Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Πρόκριση στη σκιά των τσαμπουκάδων

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η αναμέτρηση της Παρασκευής ανάμεσα στην Αργεντινή και την Ολλανδία τελείωσε με νικήτρια την πρώτη και κατόπιν αλλεπάλληλων εντάσεων, οι οποίες κατέστησαν το κλίμα “ψυχροπολεμικό” ακόμα και κατά τη διάρκεια των flash interview.

Το γεγονός αυτό θορύβησε τη FIFA, η οποία τελικά αποφάσισε να ξεκίνησε έρευνα με στόχο την εξακρίβωση κάποιων πιθανών παραβάσεων του “Κώδικα Δεοντολογίας” της και από τις δύο ομάδες. Συγκεκριμένα, η Αργεντινή έχει τεθεί σε καθεστώς διερεύνησης για την παραβίαση του άρθρου 12 που αφορά την ανάρμοστη συμπεριφορά εκ μέρους των ποδοσφαιριστών ή των τεχνικών team. Επίσης, η “αλμπισελέστε” θα διερευνηθεί και για το άρθρο 16 του “Κώδικα Δεοντολογίας”, το οποίο αναφέρεται στην τάξη και την ασφάλεια των αγώνων.

Αυτά ισχύουν για την παρέα του Μέσι  και οι “οράνιε” όμως δεν θα μείνουν στο απυρόβλητο. Αφού και αυτοί προέβησαν σε ενέργειες ικανές να οδηγήσουν στη διεξαγωγή έρευνας και για αυτούς. Βέβαια, η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ θα μπει στο “μικροσκόπιο” των ποδοσφαιρικών Αρχών για πιθανές παραβάσεις μόνο του άρθρου 12.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η φάση που αποτελεί κοινό σημείο σε αυτή την έρευνα που από το πρωί του Σαββάτου διεξάγει η FIFA είναι η αψιμαχία, που δημιούργησε και τη μεγαλύτερη ενταση στον αγώνα, ανάμεσα στο Παρέδες και τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ.

Τελος, θα πρέπεινα ξεκαθαρίσουμε πως δεν έχει γίνει γνωστή ακόμα καμία λεπτομέρεια σχετικά με κάποια πιθανή τιμωρία.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ