Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

‘Διπλό’ τίτλου μέσα στην Μαδρίτη και +3

Η Μπαρτσελόνα δυσκολεύτηκε αρκετά και τα βρήκε ‘σκούρα’ κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης -η οποία ίσως άξιζε κάτι παραπάνω- ωστόσο ένα γκολ του Ουσμάν Ντεμπελέ στο πρώτο μέρος ήταν αρκετό για να δώσει στους ‘Μπλαουγκράνα’ την νίκη και να βρεθούν στο +3 από την Ρεάλ Μαδρίτης.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Έπειτα από ένα πρώτο ισορροπημένο εικοσάλεπτο, η Μπάρτσα ξεκίνησε όσο περνούσε η ώρα να παίρνει όλο και περισσότερο την μπάλα στην κατοχή της, υποχρεώνοντας την Ατλέτικο να κάνει το γνωστό της παιχνίδι. Στο 22ο λεπτό ο Πέδρι έκανε εξαιρετική κάθετη κίνηση και πάτησε περιοχή, γύρισε την μπάλα στον Γκάβι και ο τελευταίος πάσαρε στον Ουσμάν Ντεμπελέ, ο οποίος με όμορφο διαγώνιο σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γιαν Όμπλακ και έβαλε σε θέση οδηγού τους ‘Καταλανούς’. Οι ‘Ροχιμπλάνκος’ στην συνέχεια ανέβασαν την απόδοση του και έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης πριν από το ημίχρονο, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες! Αρχικά στο 31′ το σουτ του Γιορέντε κόντραρε στον Αραούχο και έφυγε κόρνερ, ενώ στο 33′ η κεφαλιά του Χοσέ Χιμένες πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Τερ Στέγκεν. Στο 37′ το μακρινό σουτ του Μολίνα έφυγε άουτ και στο 42′ ο Γερμανός γκολκίπερ της Μπάρτσα προχώρησε σε μεγάλη επέμβαση, σταματώντας το σουτ του Γκριεζμάν, μη επιτρέποντας στην Ατλέτικο να βρει το γκολ και έτσι οι δύο ομάδες πήραν τον δρόμο για τα αποδυτήρια.

Στο β’ μέρος η Ατλέτικο μπήκε και πάλι δυνατά και ξεκίνησε από εκεί που το άφησε, χάνοντας ευκαιρίες με τους Φέλιξ και Γκριεζμάν, με την Μπαρτσελόνα να απαντά στις φάσεις και να χάνει μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει την αναμέτρηση, όταν το σουτ του Ντεμπελέ κόντραρε στον Σάβιτς και κατέληξε στο δοκάρι! Ο Σιμεόνε βλέποντας ότι η ομάδα του ήταν ακόμη στο κόλπο του θετικού αποτελέσματος τα έπαιξε όλα για όλα, έριξε στο ματς τον Μοράτα, τον Κορέα και τον Λεμάρ για να πάρει πράγματα επιθετικά και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, όταν έπειτα από σουτ του Γιορέντε, ο Τερ Στέγκεν λίγο έλειψε να χάσει την μπάλα και ο Μοράτα στο ‘ριμπάουντ’ να εκτελέσει, ωστόσο ο Γερμανός πρόλαβε εν τέλει και μπλόκαρε. Στην συνέχεια η Μπαρτσελόνα απείλησε εκ νέου με τον κορυφαίο της παίχτη στο γήπεδο, Ντεμπελέ, με την αναμέτρηση στο φινάλε να παίρνει ‘φωτιά’ και τους Φεράν και Σάβιτς να ξεχνούν ότι παίζουν ποδόσφαιρο και να το ρίχνουν για λίγο στην πάλη, ανταλλάζοντας κεφαλοκλειδώματα και σφαλιάρες μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να αποβληθούν και οι δύο και την Ατλέτικο να παίζει την τελευταία της ‘ζαριά’ και να χάνει στην εκπνοή τεράστια ευκαιρία. Σε εκείνο το σημείο ο Γκριεζμάν προσπάθησε να πληγώσει την πρώην του ομάδα και να δώσει τον βαθμό στην αγαπημένη του Ατλέτι, ωστόσο ο Αραούχο ως απόμηχανής θεός έδιωξε την μπάλα επάνω στην γραμμή και έτσι η Μπάρτσα έφυγε με το ‘τρίποντο’ από την Μαδρίτη!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Μολίνα, Σάβιτς, Χιμένες, Ρεϊνίλντο (81’ Ρεγιλόν), Γιορέντε, Κόκε (74’ Λεμάρ), Μπάριος (64’ Κοντογκμπιά), Καρασκό (64’ Μοράτα), Γκριεζμάν, Ζοάο Φέλιξ (74’ Κορέα).

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Αραούχο, Κρίστενσεν, Μπαλντέ (81’ Μάρκος Αλόνσο), Γκάβι (73’ Ραφίνια), Μπουσκέτς (81’ Σέρζι Ρομπέρτο), Ντε Γιονγκ (57’ Κεσιέ), Ντεμπελέ, Ανσου Φάτι (57’ Φεράν Τόρες), Πέδρι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ