Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Ντέρμπι στην Λεωφόρο πριν την ρεβάνς του Κυπέλλου

Το μεγάλο ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο για τη 19η αγωνιστική, ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα, λίγες ημέρες πριν ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους στο ίδιο γήπεδο, για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας (19:30, CosmoteSport 1).

Ο ΠΑΟΚ έρχεται στο αποψινό ματς με την ψυχολογία του στα ύψη μετά την καθαρή επικράτηση του για το Κύπελλο με 2-0, θέλοντας να κάνει δεύτερη συνεχόμενη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, έχοντας δεχθεί μόλις ένα γκολ στα 11 πιο πρόσφατα επίσημα παιχνίδια του. Βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας, 2 βαθμούς πίσω από τον 3ο Ολυμπιακό και 9 μακριά από την κορυφή, θα ψάξει την επιστροφή στις νίκες, μετά το ισόπαλο 0-0 με τον ΟΦΗ, για την προηγούμενη αγωνιστική.

Ο Ρασβάν Λουτσέσκου θα έχει να διαχειριστεί τις ίδιες απουσίες που είχε και στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι για το Κύπελλο, με τους Τσαούση, Σοάρες, Ελ Καντουρί, Μουργκ, Κουαλιάτα και Κούρτιτς να μένουν στη Θεσσαλονίκη.

Από την άλλη πλευρά, οι «πράσινοι» βρίσκονται στην πρώτη θέση με 45 βαθμούς. Την προηγούμενη εβδομάδα επικράτησαν με 1-0 του ΠΑΣ στα Γιάννινα χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σπόραρ στο 90’+5’, παραμένοντας στο +4 από τη δεύτερη της βαθμολογίας, ΑΕΚ. Απόψε, οι γηπεδούχοι θα ψάξουν αντίδραση μετά τη μεσοβδόμαδη ήττα τους στη Θεσσαλονίκη και καλούνται να παρουσιάσουν σαφώς καλύτερη αγωνιστική εικόνα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Κουρμπέλη, τον τραυματία Μάγκνουσον, αλλά και τον Κλαϊνχάισλερ (ταλαιπωρείται από ίωση). Από την άλλη, ο Σπόραρ επέστρεψε στην αποστολή, στην οποία συμπεριλήφθηκε και ο Μπερνάρ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ