Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Υπογράφηκε η ΚΥΑ, στον «πάγο» η SL2!

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα υπέγραψαν την ΚΥΑ σύμφωνα με την οποία κατανέμουν στον αθλητισμό της χώρας τα έσοδα από τη φορολόγηση του στοιχήματος. Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 62,7 εκατομμύρια ευρώ με τη μερίδα «του λέοντος» να πηγαίνει στις ομάδες της SL1 (21 εκατ. ευρώ)!!

Στον «πάγο» και εκτός χρηματοδότησης παραμένει η δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία του ποδοσφαίρου!

Ο κ.Αυγενάκης εμμένει στην απόφασή του να μην μοιράσει χρήματα στις 26 ΠΑΕ της SL2, εφόσον αυτές έχουν διακόψει το πρωτάθλημα! Επισημαίνει δε ότι αν επανεκκινήσει η αγωνιστική δράση, τότε είναι διατεθειμένος να συζητήσει με τους εκπροσώπους των ομάδων για τη χρηματοδότηση εφόσον εκείνες από τη μεριά τους δεσμευτούν για διάφορα οργανωτικά και οικονομικά θέματα!

Από την πλευρά της η διοργανώτρια αρχή της SL2 έχει ορίσει μια πενταμελή επιτροπή που απαρτίζεται από τους προέδρους των: ΑΕΛ (Νταβέλης), Νίκη Βόλου (Παπακωνσταντίνου), Απόλλων Σμύρνης (Μονεμβασιώτης), Καλλιθέα (Φιλιππάκος), Πρίτσας (Κηφισιά). Η συγκεκριμένη επιτροπή εντός της εβδομάδας θα επιδιώξει συναντήσεις με ΕΠΟ και κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να δοθεί μια οριστική λύση!

Και όλα αυτά τα γεγονότα συμβαίνουν εις βάρος των αθλητών, των προπονητών και γενικότερα του ελληνικού ποδοσφαίρου…

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
Αθλητικογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ