Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ: Η χθεσινή νίκη στο Αγρίνιο και η σημασία της στην «μάχη» του πρωταθλήματος

Ο Δικέφαλος με καλή εμφάνιση χθες κατάφερε να επικρατήσει του Παναιτωλικού, μείωσε από την κορυφή και δείχνει σε καθημερινό βαθμό, πόσο καλό του έκανε η διακοπή του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κατέβηκε στο Αγρίνιο για ένα και μοναδικό αποτέλεσμα, που ήταν το τρίποντο. Η γκέλα του Ολυμπιακού στα Γιάννινα και του Παναθηναϊκού στην Νίκαια, έδιναν στους “ασπρόμαυρους” μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να περάσουν τους “ερυθρόλευκους” στην βαθμολογία και να πλησιάσουν και άλλο τον πρωτοπόρο του φετινού πρωταθλήματος.

Στα αγωνιστικά, το πρόβλημα που αποκόμισε ο Ρουμάνος τεχνικός με τον τραυματισμό του Ελ Καντουρί στο πρώτο 20λεπτο του παιχνιδιού ήταν μεγάλο αλλά διαχειρίσιμο, μιας και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς επιστρατεύτηκε από τον πάγκο για να τοποθετηθεί στις πτέρυγες του Δικεφάλου. Οι καλύτερες φάσεις ανήκαν στους φιλοξενούμενους, με την πλευρά του Παναιτωλικού να αρέσκεται στις αντεπιθέσεις κυρίως από τα αριστερά, με τον Κοτάρσκι να έχει παθητικό ρόλο καθώς δεν έκανε οποιαδήποτε επέμβαση στα πρώτα 30 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, με την αμυντική λειτουργία να απομακρύνει τον κίνδυνο, πριν καν δημιουργηθεί.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε θετικά για τον ΠΑΟΚ, με τον Ολιβέιρα να πετυχαίνει με κεφαλιά το γκολ στην τελευταία φάση μετά από κόρνερ που εκτελέστηκε από τον Κάλεντ Νάρεϊ, με τους γηπεδούχους να παραπονιούνται για την εγκυρότητα του, διότι όπως ισχυρίζονται ο Αουγκούστο έκανε φάουλ στον Κολοβό, στην αρχή της εκτέλεσης. Ο Σιδηρόπουλος πήγε στο VAR, το οποίο έδειξε πως ο Δικέφαλος προηγείται και με την βούλα πλεον, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με διαφορετική ψυχολογία.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετικό του πρώτου, με την ομάδα του Αναστασίου να «παλεύει» για την ισοφάριση. Η μοναδική στιγμή που ο Παναιτωλικός ήταν έτοιμος να σκοράρει ήταν στο 57ο λεπτό, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να αποκρούει το σουτ του Μάρτενσον, ενώ στην συνέχεια ο Καρέλης δεν κατάφερε να βάλει την μπάλα στην δίχτυα. Τελικά, το παιχνίδι «καθάρισε» ο Αουγκούστο, ο οποίος στο 86′ έκλεψε από τον Κολοβό και με πλασέ έγραψε το 0-2.

Στο Αγρίνιο επίσης επιβεβαιώθηκε και η επιστροφή των «ασπρόμαυρων» στις καλές εμφανίσεις. Συγκεκριμένα, στα τελευταία 5 επίσημα παιχνίδια (4 για πρωτάθλημα και 1 για Κύπελλο), οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν ήττα, ενώ δεν έχουν δεχτεί και κάποιο τέρμα με την συγκομιδή να γράφει 12-0. Επιπλέον η παράδοση που έχει χτίσει με τον χθεσινό του αντίπαλο μόνο εντυπωσιακή μπορεί να χαρακτηριστεί, μιας και έχει να γυρίσει «σπίτι» χωρίς βαθμό από τις 31 Ιανουαρίου του 2015 όπου και είχε χάσει με 2-1, ενώ η τελευταία βαθμολογική απώλεια των «ασπρόμαυρων» ήταν στις 22 Νοεμβρίου του 2015 με το 0-0 στην Τούμπα.

Όλα αυτά τα στοιχεία απεικονίζουν την σημασίας της χθεσινής νίκης του ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναιτωλικό και την συνέχεια από εδώ και πέρα, όπου μόνο αισιόδοξη μπορεί να είναι. Η διαφορά με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό έχει μειωθεί και ο κάθε φίλαθλος δικαιούται να ελπίζει στα πάντα. Άλλωστε, βρισκόμαστε στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ