Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Όρθιος στο ‘ντέρμπι’ ο Παναθηναϊκός, χαμογέλασε ο Ολυμπιακός

Ο Παναθηναϊκός που έχει σοβαρά παράπονα από την διαιτησία, έμεινε όρθιος στην Νέα Φιλαδέλφεια και έμεινε στην ισοπαλία με την ΑΕΚ, διατηρώντας την απόσταση των δύο βαθμών από την Ένωση, ενώ πλέον τα χαμόγελα μεταφέρονται στο Λιμάνι, με τον Ολυμπιακό να μειώνει σε απόσταση βολής την διαφορά από την ΑΕΚ, ενώ πλέον οι ‘ερυθρόλευκοι’ βρίσκονται στο -3 από την κορυφή.

Παιχνίδι κέντρου από τις δύο ομάδες, με το πρώτο εικοσάλεπτο να περνά χωρίς να γίνεται κάτι στο παιχνίδι και την ΑΕΚ να προσπαθεί σιγά σιγά να απειλήσει. Αρχικά ο Άμραμπατ ήταν εκείνος που απείλησε  με σουτ στο 24′, το οποίο πέρασε άουτ, ενώ λίγο μετά το μακρινό φαλτσαριστό του Γκατσίνοβιτς δεν βρήκε στόχο. Ο Παναθηναϊκός στεκόταν άριστα στο γήπεδο, ήταν συμπαγής στα μετόπισθεν και δημιούργησε την πρώτη του τελική στο 42′, με το φάουλ του Μαντσίνι να περνάει ελάχιστα άουτ. Ενδιάμεσα το τριφύλλι είχε σοβαρά παράπονα από την διαιτησία, καθώς σε δύο περιπτώσεις ζητάει δικαιωματικά δεύτερη κίτρινη στον Άμραμπατ, ενώ οι ‘πράσινοι’ ζητάνε και πέναλτι σε χέρι του Χατζισαφί, σε μία δύσκολη φάση. Μάλιστα η διοίκηση του τριφυλλιού εξέδωσε παράπονα για τα διαιτητικά λάθη πριν καν βγει το ημίχρονο! Τελικώς το ημίχρονο έφυγε με τους ‘κιτρινόμαυρους’ να χάνουν την μεγαλύτερη τους ευκαιρία στον αγώνα, με τον Ρότα να βγαίνει ωραία από δεξιά, να αδειάζει τον Μάγκνουσον και να χάνει τεράστια ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Τρελός ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο και χαμός στο φινάλε, με νεύρα ένταση και κόκκινη στον Τσόκαι. Οι ‘πράσινοι’ έχασαν μοναδική τριπλή ευκαιρία στο 46′, όταν ο Αθανασιάδης σταμάτησε αρχικά το σουτ του Μαντσίνι, στην συνέχεια εκείνο του Ιωαννίδη, ενώ στο τρίτο ‘ριμπάουντ’ ο Τσέριν έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι, με τον Δικέφαλο να γλιτώνει σε εκείνο το σημείο. Ένα λεπτό αργότερα, η ΑΕΚ έχασε με την σειρά της νέα καλή ευκαιρία, όταν ο Γιόνσον μετά από κάθετη του Αραούχο νικήθηκε από τον Μπρινιόλι! Στην συνέχεια οι δύο ομάδες προχώρησαν σε αλλαγές, ο μεν Αλμέιδα έριξε στο γήπεδο τους Μάνταλο, Ελίασον και Σιντιμπέ για να φρεσκάρει επιθετικά την ομάδα του, ενώ όσο περνούσε η ώρα ο Γιοβάνοβιτς έκανε αλλαγές στον άξονα του, με τους Μπερνάρ και Κλεϊνχέισλερ να περνούν αντί των Τσέριν και Μαντσίνι. Μία κεφαλιά του Σιμάνσκι στο 82′ πέρασε άουτ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ενώ οι ‘πράσινοι’ απείλησαν έπειτα από πολύ ώρα και συγκεκριμένα στο 90ό λεπτό, με ένα χλιαρό σουτ του Παλάσιος. Στο φινάλε ο Νταμπάνοβιτς απέβαλε με την βοήθεια του VAR τον Τσόκαι για φάουλ επάνω στον Πινέδα, ενώ στην εκπνοή και στην τελευταία φάση ο Μαυροβούνιος σφύριξε πέναλτι υπέρ της Ένωσης, το οποίο πήρε πίσω χωρίς να πάει στο VAR, δίνοντας επιθετικό φάουλ στον Σιμάνσκι και έτσι οι δύο ομάδες έμειναν στην ισοπαλία.

Πολλά, σοβαρά και δικαιωματικά πολλά, τα παράπονα του Παναθηναϊκού για την διαιτησία, με τον Μαυροβούνιο ρέφερι να χάνει τελείως το παιχνίδι και στο β’ μέρος να ρίχνει πολύ τον ρυθμό με τα πολλά σφυρίγματα και τις ατελείωτες διακοπές (πέραν των τραγικών λαθών στο α’ μέρος).

Τελικό αποτέλεσμα ισοπαλία, με τον Παναθηναϊκό να αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως δίκαια είναι στην κορυφή, ενώ πλέον το πρωτάθλημα παίρνει ακόμη περισσότερο ‘φωτιά’, με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να είναι εντός της μάχης του τίτλου!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί (81′ Τζαβέλλας), Μήτογλου, Ρότα (70′ Σιντιμπέ), Σιμάνσκι, Γιόνσον (70′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (70′ Ελίασον), Άμραμπατ (46′ Τσούμπερ), Πινέδα, Αραούχο.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκενφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Κουρμπέλης (87′ Τσόκαϊ), Τσέριν (65′ Μπερνάρ), Μαντσίνι (65′ Κλεϊνχέισλερ), Παλάσιος, Ιωαννίδης (80′ Βέρμπιτς).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ