Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Barcelona-Real Madrid: ”Λύτρωση” στο 90’- Ήρωας της βραδιάς ο Kessie

Ένα συναρπαστικό El Clasico ολοκληρώθηκε. Η Barcelona φιλοξένησε την Real Madrid για την 26η αγωστηκή της LaLiga. Η ομάδα του Xavi αν και έμεινε πίσω στο σκορ κατάφερε να πάρει την νίκη στο 90+5’ με τον Kessie να σκοράρει και να γίνεται ο ήρωας της βραδιάς.

 

Αναλυτικά ο αγώνας:

Από την αρχή του αγώνας οι ομάδες μπήκαν επιθετικά και προσπάθησαν να κυριαρχήσουν πάνω στο χορτάρι. Μόλις 24 δευτερόλεπτά από την σέντρα ο Benzema πραγματοποίησε το πρώτο σουτ του αγώνα το οποίο μπλόκαρε ο Ter Stegen. Στο 3’ λεπτό ο Lewandowski πραγματοποίησε το πρώτο σουτ από μεριάς της Barca το οποίο απέκρουσε ο Courtois σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Busquets έβγαλε μία σέντρα για τον Raphinha, ο Βραζιλιάνος έπιασε την κεφαλιά, αλλά και πάλι ο Courtois με μία εντυπωσιακή επέμβαση απέκρουσε την μπάλα. Στο 9 λεπτό, η Real, μαζί με την βοήθεια της τύχεις, κατάφερε να βρει το γκολ. Ο Vinicius πάτησε περιοχή από τα αριστερά, και αφού ταλαιπώρησε την άμυνα την Barca, πήγε να βγάλει μία σέντρα, όμως η μπάλα χτύπησε πάνω στον Araujo και κατέληξε στα δίχτυα αιφνιδιάζοντας και τον Ter Stegen. Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε για λίγα λεπτά, όμως από το 22’ λεπτό και μετά, η Barcelona πάτησε ”γκάζι” και προσπάθησε να βρει την ισοφάριση. Στο 24 λεπτό’ ο Christensen έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Ο Courtois είχε αρκετή δουλειά και χρειάστηκε αρκετές φορές να επέμβει στις φάσεις των ‘’μπλάουγκράνα’’. Ο Βέλγος τερματοφύλακας δήλωσε παρών, και απέκρουσε δύο σπουδαίες φάσεις του Christensen και του Raphinha στο 32’ και 34 λεπτό αντίστοιχα. Τελικά η πίεση που άσκησε η ομάδα του Xavi ”έπιασε τόπο”. Στο 45’ λεπτό, μετά από μία φάση διαρκείας, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Sergi Roberto και ο Ισπανός με την σειρά του, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, στέλνοντας τις ομάδες ισόπαλές στα αποδυτήρια.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-1: Νίκη τίτλου στο 92' για τους Καταλανούς | in.gr

Το 2ο μέρος ξεκίνησε με την ίδια ένταση και είχε τον ίδιο πολύ καλό ρυθμό. Η Barca ήταν αυτή πραγματοποίησε τις πρώτες φάσεις του αγώνα, όμως κανένας από τους Lewandowski και Raphinha δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 63’ λεπτό και στο 67’ λεπτό αντίστοιχα. Στο 74’ λεπτό, ο Busquets πραγματοποίησε μία σέντρα, ο Lewa έπιασε ένα γυριστό σουτ, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ και αντίστοιχα στο 76’ λεπτό ένα σουτ που πραγματοποίησε ο Πολωνός πέρασε λίγο έξω από το Δοκάρι. Ο Carlo Ancelotti, βλέποντας πως η ομάδα του υστερεί επιθετικά, προχώρησε σε αλλαγές. Και από ότι φαίνεται οι αλλαγές αυτές ”έπιασαν τόπο”, καθώς στο 81’ λεπτό ο Asensio σκόραρε για την ”βασίλισσα”, γκολ το οποίο στο τέλος δεν μέτρησε, διότι ο Ισπανός βρισκόταν σε οριακή θέση οφσάιντ. Η Real για μερικά λεπτά ήταν επιθετική και προσπαθούσε να βρει το γκολ το οποίο θα τις χάριζε μία σπουδαία νίκη. Η επιθετικότητά της όμως είχε ως αποτέλεσμα να αφήσει κενά στα μετόπισθεν, κάτι το οποίο στο τέλος το πλήρωσε ακριβά. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Blade έπαιξε το ένα-δύο με τον Lewandowski, ο οποίος τον βρήκε με ένα πανέμορφο τακουνάκι, ο Balde στην συνέχεια έβγαλε μία κάθετη μπαλιά, με τον Kessie, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή, να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα χαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο μία πολύτιμη νίκη στην ομάδα του.

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 2-1: Ανατροπή τίτλου με Κεσιέ στις καθυστερήσεις

Μετά την νίκη αυτή, η ομάδα του Xavi επέκτεινε κι άλλο την διαφορά της στους 12 βαθμούς και με 12 αγωνιστικές να απομένουν, οι ”μπλάουκράνα” έχουν όλα τα θεμέλια για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα Ισπανίας.

Την επόμενη αγωνιστική η Barca θα ταξιδέψει μέχρι το στάδιο Estadio Martinez Valero για να αντιμετωπίσει την Elche, ενώ η Real θα φιλοξενήσει την Real Valladolid.

 

Στάδιο:

Spotify Camp Nou

 

Αναλυτικά οι ενδεκάδες

Barcelona: Marc-Andre Ter Stegen, Ronald Araujo, Jules Kounde, Andreas Christensen, Alejandro Balde, Sergi Roberto (77’ Franck Kessie), Sergio Busquets, Frenkie De Jong, Raphinha (83’ Ferran Torres), Robert Lewandowski, Gavi (90+1’ Ansu Fati)

Διάταξη: 4-3-3

Προπονητής: Xavi Hernandez

 

Real Madrid: Thibaut Courtois, Daniel Carvajal, Eder Militao, Antonio Rudiger, Nacho Fernandez (62’ Ferland Mendy), Eduardo Camavinga (76’ Aurelien Tchouameni), Toni Kroos (62’ Rodrygo), Federico Valverde (76’ Marco Asensio), Luka Modric (76’ Dani Ceballos), Vinicius Junior, Karim Benzema

Διάταξη: 4-2-3-1

Προπονητής: Carlo Ancelotti

 

Διαιτητής:

Ricardo De Burgos Bengoetxea

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ