Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Liverpool-Manchester United: Ένας αγώνας ο οποίος θα μείνει στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα ο αγώνας μεταξύ της Liverpool με την Manchester United, ένας αγώνας ο οποίος θα μείνει στην ιστορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου. Οι ”Reds” είχαν κέφια, θύμισαν μία πρωταθλήτρια ομάδα και ταπείνωσαν τους ”κόκκινους διαβόλους” κερδίζοντας με το εξωφρενικό 7-0, ενώ ο Mo Salah, με τα δύο γκολ που πέτυχε, έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου.

Αναλυτικά ο αγώνας:

Η Liverpool από την αρχή του αγώνα μπήκε δυνατά και πίεζε συνεχώς. Στο 3ο λεπτό ο Elliott πραγματοποίησε το πρώτο σουτ του αγώνα το οποίο σταμάτησε πάνω στον Martinez. Στο 10’ λεπτό ο Antony κινήθηκε από τα δεξιά σούταρε με το αριστερό πόδι, αλλά ο Alisson ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε σε κόρνερ. Η Liverpool είχε την μπάλα στα πόδια της και προσπαθούσε να απειλήσει αλλά τις περισσότερες φορές έβρισκε στο δρόμο της τον Martinez ο οποίος καθάριζε την φάση. Στο 27’ λεπτό, ο Dalot έβγαλε μία σέντρα, ο Fernandes έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, ο Luke Shaw έβγαλε μία σέντρα για τον Rashford ο οποίος πλάσαρε με την μία αλλά ο Alisson είχε βγει και είχε μπλοκάρει την μπάλα. Στο 43’ λεπτό ξεκίνησε το ”πάρτι” για την Liverpool. Ο Robertson έβγαλε μία κάθετη μπαλιά για τον Gakpo ο οποίος κινήθηκε από τα δεξιά και αφού ”άδειασε” τον Dalot, με ένα όμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Liverpool FC v Manchester United - Premier League

Με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος, η Liverpool βρήκε το γκολ με τον Nunez, στο 47’ λεπτό, ο οποίος μετά από την σέντρα του Elliott έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Και πριν καλά-καλά ”χωνέψει” η United το 2ο  γκολ…ήρθε και το 3ο. Στο 50’ λεπτό, η Liverpool βγήκε στην αντεπίθεση, ο Salah ταλαιπώρησε την άμυνα και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Gakpo ο οποίος με υποδειγματικό τρόπο πλάσαρε τον De Gea για το 3-0. Στο 54’ λεπτό ο Alisson παραλίγο να κάνει ένα τραγικό λάθος το οποίο θα στοίχιζε στη Liverpool. Δύο λεπτά αργότερα ο Robertson πραγματοποίησε ένα σουτ με το δεξί πόδι αλλά πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι. Στο 58’ λεπτό ο Konate πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Arnold αλλά αστόχησε για λίγο. Στο 66’ λεπτό η ομάδα του Klopp βγήκε ξανά στην αντεπίθεση, ο Nunez βρήκε τον Salah και εκείνος με ένα εκπληκτικό σουτ σκόραρε για το 4-0. Κάπου εκεί η ομάδα του Ten Hag ”πέταξε” λευκή σημαία. Παρόλα αυτά η Liverpool δεν σταμάτησε την πίεση και στο 75’ λεπτό ο Nunez σκόραρε για δεύτερη φορά για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 5-0. Στο 83’ λεπτό ο Salah σκόραρε ξανά για το 6-0 και έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας με 129 γκολ, αφήνοντας πίσω του τον Robbie Fowler με 128.

Liverpool FC v Manchester United - Premier League

Το κερασάκι της τούρτας έβαλε ο Bobby Firmino στο 88’ λεπτό γράφοντας το τελικό 7-0.

Μέχρι πρότινος το σπουδαιότερο αποτέλεσμα που είχαν καταγράψει οι ‘’Reds’’ απέναντι στην αιώνια αντίπαλο ήταν το 7-1 πίσω στο 1895 όταν ακόμα οι δυο ομάδες αγωνιζόντουσαν στη δεύτερη κατηγορία. 128 χρόνια αργότερο η Liverpool σπάει αυτό το ρεκόρ και θέτει έναν νέο ιστορικό πήχη. Παράλληλα αυτή η ήττα αποτελεί και τη μεγαλύτερη γενικότερα στην ιστορία της Manchester United, η οποία είχε ηττηθεί ξανά 7-0 κόντρα στη Blackburn το1926, την Aston Villa το 1930 και τη Wolves το 1931.

Βαθμολογικά η Liverpool ανεβαίνει στην 5η θέση έχοντας 42 βαθμούς ενώ έχει και έναν αγώνα λιγότερο από την Tottenham η οποία βρίσκεται στην 4η θέση. Η United βρίσκεται στην 3η θέση με 49 βαθμούς και σίγουρα ο Ten Hag πρέπει να ξεχάσει οπωσδήποτε το σημερινό παιχνίδι… όσο μπορεί και να κοιτάξει την επόμενη μέρα.

Την επόμενη αγωνιστική η Liverpool θα ταξιδέψει μέχρι το Vitality Stadium για να αντιμετωπίσει την Bournemouth, ενώ η United θα φιλοξενήσει την Southampton.

 

Στάδιο:

Anfield

 

Αναλυτικά οι ενδεκάδες:

Liverpool: Alisson Becker, Andrew Robertson, Virgil Van Dijk, Ibrahima Konate, Trent Alexander-Arnold, Jordan Henderson (78’ Stefan Bajcetic), Fabinho (79’ James Milner), Harvey Elliott (85’ Curtis Jones), Darwin Nunez (78’ Diogo Jota), Cody Gakpo (79’ Roberto Firmino), Mohamed Salah

Διάταξη: 4-3-3

Προπονητής: Jurgen Klopp

 

Manchester United: David De Gea, Diogo Dalot, Raphael Varane, Lisandro Martinez (77’ Tyrell Malacia), Luke Shaw, Casemiro (77’ Marcel Sabitzer), Fred (58’ Scott McTominay), Antony, Wout Weghorst (58’ Alejandro Garnacho), Bruno Fernandes, Marcus Rashford (85’ Anthony Elanga)

Διάταξη: 4-2-3-1

Προπονητής: Eric Ten Hag

 

Αναλυτικά η διαιτησία:

Διαιτητής: Andy Madley

Βοηθός διαιτητή: Adam Nunn

Βοηθός διαιτητή: Harry Lennard

4ος βοηθός: Chris Kavanagh

VAR: David Coote

Βοηθός VAR: Timothy Wood

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ