Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μπενφίκα – Ίντερ: Τους έκοψε τα “φτερά” ο Ινζάγκι!

Μπενφίκα – Ίντερ 0-2

Σε χαμηλές πτήσεις υποχρέωσε τους “αετούς της Λισαβόνας” η Ίντερ, με την τύχη να γυρνάει την πλάτη της στην ομάδα του Σμίντ. Αν και βρέθηκαν πολλές φορές κοντά στο γκόλ οι γηπεδούχοι, τα τέρματα των Μπαρέλα και Λουκάκου έκριναν την αναμέτρηση στο Ντα Λουζ,  και πλέον η Μπενφίκα καλείται να διαχειριστεί ένα πολύ δύσκολο αποτέλεσμα στον επαναληπτικό στην Ιταλία.  

1ο ημίχρονο 

Η Ίντερ ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές το 1ο ημίχρονο φτάνοντας συχνά και με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Βλαχοδήμου. Οι παίκτες του Σμίντ δεν άργησαν να βρούνε ρυθμό στο παιχνίδι τους, “ροκανίζοντας” την Ιταλική κατοχή. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου ήρθε από τους γηπεδούχους, με τον Ράφα Σίλβα στο 16′ να δέχεται σαν δώρο την μπάλα από την κακή απομάκρυνση του ΝτιΜάρκο, μέσα στην μεγάλη περιοχή, το σουτ του Πορτογάλου όμως σταμάτησε στον Ονάνα. Η Μπενφίκα, με την εκρηκτική ταχύτητα των παικτών της, έφερε κατ’ επανάληψη σε δύσκολη θέση τους φιλοξενούμενους αλλά η λευκή ισοπαλία παρέμεινε μέχρι το σφύριγμα της ανάπαυλας από τον Μάικλ Όλιβερ.

2ο ημίχρονο

Το 2ο ημίχρονο άρχισε με τον πιο θεαματικό τρόπο, με τον Μπαρέλα, στο 51′, να βάζει μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους, με κεφαλιά μετά από καταπληκτική μακρινή σέντρα του Μπαστόνι στο δεύτερο δοκάρι, αφήνοντας τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο άγαλμα (0-1). Η Μπενφίκα έβγαλε γρήγορα αντίδραση, με τον Γκριμάλντο, μετά από μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή του Ονάνα, να προσπαθεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο Ντάμφρις με σωτήριο τάκλιν απομάκρυνε προσωρινά τον κίνδυνο. Ο Βλαχοδήμος χρειάστηκε να επιδείξει τις ικανότητές του όταν, στο 65′, ο Κορέα βρέθηκε απέναντι του, με τον Έλληνα Γκολκίπερ να του αρνείται το γκολ. Στο 80ο λεπτό, με την βοήθεια του VAR, η Ίντερ έστησε την μπάλα στην λευκή βούλα, για χέρι του Ζοάο Μάριο μέσα στην περιοχή. Την ευθύνη ανέλαβε ο Λουκάκου, με τον πολύπειρο Βέλγο να ευστοχεί απέναντι στον Βλαχοδήμο, δίνοντας μαξιλαράκι 2 τερμάτων στους “Νερατζούρι” (0-2). Το γκόλ της τιμής προσπάθησε να δώσει στην ομάδα του ο Γκονζάλο Ράμος στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, αλλά ο Ονάνα, με εντυπωσιακή έξοδο, κατάφερε να αποσοβήσει τον κίνδυνο, κρατώντας το 0 στα καρέ του.

Ενδεκάδες: 

Μπενφίκα: (Σμίντ) Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο, Αντόνιο Σίλβα, Μοράτο, Γριμάλντο, Άουρσνες, Τσικίνιο, Φλορεντίνο (Νέρες 65′), Ζοάο Μάριο, Ράφα Σίλβα, Ράμος

Ίντερ: (Ινζάγκι) Ονάνα, Νταρμιάν, Μπαστόνι (Ντε Φράι 90+1′), Ατσέρμπι, Ντάμφρις (Νταμπρόζιο 86′), ΝτιΜάρκο (Γκόσενς 62′), Μεχιταριάν Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Τζέκο (Λουκάκου 62′), Μαρτίνεζ (Κορέα 62′)

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ