Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Champions League: Άγιος Βαλεντίνος και φάση των ‘’16’’ λέτε να ταιριάζουν… ;

Μαζί με τον Άγιο Βαλεντίνο, επιστρέφει και το Champions League. Η  μεγάλη στιγμή έφτασε και οι ομάδες είναι έτοιμες να πολεμήσουν μέχρι τέλους, με σκοπό να φτάσουν στον τελικό και να σηκώσουν στον ουρανό της Κωνσταντινούπολης το Άγιο δισκοπότηρο.

Με δύο τιτανομαχίες θα μας υποδεχτεί η επιστροφή του Champions League. Αναλυτικά την Τρίτη 14/2 η Milan θα υποδεχτεί την Tottenham, ενώ στο Παρίσι η Paris Saint Germain θα φιλοξενήσει την Bayern München. Οι ”Rossoneri” δεν βρίσκονται και στην καλύτερη φόρμα καθώς στους τελευταίους οχτώ αγώνες έχουν κερδίσει μόλις τον έναν, ενώ έχουν πέντε ήττες και δύο ισοπαλίες. Από την άλλη οι ”spurs” προέρχονται από μία βαριά ήττα με 4-1 από Leicester και σίγουρα οι οπαδοί ελπίζουν πως αυτός ο αγώνας με την Milan θα δώσει κίνητρο στους παίχτες ώστε να δώσουν στο γήπεδο τον καλύτερό τους εαυτό.

Ευχάριστα είναι τα νέα για τους Παριζιάνους καθώς πέρα από τον Lionel Messi και ο Kylian Mbappe έβγαλε μέρος της σημερινής προπόνησεις και αυτό έδωσε ελπίδες πως ίσως προλάβει τον αγώνα με την Bayern. Ο Mbappe είχε τραυματιστεί στο ματς κόντρα στην Montpellier και όλα έδειχναν πως θα επέστρεφε τέλος Φεβρουαρίου στην αγωνιστική δράση. Παρόλα αυτά ο 25χρονος Γάλλος πήγε κόντρα στο χρονοδιάγραμμά του και κατάφερε να βγάλει ένα μέρος της σημερινής προπόνησης δίνοντας μερικές ελπίδες πως θα αγωνιστεί την Τρίτη. Από την άλλοι οι Βαυαροί, οι οποίοι έφυγαν από τους ομίλους με 6 νίκες, είναι έτοιμη να πολεμήσουν και να ξεπεράσουν το δύσκολο εμπόδιο που λέγεται Pari Saint Germain. Ο Julian Nagelsmann δεν θα έχει στην διάθεση του πολλούς από την βασική ενδεκάδα καθώς οι Hernandez, Mane, Mazraoui και Neur είναι εκτός αποστολής ενώ αμφίβολος είναι και ο Gravenberch.

 

Την Τετάρτη 15/2 η Club Brugge θα αντιμετωπίσει την Benfica σε ένα ματς το οποίο θεωρητικά ίσως είναι το ποιο αδιάφορο από τα υπόλοιπα ζευγάρια, όμως στο άλλο ματς της ημέρας, η Borussia Dortmund θα φιλοξενήσει την Chelsea. Η ομάδα του Edin Terzic, βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματά της, καθώς στους τελευταίους 6 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, μετράει ισάριθμες νίκες. Η Chelsea από την άλλη, πραγματοποιεί μία εφιαλτική χρονιά στο πρωτάθλημα και φαίνεται πως οι καινούργιες μεταγραφές δε έχουν βρει ακόμα τα πατήματά τους μέσα στο γήπεδο. Στους τελευταίους 10 αγώνες, σε όλες τις διοργανώσεις πάντα, οι ”μπλε” μετράνε μόλις δύο νίκες ενώ έχουν από τέσσερις ισοπαλίες και ήττες αντίστοιχα.

 

Μία εβδομάδα αργότερα, την Τρίτη 21/2, Η Eintracht Frankfurt θα αντιμετωπίσει την Napoli με τους Ιταλούς να είναι το φαβορί της πρόκρισης καθώς διανύουν μία εξαιρετική χρονιά, σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να υποτιμάμε τους Γερμανούς οι οποίοι πέρσι κατέκτησαν το Europa League. Στον άλλο αγώνα της ημέρας, Η Liverpool θα αντιμετωπίσει στο Anfield της Real Madrid με της σκέψεις όλων να πηγαίνουν στον περσινό τελικό του Champions League, εκεί όπου η Real κέρδισε την Liverpool 1-0 με τον γκολ του Vinicius και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Οι ”reds” διανύουν μία αρκετά προβληματική σεζόν και σίγουρα δεν είναι το φαβορί της πρόκρισης. Οι ”merengues” από την άλλη έρχονται από το Μαρόκο ως πρωταθλητές, καθώς κέρδισαν το Παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων και σίγουρα η ψυχολογία τους είναι αρκετά ανεβασμένη.

Τέλος την Τετάρτη 22/2 η Inter θα φιλοξενήσει την Porto και η Leipzig την Manchester City με τα φαβορί να είναι ξεκάθαρα η Inter και η City, όμως δεν πρέπει υποτιμάμε την Porto και την Leipzig καθώς δεν είναι λίγες η φορές που έχουμε δει ομάδες ”outsider” να περνάνε στην επόμενη φάση.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης φάσης των ”16”

Τρίτη 14/2

Milan-Tottenham (22:00)

Paris Saint Germain-Bayern München (22:00)

 

Τετάρτη 15/2

Borussia Dortmund-Chelsea (22:00)

Club Brugge-Benfica (22:00)

 

Τρίτη 21/2

Eintracht Frankfurt-Napoli (22:00)

Liverpool-Real Madrid (22:00)

 

Τετάρτη 22/2

Inter-Porto (22:00)

RB Leipzig-Manchester City (22:00)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ