Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δράσεις «Εις το Όνομα του Άλκη»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα τα μέλη της δομής «Εις το Όνομα του Άλκη», στην αίθουσα του δημαρχιακού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, όπου ανέφεραν αναλυτικά τις δράσεις που οργανώνουν το επόμενο διάστημα, με αποκορύφωμα την πορεία μνήμης, με τον Αθλητικό Κόσμο να βρίσκεται εκεί.

Όπως είπαν ο πρόεδρος Λευτέρης Παπάς και τα μέλη Αλέξανδρος Τσιμπιλής και Ελένη Κολλήγα, με επίσημο αίτημά τους από τον Σεπτέμβριο του 2022 ζήτησαν από την Ελληνική Πολιτεία να ανακηρυχθεί η 1η Φεβρουαρίου ως πανελλήνια ημέρα φιλάθλου/οπαδού.

Επίσης, θα δημιουργηθεί μία μεγάλη τοιχογραφία στην αυλή δημοτικού σχολείου του δήμου Καλαμαριάς με θέμα τον Άλκη και τη συνύπαρξη, ενώ έχει απευθυνθεί δημόσιο κάλεσμα σε όλους τους φιλάθλους και τους οπαδούς να φωτογραφηθούν, φορώντας διακριτικά των ομάδων που αγαπούν, μαζί με αντίστοιχους άλλων ομάδων.

Η “Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη” “γεννήθηκε” λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του 19χρονου που συντάραξε την Ελλάδα. Μέχρι σήμερα αριθμεί 300 μέλη, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών και επαγγελμάτων, φιλάθλους και οπαδούς διαφορετικών ομάδων αλλά και πολίτες που συγκλονίστηκαν από το γεγονός.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ