Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Φερνάντο Σάντος: Ο άνθρωπος που πλήρωσε το θάρρος του

Εδώ και λίγη ώρα έχει γίνει γνωστή η απομάκρυνση του Φερνάντο Σάντος από τον πάγκο της Εθνικής Πορτογαλίας και δεν υπήρχε καταλληλότερο timing από αυτή τη στιγμή για τις επόμενες γραμμές.

Επίσης, είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνει και μια διευκρίνιση, διότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Αν είστε Ronaldo fans δεν θα περάσετε καλά στην συνέχεια του κειμένου και σίγουρα θα διαφωνήσετε με πολλές από τις θέσεις που θα δείτε. Αλλά πάμε στο παρασύνθημα. Και αυτό δεν είναι άλλο από την αποπομπή του σπουδαίου “Mister” από τον πάγκο των Ιβήρων. Η συγκεκριμένη αποφαση που συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την αξιοποίηση του CR7 κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ συνιστά μια κατάφορη ΑΔΙΚΙΑ εις βάρος του συμπαθέστατου Φερνάντο Σάντος και θα εξηγήσουμε αμέσως γιατί:

  • Ο Σάντος διαχειρίστηκε εξαιρετικά τον Ρονάλντο λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις παραμέτρους που χαρακτηρίζουν πια τον Πορτογάλο σούπερ σταρ.
  • Ήταν επίσης δίκαιος μαζί του αλλά και απέναντι στο υπόλοιπο γκρουπ “τιμωρώντας” τον όταν έπρεπε για να συνετιστεί.
  • Του έδειξε ότι είναι σημαντικός βάζοντας τον στο δεύτερο ημίχρονο με το Μαρόκο φιλοδοξώντας να του δώσει τη λύση.

Παρ’ όλα αυτά σε αντίθεση με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η Πορτογαλική Ομοσπονδία απέδειξε πως είναι “τσιφλίκι” του κακομαθημένου παιδιού από τη Μαδέιρα στέλνοντας τον σπουδαίο Σάντος σπίτι αμέσως μετά το Μουντιάλ. Κάπως έτσι, ο Ρονάλντο που θα έσκαγε αν έχανε και δεύτερη κόντρα τόσο σύντομα, πέτυχε τον σκοπό του και πλέον έχει απαλλαγεί με δύο διαφορετικούς τρόπους από τους δύο μεγάλους για αυτόν μπελάδες (Τεν Χάαγκ/ Φερνάντο Σάντος).

Καταλήγοντας, θα λέγαμε πως υπάρχει και ένας κερδισμένος από όλη αυτή την ιστορία. Αναφερόμαστε φυσικά στον Έρικ Τεν Χάαγκ που αν και ήταν αυτός που “έδειξε το δρόμο” στον Σάντος ορθά δεν “κάηκε” από την παραφροσύνη του Κριστιάνο.

Πόσο Κριστιάνο αντέχουμε ακόμα άραγε;

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ