Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το τεράστιο ‘διπλό’ της ΑΕΚ και ο Άρης με τον Βόλο που έδειξαν πως δεν είναι ‘κομπάρσοι’

Ακόμη μία συναρπαστική αγωνιστική των play-offs έφτασε στο τέλος της, με τις εναλλαγές στην βαθμολογία φυσικά να μην λείπουν και τις δύο ομάδες της Αθήνας, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό να συγκατοικούν πλέον στην κορυφή. Ο Παναγιώτης Βαρσαμάς, σας παρουσιάζει το σχόλιο του μετά και το πέρας της δεύτερης αγωνιστικής.

Πράξη δεύτερη και στόχος επιτεύχθη για την ΑΕΚ, που πήρε ένα μεγάλο διπλό, το οποίο πολλοί το χαρακτήρισαν μισό πρωτάθλημα και όχι άδικα, ωστόσο στην ‘κούρσα’ του τίτλου, μονάχα η Ένωση ήταν εκείνη που χαμογέλασε εχθές, με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να πέφτουν σε μεγάλες εντός έδρας γκέλες, κόντρα σε Άρη και Βόλο αντίστοιχα. Απ’ την άλλη, ο Δικέφαλος του Βορρά έχασε ίσως την μεγαλύτερη του ευκαιρία στην διάρκεια της σεζόν, για να αποδείξει πως μπορεί τον τίτλο. Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως επειδή ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε χθες είναι αυτόματα και εκτός πρωταθλήματος, απλώς τα πράγματα έγιναν αρκετά πιο δύσκολα για εκείνον, σκεφτείτε τι θα γινόταν μάλιστα, αν οι ‘ασπρόμαυροι’ χθες έπαιρναν το παιχνίδι, θα είχαμε τρεις ομάδες στους 60 βαθμούς και το τριφύλλι μόλις στο +3 και την πρώτη θέση, ωστόσο τα πράγματα σα να ξεκαθάρισαν περισσότερο εχθές με αυτό το διπλό της ΑΕΚ. Επιπλέον, μεγάλη ευχαρίστηση υπάρχει τόσο στο στρατόπεδο του Άρη όσο και του Βόλου, για τις ισοπαλίες που απέσπασαν οι δύο ομάδες εχθές, μπορεί ο παλμός να χτυπά δυνατά στην μάχη της κορυφής, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως και το ευρωπαϊκό εισιτήριο της πέμπτης θέση θα κριθεί και αυτό προς τις τελευταίες στροφές, με τον Άρη να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα καθώς βρίσκεται έναν πόντο πάνω από τον Βόλο!

Παναθηναϊκός – Βόλος 0-0

Ας πάρουμε τα παιχνίδια χρονικά. Αυτό που προηγήθηκε των άλλων, ήταν το ματς του Παναθηναϊκού κόντρα στον Βόλο, στην κατάμεστη Λεωφόρο Αλέξανδρας. Κακά τα ψέματα, όλοι περίμεναν ένα εύκολο και ευχάριστο απόγευμα για τους ‘πράσινους’, οι οποίοι θα έπαιρναν άλλη μία νίκη για φέτος και θα βρίσκονταν για άλλη μία αγωνιστική στην κορυφή, ανεξαρτήτως τι θα έκαναν οι υπόλοιποι διεκδικητές. Τίποτα ωστόσο από όλα αυτά δεν αποδείχθηκε στο χορτάρι, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε κακή εικόνα εχθές, δεν είχε ιδέες στο παιχνίδι της, οι πολλές και άσκοπες σέντρες που επιχείρησε δεν είχαν αποτέλεσμα και ο Βόλος ο οποίος πάλεψε και κοίταξε στα μάτια το ‘τριφύλλι’ κατάφερε και πανηγύρισε έναν δίκαιο και πολύτιμο βαθμό, σε μία έδρα που πολλοί δεν θα πάρουν κάτι. Ο Παναθηναϊκός εχθές την πάτησε και την πάτησε για τα καλά, η γκέλα που έχει κάνει είναι πέρα για πέρα απρόσμενη και θύμισε εποχές Ιανουαρίου, όπου η ομάδα έμοιαζε μπλοκαρισμένη σε όλους τους τομείς. Ωστόσο εχθές, ακόμη και την ώρα που ο Παναθηναϊκός είχε για άλλη μία φορά φέτος να πάρει το ματς στα ‘χασομέρια’ με πέναλτι (εννοείται ότι ήταν), μάλλον τον πρόδωσε η μεγάλη του σιγουριά και την πάτησε και εκεί, το πέναλτι δεν είναι γκολ, μπορεί φέτος ο Παναθηναϊκός να είχε ευστοχήσει σε όλες του τις εκτελέσεις, χθες όμως δεν τα κατάφερε και η γκέλα αυτή θα πρέπει να γίνει παράδειγμα για όλους, διότι ο Βόλος του Αχιλλέα Μπέου ούτε είναι τυχαία στα play-offs, ούτε είναι κομπάρσος της εξάδας!

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-1

Και φτάνουμε στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Ένα ματς ‘εξάποντο’ και για τις δύο ομάδες, ένα ματς ‘must win’, ο μεν ΠΑΟΚ με νίκη έπιανε την ΑΕΚ και μείωνε και άλλο την απόσταση του από την κορυφή, θέτοντας σοβαρότατη υποψηφιότητα για τον τίτλο, ενώ οι ‘κιτρινόμαυροι’ θέλανε την νίκη για να βγάλουν αντίδραση, να διώξουν την γκρίνια που είχαν το τελευταίο διάστημα και να δείξουν πως στο κρισιμότερο έως τώρα παιχνίδι της σεζόν, θα ήταν έτοιμοι. Τελικώς υπερίσχυσε το κίνητρο της ΑΕΚ, η ομάδα του Αλμέιδα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με ξεκάθαρο στόχο, να πάρει το διπλό και να αναρριχηθεί στην κορυφή. Η ΑΕΚ πήρε ένα δίκαιο αποτέλεσμα εχθές, κόντρα στον κατώτερο ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν έδειξε το ίδιο έτοιμος και δεν ανταποκρίθηκε πλήρως στις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Δυστυχώς όμως το ματς λίγο έλειψε να τιναχτεί στον αέρα, όταν ο απαράδεκτος Κουλμπάκοφ ακύρωσε χωρίς να ξέρει κανείς, καθαρό γκολ της ΑΕΚ στο 7ο λεπτό. Από την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ κάνανε λόγο για σκάνδαλο και όχι άδικα. Αλλά για να μείνουμε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι και να μην ξεφεύγουμε από το θέμα, μπορεί η ΑΕΚ να πήρε μία μεγάλη νίκη και να άφησε πίσω τον ΠΑΟΚ στους έξι βαθμούς, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως οι ‘ασπρόμαυροι’ είναι και εκτός τίτλου, σίγουρα θα πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση αυτή την στιγμή από τον Ραζβάν Λουτσέσκου και ο ΠΑΟΚ έχει την καταλληλότερη ευκαιρία την Τετάρτη, για να διεκδικήσει ότι μπορεί κόντρα στον Ολυμπιακό στο Φάληρο, και λέω έχει την καταλληλότερη ευκαιρία καθώς θα πάει στο Καραϊσκάκη κόντρα σε έναν Ολυμπιακό ο οποίος βρίσκεται σε σύγχυση.

Ολυμπιακός – Άρης 2-2

Και κλείνω με το ‘χαρακίρι’ του Ολυμπιακού. Οι ‘ερυθρόλευκοι’ έκαναν τεράστια γκέλα, μεγαλύτερη ακόμη και από εκείνη του Παναθηναϊκού κατά την δική μου άποψη και έχασαν ένα παιχνίδι μέσα από τα χέρια τους, έχοντας σοβαρές επιπτώσεις, ποιες είναι αυτές; μα φυσικά η βαθμολογική διαφορά, που αντί να πάει στον έναν βαθμό, έμεινε στους τρεις, η κακή ψυχολογική κατάσταση και η γκρίνια που υπάρχει και πάλι στο λιμάνι (δεν ήταν τυχαία η ‘γιούχα’ στο σφύριγμα της λήξης) και φυσικά το αποκορύφωμα της χθεσινής γκέλας ήρθε σήμερα, με την παραίτηση Μίτσελ και όλα αυτά ενώ ο Ολυμπιακός τώρα έχει ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ σε δύο ημέρες! Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός ήταν καλός μέχρι και το 2-0, είχε φτάσει δίκαια και με υπομονή το σκορ σε αυτά τα πλαίσια, ωστόσο από την στιγμή που ο Άρης μείωσε, επικράτησε σύγχυση, ο Μίτσελ τα έκανε ‘μούσκεμα’ και έχασε μόνος του το παιχνίδι και τελικώς σήμερα το πλήρωσε. Φυσικά δεν γίνεται να παίζεις με τον Μασούρα φορ, τον Κασάμι 10ρι, τον Ρέτσο στα στόπερ και τους Εμβιλά (με απουσία λόγω τραυματισμού από τα τελευταία ματς) και Σαμασέκου στα χαφ, έπαιζαν και οι αντίπαλοι μπάλα και ο Άρης τους τιμώρησε. Παράλληλα τα εύσημα μπορούμε να τα δώσουμε και στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, που δεν έσκυψε το κεφάλι στο 2-0 και σε μία έδρα σαν το Καραϊσκάκη μπόρεσε και γύρισε από αυτό το σκορ, έστω και αν ο αντίπαλος έκανε εγκλήματα! Να πω πάντως κάπου εδώ πως ο Ολυμπιακός αλλάζει και τρίτο προπονητή μέσα στην σεζόν, μετά τον Μαρτίνς και τον Κορμπεράν και όταν έγινε κάτι αντίστοιχο (το 2018) και πάλι δεν είχε καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Πλέον στον πάγκο των ‘ερυθρόλευκων’ θα συνεχίσει ο έμπειρος Ζοσέ Ανιγκό, ο οποίος βρισκόταν στο πόστο του τεχνικού διευθυντή.

Υ. Γ η μάχη καλά κρατεί και μακάρι έως το φινάλε να βλέπουμε τέτοιο θέαμα και τέτοια απρόσμενα αποτελέσματα, με το ενδιαφέρον να μένει αμείωτο έως την τελευταία στροφή!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ