Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

“Χάκπο” την πόλη έρχομαι… και στην Αγγλία πάω!

Την φανέλα της Λίβερπουλ, όπως όλα δείχνουν, θα φορέσει σύντομα ο διεθνής εξτρέμ της Αϊντχόφεν, Κόντι Χάκπο.

Το χριστουγεννιάτικο δώρο των Reds, προς τους οπαδούς, ξετυλίχθηκε το βράδυ της Δευτέρας, με την PSV να επιβεβαιώνει την συμφωνία της με την Λίβερπουλ για την μεταγραφή του 23χρονου Ολλανδού. Τα αγγλικά Μ.Μ.Ε. που “μυρίστηκαν” από νωρίς την είδηση, φρόντισαν να προετοιμάσουν το έδαφος για τον ερχομό του παίκτη, με τις φήμες να έχουν πάρει φωτιά τις τελευταίες ώρες πριν την μεγάλη ανακοίνωση.

Λίγο το εκπληκτικό πρώτο μισό της σεζόν με τον Ολλανδικό σύλλογο πετυχαίνοντας 9 γκόλ και 12 ασίστ σε 14 εμφανίσεις, λίγο η μαγική εικόνα που έβγαλε ο Χάκπο με τους “Οράνιε” στο Μουντιάλ, δεν γινόταν να μην τραβήξει το ενδιαφέρον της Πρέρμιερ Λιγκ. Η ομάδα που έριξε τις πρώτες γέφυρες με τον παίκτη, ήταν φυσικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά το ενδιαφέρον της έμεινε σε θεωρητικό επίπεδο, ανοίγοντας τον δρόμο για τους “κόκκινους”. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλόπ έχει δείξει πόσο μπορεί να επωφεληθεί από παίκτες με ταχυδύναμη όπως ο Χάκπο, με την περίπτωση του Λούις Ντίαζ ως τρανταχτό παράδειγμα.

Οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια πάνω από το 5ετές συμβόλαιο, με το ποσό της μεταγραφής του Ολλανδού εξτρέμ να ανέρχεται στα 42 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το συνολικό πακέτο μπορεί να ξεπεράσει και τα 55 εκατομμύρια. Μόνη εκκρεμότητα, για την ολοκλήρωση της απόκτησης του παίκτη, παραμένει η διαδικασία των ιατρικών τεστ που αναμένεται να διεκπεραιωθεί σύντομα.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ