Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Συνέντευξη στον μπασκετμπολίστα Μάριο Πουλιανίτη

Ο ”Αθλητικός Κόσμος” έχει την χαρά και την τιμή να φιλοξενεί τον ταλαντούχο Μπασκετμπολίστα Μάριο Πουλιανίτη ο οποίος αγωνίζεται στην Α2 και συγκεκριμένα μα την φανέλα της ΑΟ Καβάλας.

Ο Μάριος κατάγεται από το Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης και είναι γεννημένος στις 29/11/1999. Αγωνίζεται στην θέση του Guard και φέτος έχει κλέψει πολλές εντυπώσεις με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί. Ο Μάριος ξεκίνησε την καριέρα του στα Αστέρια και από τότε έχει αγωνιστεί σε Ανατόλια, Γέφυρα, Αίαντα Ευόσμου Πανσερραϊκό, Φίλλιπο Βέροιας και τέλος, όπως αναφέραμε, αγωνίζεται στην Καβάλα.

 

Νο1. Ποια ηλικία θυμάσαι να έπιασες για πρώτη φορά μπάλα στα χέρια σου και πότε κατάλαβες ότι είσαι ”ερωτευμένος” με το άθλημα;

”Θυμάμαι τον εαυτό μου να μεγαλώνει γύρω από το μπάσκετ λόγω του πατέρα μου και των αδερφών μου. Βλέποντας τα αδέρφια μου κάθε Σαββατοκύριακο πρωί να φεύγουν μαζί για προπόνηση, ζήτησα και εγώ πολύ νωρίς να με παίρνουνε μαζί τους. Όποτε στα 6 μου ξεκίνησα και εγώ στην ακαδημία του coach Ροδόπουλου, τα Αστέρια και με τη βοήθεια του και των συνεργατών του, ερωτεύτηκα το άθλημα από τη πρώτη στιγμή.”

 Νο2. Φέτος για την ομάδα σου την Καβάλα είναι μία πολύ δύσκολη αγωνιστική χρονιά διότι βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα στην Α2. Τι κατά την γνώμη σου πήγε λάθος και δεν έχετε βρει τα αποτελέσματα που επιθυμούσατε; Πιστεύεις ότι μπορείτε να καταφέρεται να σώσετε την χρονιά και να παραμείνετε στην κατηγορία;

”Δυστυχώς έχουμε υποβιβαστεί μαθηματικά πλέον. Θετικό στοιχείο είναι όμως, ότι όλοι οι διοικούντες και άνθρωποι γύρω από την ομάδα δεν σταματάνε να καταβάλουν προσπάθειες. Και παίκτες και προπονητές βρισκόμαστε κάθε μέρα στο γήπεδο και γινόμαστε καλύτεροι, ώστε να προετοιμαζόμαστε και κάθε Σάββατο να δίνουμε τα μέγιστα.”

 

Νο3. Φέτος ατομικά για εσένα είναι μία σπουδαία χρονιά με 11.8 πόντους μέσο όρο ενώ είσαι φανερά βελτιωμένος σε σχέση με πέρσι. Τι είναι αυτό που βελτίωσες από την προηγούμενη χρονιά και τι θα ήθελες να βελτιώσεις για να πετύχεις ακόμα περισσότερα;

”Πιστεύω το κλίμα της ομάδας με βοήθησε ως προς το ότι ,όλοι είμαστε νεαροί σε ηλικία και κάθε μέρα σπρώχνουμε ο ένας τον άλλον να γίνουμε καλύτεροι. Παρόλα αυτά ,σίγουρα χρόνο με τον χρόνο, με δουλειά και με παραστάσεις που παίρνω, ωριμάζει το παιχνίδι μου και προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος.”

 Νο4. Ποια είναι τα σχέδιά σου για την επόμενη σεζόν και ποιοι είναι οι στόχοι σου;

”Ακόμα αλήθεια είναι δεν σκέφτομαι για του χρόνου. Προς το παρόν υπάρχουν ακόμα 5 αγωνίστηκες και προσπαθώ μέρα με τη μέρα να γίνομαι καλύτερος για το σύνολο. Παρόλα αυτά το μόνο που περνάει από το χέρι μου και μπορώ να πω ότι ο σκοπός μου είναι η καθημερινή βελτίωση και να ευχαριστιέμαι τη διαδικασία αυτής.”

Νο5. Ο αδελφός σου διανύει μία καλή μπασκετική σεζόν στο Περιστέρι και έχει φτιάξει την δικιά του καριέρα. Υπάρχει σύγκριση μεταξύ εσένα και αυτού λόγο του ονόματος και αν ναι σε ποιο βαθμό σε επηρεάζει;

”Νιώθω πολύ περήφανος που βλέπω τον Στέλιο, αλλά και τον Νίκο ,να κάνουν αυτό που αγαπάνε ,να μαθαίνουν και να γίνονται καλύτεροι σε αυτό αλλά και σαν άνθρωποι κάθε μέρα. Δεν πιστεύω να υπάρχει σύγκριση, παρόλα αυτά σίγουρα δεν είναι η γλώσσα που μιλάμε και αναγνωρίζουμε- ευχαριστιόμαστε το παιχνίδι και νιώθουμε περήφανοι ο ένας για τον άλλον να κάνει βήματα προόδου.”

 Νο6.  Το επίπεδο της Α1 είναι φανερά πιο ανταγωνιστικό και πιο δύσκολο. Αν αυτήν την στιγμή σου γινόταν κάποια επίσημη πρόταση, πιστεύεις πως θα μπορούσες να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος;

”Μπορώ να πω ότι είμαι ένα παίκτης που έχει αυτοπεποίθηση, και δε κρύβω ότι και εγώ, όπως και όλοι οι αθλητές, θα ήθελα να παίξω κάποια στιγμή στο μεγαλύτερο επίπεδο. Προς το παρών όμως ,νιώθω τυχερός που κάνω αυτό που αγαπάω και έχω την ευκαιρία να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα.”

Νο7. Ως παιδί είχες κάποιο μπασκετικό είδωλο, κάποιον που θα ήθελες να «μιμηθείς» το στυλ παιχνιδιού του;

”Δεν είχα κάποιον συγκεκριμένο παίχτη. Έβλεπα τα θετικά στοιχεία παικτών ,είτε αυτό σημαίνει ο τρόπος που διαβάζει το παιχνίδι ή πασάρει ή σουτάρει. Όποτε όχι δε θα ήθελα να μιμηθώ κάποιον. Πιστεύω στο ότι του καθενός τα ερεθίσματα και ο τρόπος που ωριμάζει το παιχνίδι του είναι ξεχωριστός.”

 Νο8.  Κλείνοντας θα θέλαμε να μες πεις πως και που φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια από τώρα;

”Σε 10 χρόνια φαντάζομαι τον εαυτό μου να κάνει αυτό που αγαπάει. Αν με ρωτήσεις τώρα , θα ήθελα να παίζω μπάσκετ. Η αλήθεια όμως είναι ,ότι δεν ξέρεις ποτέ πως τα φέρνει η ζωή. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι όλα γίνονται για καλό.”

 

Ευχαριστούμε τον Μάριο για την συνέντευξη που μας παραχώρησε και του ευχόμαστε μόνο επιτυχίες για το μέλλον του.   

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ