Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Aston Villa-Liverpool: Οι ”Reds” κέρδισαν τους ”Villains”

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στο Villa Park ο αγώνας μεταξύ Aston Villa και Liverpool με τους ”κόκκινους” να παίρνουν μία τόσο σπουδαία όσο και σημαντική νίκη με τελικό σκορ 1-3.

Η Liverpool ταξίδεψε μέχρι το Birmingham και συγκεκριμένα μέχρι το Villa Park για να αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Aston Villa. Οι ”χωριάτες”, αν και έμειναν πίσω στο σκορ με 0-2, προσπάθησαν να φέρουν τούμπα το ματς και κυνήγησαν την ανατροπή, όμως στο τέλος τους τιμώρησε ένας 18χρονος που ήρθε από τον πάγκο των ”κόκκινων”.

 

Ο αγώνας:

Στο πρώτος μέρος, και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά όμως οι ”κόκκινοι” είχαν τον πρώτο λόγο του αγώνα. Πέντε λεπτά ήταν αρκετά για να ανοίξει το σκορ Mo Salah, σημειώνοντας το 7ο του γκολ στην Premiere League για φέτος. Ο Arnold έβγαλε μια βαθιά μπαλιά στον Robertson και αυτός πάσαρε με την μία στον Αιγύπτιο ο οποίος με ένα πλασέ άνοιξε λογαριασμό για τους κόκκινους. Αξιοσημείωτο είναι να αναφέρουμε πως με την ασίστ αυτή, ο Σκωτσέζος έφτασε τις 54 ασίστ στο πρωτάθλημα και έγινε ο αμυντικός με τις περισσότερες ασίστ στην ιστορία της Premiere League ξεπερνώντας στην σχετική λίστα τον Leighton John Baines ο οποίος είχε αγωνιστεί στην Everton και στην Wigan.

 

Bajcetic Liverpool Aston Villa

Η Villa προσπάθησε να αντιδράσει δημιουργώντας κάποιες ευκαιρίες, με την μεγαλύτερη να γίνεται στο 14’ λεπτό, όταν ο Buendia έβγαλε μία χαμηλή σέντρα για τον Bailey, όμως ο Τζαμαϊκανός δεν κατάφερε να βρει καλό σουτ, με αποτέλεσμα να στείλει την μπάλα άουτ. Στο 20’ λεπτό, μετά από μία στατική φάση, ο Matip κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά νικώντας τον Olsen, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά για offside. Στο 28’ λεπτό, η Liverpool ”άγγιξε” και πάλι το 2ο γκολ με τον Nunez. Ο Ουρουγουανός, έπειτα από ένα κακό γύρισμα του Mings κλωτσώντας την μπάλα στον αέρα, κατάφερε να βρει με την μία το σουτ, όσο η μπάλα βρισκόταν ακόμα στον αέρα, με τον Olsen να πραγματοποιεί μία εντυπωσιακή απόκρουση. Το 2ο γκολ ήρθε για την ομάδα του Klopp στο 37′ λεπτό. Μετά από μία εκτελέσει κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Salah ο οποίος πάσαρε στον Van Dijk και αυτός με ένα δυνατό σουτ κατάφερε να στείλε την μπάλα στα δίχτυα.

Aston Villa v Liverpool

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι ”χωριάτες” μπήκαν με μεγαλύτερος πάθος και όρεξη και το απέδειξαν μέσα σε 40 δευτερόλεπτα. Μετά από μία τρομερή συνεργασία, ο Watkins κατάφερε να βρει το γκολ για την Villa, γκολ το οποίο τελικά δεν μέτρησε ποτέ, καθώς ο παίχτης βρισκόταν σε θέση offside. Η Liverpool είχε μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία, στο 51’ λεπτό με τον Salah. Ο Αιγύπτιος κατάφερε να βγει σε τετ-α-τετ όμως πριν προλάβει να τελειώσει την φάση, έχασε την ισορροπία του με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιήσει ένα καλό σουτ και ο Olsen κατάφερε να τον σταματήσει. Τελικά η Villa βρήκε το γκολ στο 59’ λεπτό με τον Watkins και έφερε τα πάνω κάτω στο Villa Park. Ο Douglas Luiz έβγαλε μία σέντρα, ο Watkins κατάφερε να πάρει την κεφαλιά και να σκοράρει μειώνοντας σε 2-1 για την ομάδα του. Από εκεί και πέρα η ομάδα του Unai Emery δεν σταμάτησε να πιέζει και για λίγα λεπτά ”χτυπούσε συναγερμός” στην άμυνα των ”κόκκινων”.

Premier League - Aston Villa v Liverpool

Εν τέλει όμως οι παίχτες της Villa δεν κατάφεραν να διαπεράσουν την άμυνα των ”Reds”, οι οποίοι κράτησαν την ψυχραιμία τους, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να βρουν την ισοφάριση. Στο 75’ ο Nunez έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κλειδώσει την νίκη για την ομάδα του, καθώς βγήκε σε τετ-α-τετ αλλά αστόχησε και έστειλε την μπάλα άουτ. Το ”κερασάκι στην τούρτα” ήρθε από τον 18χρονο Stefan Bajcetic, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στην θέση του Henderson. Σε μία κόντρα της Liverpool, ο Nunez έβγαλε μία χαμηλή σέντρα προς τα πίσω, ο Bajcetic βρισκόταν στην σωστή θέση και αφού πρώτα πέρασε τον Olsen, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το παρθενικό του γκολ στην Premier League και διαμορφώνοντας το τελικό 1-3 για την ομάδα του. Μάλιστα σε ηλικία 18 χρονών και 65 ημερών, έγίνε ο δεύτερος νεότερος Ισπανός σκόρερ στην ιστορία της Premiere League μετά τον Cesc Fabregas, ο οποίος τον Αύγουστο του 2004 είχε σκοράρει απέναντι στην Blackburn με την φανέλα της Arsenal σε ηλικία 17 χρονών και 113 ημερών.

Premier League - Aston Villa v Liverpool

 

Την επόμενη αγωνιστική η Liverpool θα φιλοξενήσει την Leicester City ( αγώνας ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 30/12/2022 ), ενώ η Aston Villa θα ταξιδέψει μέχρι το Λονδίνο για να αντιμετωπίσει την Tottenham ( αγώνας ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 1/1/2023 ).

 

Στάδιο:

Villa Park

 

Αναλυτικά οι ενδεκάδες

Aston Villa: Robin Olsen, Ashley Young, Ezri Konsa, Tyrome Mings, Lucas Digne, John McGinn, Boubacar Kamara (85’ Philippe Coutinho), Douglas Luiz, Emiliano Buendia (86’ Danny Ings), Leon Bailey (86’ Leander Dendonker), Ollie Watkins

Προπονητής: Unai Emery

 

Liverpool: Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold (79’ Joe Gomez), Joel Matip, Virgil van Dijk, Andrew Robertson, Jordan Henderson (79’ Stefan Bajcetic), Fabinho, Thiago Alcantara (67’ Naby Keita), Alex Oxlade-Chamberlain (67’ Harvey Elliott), Darwin Nunez (88’ Ben Doak), Mohamed Salah

Προπονητής: Jurgen Klopp

 

Βαθμολογία των ομάδων:

Aston Villa : 12η Θέση /  18 Βαθμούς

Liverpool: 6η Θέση / 25 Βαθμούς

 

Διαιτησία

Διαιτητής: Paul Tierney

Βοηθός διαιτητή: Constantine Hatzidakis

Βοηθός διαιτητή: James Mainwaring

4ος βοηθός: Thomas Bramall

VAR: Simon Hooper

Βοηθός VAR: Wade Smith

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ