Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ο Μέσι και η διχοτόμηση του χωροχρόνου

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ μας έχει προσφέρει όσο το βλέπουμε πολλούς ξεχωριστούς λόγους για να το θυμόμαστε για πάντα. Δεν είναι λίγες οι ομάδες, οι παίκτες ακόμα και οι αγώνες που θα μας μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένοι στη μνήμη.

Εμείς σ’ αυτές εδώ τις γραμμές θα ασχοληθούμε με τον αγώνα της Αργεντινής με την Ολλανδία που αποτέλεσε ούτως ή άλλως τις τελευταίες μέρες το επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας. Το συγκεκριμένο ζευγάρι είναι ένα από αυτά τα λίγα σε εθνικό επίπεδο που έχουν τη δυνατότητα να μείνουν στην ιστορία τόσο πριν όσο και μετά τη σέντρα τους, αλλά και κατά τη διάρκεια του 90λεπτου. Το γεγονός αυτό ειναι και η αιτία που σε προδιαθέτει να μην πάρεις τα μάτια σου από την τηλεόραση,αφού ανά πάσα στιγμή κάποιος μπορεί να κάνει κάτι.

Κάτι δηλαδή σαν την πάσα του Μέσι στο πρώτο γκολ των Αργεντίνων., η οποία η οποία έκοψε στα δύο όχι μόνο την άμυνα των Ολλανδών αλλά και το ίδιο το ποδόσφαιρο. Η έμπνευση του Αργεντινού είναι τόσο σπουδαία που παρότι τον έχρισε κορυφαίο δημιουργό ευκαιριών (69) στα Μουντιάλ και ήταν αυτή που έβαλε τη βάση του προβαδίσματος, αδρανοποίησε όλα τα παραπάνω και μας άφησε με τα μάτια γουρλωμένα ανήμπορους να αντιληφθούμε τι είχε μόλις κάνει.

Κλείνοντας λοιπόν το κείμενο μας καταλαβαίνουμε ότι ο “Pulga” με την ιστορική αυτή μεταβίβαση όρισε μέσα σε πολύ λίγα δευτερόλεπτα μια νέα εποχή που σφραγίστηκε μαζί με το τέλος της προηγούμενης από τον άνθρωπο που πολλές φορές έχει αποδείξει πως μπορεί να τα κάνει όλα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ