Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΠΑΟΚ-Καλαμάτα (2-0): «Καθάρισε» με Μπράντον την πρόκριση

Ο ΠΑΟΚ με τον Μπράντον Τόμας σε μεγάλη φόρμα «καθάρισε» από νωρίς την πρόκριση επί της Καλαμάτας, όπου και επικράτησε με 2-0 (4-0 συνολικό σκορ).

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές, καθώς ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήθελε να δώσει ανάσες σε κάποιους βασικούς, αλλά και ευκαιρίες σε παίκτες με λίγο χρόνο συμμετοχής. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μπήκε με καλή διάθεση στο ματς και απείλησε στο 6’ με το φάουλ του Βιεϊρίνια, το οποίο απέκρουσε ο Μέντες. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι βρήκαν δύο γκολ σε δύο λεπτά.

Στο 11’ ο Μπράντον Τόμας μετά από ασίστ του Νάρεϊ έκανε το 1-0 και στο 13’ πάλι ο ίδιος, από ασίστ του Μπίσεσβαρ, πλάσαρε για το 2-0. Η συνέχεια ήταν πιο χαλαρή για τον ΠΑΟΚ, καθώς «καθάρισε» νωρίς την υπόθεση πρόκριση. Η ατυχία όμως δεν έλειψε, καθώς ο Φελίπε Σοάρες αποχώρησε τραυματίας στο 32’ και μπήκε ο Ρικάρντο στη θέση του. Στο 37’ η Καλαμάτα είχε ένα καλό σουτ με τον Μπενίτες, αλλά ήταν άστοχο.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, καθώς ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα. Στο 49’ ο Νάρεϊ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μέντες, ενώ στο 56’ σουτ του Μπίσεσβαρ πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 67’ ο Λύρατζης που μόλις είχε μπει στο ματς, είχε μια σύγκρουση με τον Ασίγκμπα κεφάλι με κεφάλι. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ ζαλιζόταν και έγινε αλλαγή, καθώς έχει πρόβλημα στο ζυγωματικό. Στο 78’ ο Τζίμας έκανε ωραία ενέργεια, αλλά ο Τόμας δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή. Η Καλαμάτα είχε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, αλλά ο Μόζερ νικήθηκε από τον Ζίβκοβιτς σε τετ-α-τέτ στο 82’.

Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι, καθώς ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει σημαντικά στο φινάλε.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε (63’ Λύρατζης/72’ Σελιμάι), Κάργας, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια, Ντάντας, Σβαμπ, Νάρεϊ (63’ Α. Ζίβκοβιτς), Μπίσεσβαρ (72’ Τζίμας), Φιλίπε Σοάρες (31’ Ρικάρντο), Μπράντον.

Καλαμάτα (Νίκος Αναστόπουλος): Μέντες, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Ασίγκμπα, Παπατόλιος, Καραγκούνης, Μπενίτες (70’ Βασιλόγιαννης), Μόζερ (84’ Τριανταφυλλάκης), Μαβινγκά, Αρναρέλλης (75’ Τάτος), Μαρκόφσκι (70’ Κωνσταντινόπουλος).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ