Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Τζουντ Μπέλιγχαμ: Ο στυλοβάτης του “It’s coming home”

Το ποδόσφαιρο ως άθλημα είναι απρόβλεπτο. όχι όμως σε όλες τις πτυχές του. Καθώς υπάρχει ένας τομέας που κάθε λίγο και λιγάκι δημιουργείται μια πολύ προβλέψιμη και εσχάτως γραφική συνθήκη. Αυτή δεν είναι άλλη από τους Άγγλους που τραγουδούν το “It’s coming home” στην κερκίδα.

Πλέον όμως, όσο γραφικοί και κουραστικοί κι αν είναι οι παχουλοί κοκκινοτρίχηδες φίλοι μας έχουν ένα λόγο παραπάνω όχι απλά να τραγουδούν,αλλά να βροντοφωνάζουν το αγαπημένο τους σύνθημα.Ο λόγος λοιπόν που που θα πρέπει να τους ανεχτούμε ονομάζεται Τζουντ Μπέλιγχαμ.Ο Άγγλος teenager ηγείται με τα γκολ,τις ασίστ και κυρίως τις καθοριστικές του πάσες στην προσπάθεια των “τριών λιονταριών” να φτάσουν στην κορυφή του κόσμου για δεύτερη φορά μετά το 1966.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως ο Μπέλιγχαμ έγινε ο δεύτερος νεότερος Άγγλος ποδοσφαιριστής που παίζει σε νοκ άουτ Μουντιάλ με ηλικία 19 έτη και 158 ημέρες. Πρώτος σε αυτή τη λίστα παραμένει ο Μάικλ Όουεν που αγωνίστηκε στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γαλλίας (1998) απέναντι στην Αργεντινή στην ηλικία των 18 ετών και 198 ημερών. Το συγκεκριμένο ρεκόρ του Μπέλιγχαμ το μόνο που μας δείχνει είναι το πόσο (δυσανάλογα) πολύ ποδοσφαίρο κουβαλάει αυτό το παιδί σε σχέση  σχέση με το πολύ νεαρό της ηλικίας του.

Τελος,ότι κι αν γίνει απόψε οι Άγγλοι έχουν πια έναν ξεκάθαρο λόγο να υπερηφανεύονται και να ελπίζουν καθώς βρήκαν τον άνθρωπο που θα πάει ακόμα ένα βήμα παρακάτω αυτό που δημιούργησαν.

30 λεπτά για τη σέντρα…

Κάπου εδώ κλείνει η αντίστροφη μας μέτρηση και κορυφώνεται η αγωνία για όσα θα έρθουν μπροστά στα μάτια μας σε λίγα λεπτά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ