Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μάντσεστερ Σίτι – Μπάγερν Μονάχου 3-0: «Δαιμονισμένη» η Σίτυ «έφαγε» τη Μπάγερν

Γερά θεμέλια πρόκρισης έβαλαν οι «πολίτες» μετά την άνετη επικράτηση με 3-0 κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου, με σκόρερ τους Ρόδρι, Μπερνάντο Σίλβα και Χάαλαντ.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο όπου οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να δείξουν από νωρίς τις προθέσεις τους χωρίς όμως κάποια καλή φάση, έδωσαν έτσι το περιθώριο στους Γερμανούς να ανεβάσουν την απόδοση τους και αυτοί σε σημείο να έχουν περισσότερη κατοχή από την ομάδα του Γκουαρδιόλα χωρίς όμως να είναι και αυτοί απειλητικοί.

Στην ουσία η πρώτη καλή ευκαιρία είναι και το γκολ των «πολιτών», με ένα εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ από τον Ρόδρι στο 27′. Η δεύτερη καλή φάση ανήκει πάλι στους γηπεδούχους μετά την σέντρα του Ντε Μπρούινε ο Ζόμερ απομακρύνει στον Μπερνάντο Σίλβα όπου ο Ισπανός σε πλεονεκτική θέση δεν καταφέρνει να σκοράρει, αποκρούει εκπληκτικά ο πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο Ζόμερ στο 34′. Η μόνη καλή φάση για τους «Βαυαρούς» είναι το σουτ εκτός περιοχής από τον Σανέ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με τον Σανέ το δεύτερο ξεκίνησε πάλι με σουτ του Γερμανού εξτρέμ αυτή την φορά βρίσκει εστία αλλά ο Βραζιλιάνος πορτιέρο είχε απάντηση στο 46′. Δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης φαίνεται να είναι η μόνη απειλή για την αντίπαλη εστία, αφού με δικιά του ενέργεια βρέθηκε μπροστά στον Έντερσον αλλά ο Βραζιλιάνος έδειξε ότι ήταν σε καλή μέρα.

Έπρεπε να έρθει το τελευταίο εικοσάλεπτο για δούμε και δεύτερο γκολ μετά το λάθος του αμυντικού της Μπάγερν Ουπαμεκανό σε σημείο που δεν συγχωρούνται τα λάθη, ο Γκρίλις παίρνει την μπάλα και με πολύ ωραίο τρόπο βρίσκει το Χάαλαντ σε ένα σημείο που τέτοιοί παίκτες με αυτήν την ποιότητα θα προσπαθούσαν να σκοράρουν μόνοι τους. Ο Νορβηγός λοιπόν με εκπληκτική σέντρα βρίσκει τον Μπέρναντο Σίλβα και αυτός με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-0 στο 70′. Οι φιλοξενούμενοι χωρίς ψυχικές δυνάμεις, δέχονται έξι λεπτά αργότερα και τρίτο γκολ αυτήν την φόρα από τον Χάαλαντ διαμορφώνοντας έτσι το τελικό αποτέλεσμα (3-0) του πρώτου ματς στην σειρά.

Ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον – Ακάντζι, Ρούμπεν Ντίας, Ακέ – Στόουνς, Ρόδρι – Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (68’ λ. τρ. Άλβαρες), Γκιντογκάν, Γκρίλις – Χάαλαντ.

Μπάγερν Μονάχου (Τόμας Τούχελ): Ζόμερ – Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Ντέιβις (80’ Ζοάο Κανσέλο) – Κίμιχ, Γκορέτσκα – Σανέ, Μουσιάλα (69’ Μανέ), Κομάν – Γκνάμπρι (80’ Μίλερ).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ