σε περιπέτειες τελευταία αγωνιστική, ενώ οι Ίβηρες για να τελειώνουν μια και καλή το θέμα «πρόκριση». Το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου το αποτυπώνει πλήρως αυτό.

Μπρούνο από τα παλιά στο δεύτερο, λύτρωσε την Πορτογαλία.

Στο δεύτερο ημίχρονο από την άλλη η Πορτογαλία επέδειξε άγριες διαθέσεις και κυνήγησε περισσότερο το ματς. Αποτέλεσμα αυτού η επίτευξη του 1-0 με τον «άσσο» της Μ.Γιουνάιτεντ, Μπρούνο Φερνάντες. Στο 54ο λεπτό μετά από ασίστ του Ρ.Γκερέιρο ο Πορτογάλος επιθετικός χαφ άνοιξε το σκορ. Στη συνέχεια η «Celeste» άνοιξε τους διαδρόμους της με σκοπό την ισοφάριση του αγώνα και την διεκδήκηση κάτι παραπάνω του ενός πόντου. Κάτι τέτοιο δεν μπόρεσε να πετύχει κανείς απο τους 4 επιθετικούς που χρησιμοποιήθηκαν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού από τον Ουρουγουανό τεχνικό, Ντιέγκο Αλόνσο.

Τελικά, και αφού δεν το κατάφερε η δις πρωταθλήτρια κόσμου, η Πορτογαλία πέτυχε και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις με εκτέλεση πέναλτι και πάλι του Μ.Φερνάντες, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την νίκη και την πρόκριση στους “16” για την ομάδα του Φ.Σάντος.

Σκόρερ: Μ.Φερνάντες (54, 90+3 p.k)

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ντιόγκο Κόστα, Ζοάο Κανσέλο, Νούνο Μέντες, Ρούμπεν Ντίας, Πέπε, Μπερνάρντο Σίλβα, Ρούμπεν Νέβες, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Μπρούνο Φερνάντες, Ζοάο Φέλιξ, Κριστιάνο Ρονάλντο

Ουρουγουάη: (Ντιέγκο Αλόνσο): Σέρχιο Ροτσέτ, Σεμπάστιαν Κόατες, Ντιέγκο Γοδίν, Χοσέ Μαρία Χιμένεζ, Φεντερίκο Βαλβέρδε, Ροντρίγκο Μπεντανκούρ, Ματίας Βετσίνο, Γκιλιέρμο Βαρέλα, Ματίας Ολιβέιρα, Έντινσον Καβάνι, Ντάργουιν Νούνιεζ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ