Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

GP Σαουδικής Αραβίας – Αγώνας: Άνετη νίκη για τον Perez

Ο Μεξικανός πιλότος της Red Bull, κατέκτησε την πρώτη του νίκη για την φετινή σεζόν. Ολική επαναφορά από τον Verstappen, από την 15η θέση, στην 2η, ολοκληρώνοντας το 1-2 για την Αυστριακή ομάδα. Στην τρίτη θέση ο εξαιρετικός Alonso. Αρκετά σταθερές οι δυο Mercedes στο 4-5. Ακόμη μια προβληματική εμφάνιση από τις Ferrari.

Στην εκκίνηση, ο Alonso που φημίζεται για τις απίθανες εκκινήσεις του, κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τον Perez. Στον 4ο γύρο όμως ο Μεξικανό πέρασε ξανά στην πρώτη θέση, καθώς έχει στα χέρια του το καλύτερο μονοθέσιο του Grid.

Στον 18ο γύρο, υπήρξε η μια και μοναδική εμφάνιση του Αυτοκινήτου Ασφαλείας, όταν ο Stroll εγκατέλειψε με μηχανικό πρόβλημα, αφήνοντας την Aston Martin σε μη ασφαλές σημείο.

Στην επανεκκίνηση, o Perez δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα, ανοίγοντας την διαφορά από τον Alonso. Ο Verstappen ήδη βρισκότανε στην 4η θέση, και μέχρι τον 24ο γύρο, πραγματοποίησε προσπέραση στο Alonso, για να ανέβει στην δεύτερη θέση. Ο Hamilton εκμεταλλεύτηκε την μέση γόμα, προσπερνώντας τον Sainz, στην μάχη της πέμπτης θέσης.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν έγινε τίποτα το σημαντικό. Οι δυο Red Bull απομακρύνθηκαν από τους υπόλοιπους, ενώ και ο τρίτος Alonso, έκανε έναν μοναχικό αγώνα. Το ίδιο μοναχικός αγώνας ήταν και των δυο Mercedes στο 4-5, καθώς και των δυο Ferrari στο 6-7. Τον βαθμό του ταχύτερου γύρου κατέκτησε ο Verstappen και διατηρήθηκε στην κορυφή του πρωταθλήματος οδηγών, ενώ ο Ολλανδός ήταν και ο Οδηγός της Ημέρας, μια αρκετά λογική επιλογή από το κοινό.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ